Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανακηρυχθεί ΑΟΖ τώρα.


Τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκε το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ λόγω των τουρκικών κινήσεων στην Κύπρο και της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. 
Επαναλαμβάνουμε (βλ. θέση Ε.Μ.) πως η ανακήρυξη ΑΟΖ στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά θέτει και σε κίνδυνο ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Πράγματι, εαν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ χωρίς προηγουμένως:

-να έχει ανακηρύξει ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ βάσει ΕΥΘΕΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΒΑΣΗΣ όπου το επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο, η διεθνής πρακτική και η διεθνής συγκυρία, υποβοηθούμενα απο δικαστικά προηγούμενα.
-να πάει απο τα 6 στα 12 μίλια·
... χάνει ΝΟΜΙΚΑ αυτά τα δυο ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπου αυτά θα επηρεάζουν τα όρια της ήδη ανακηρυγμένης ΑΟΖ. Αυτό θέτει σε ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ το Καστελλόριζο και όχι μόνο.

Επιγραμματικά, οι νομικές διαδικασίες στο Αιγαίο πρέπει να ακολουθήσουν την φυσιολογική εξέλιξη που προβλέπεται: (1) εσωτερικά ύδατα, (2) χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, (3) συνορεύουσα ζώνη στα 24 μίλια, (4) υφαλοκρηπίδα, και τελευταία (5) η ΑΟΖ. Μόνο έτσι η Ελλάς θα κατοχυρώσει όλα τα νομικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, δημιουργώντας παράλληλα μια αξιόλογη δικλείδα ασφαλείας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, που είναι και το σημαντικότερο. Παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά όλες οι περιπτώσεις να υπόκεινται στο καθεστώς των 'στενών' συγκεκριμένα σημεία των ελληνικών θαλασσών ώστε η Ελλάδα να μπορέσει με αξιώσεις να επιδιώξει να γίνει πραγματικός παίκτης στην Μεσόγειο, πέρα απο τις συνειδητά ανούσιες αερολογίες του καθεστώτος Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πιστεύει πως όλα αυτά τα απολύτως αναγκαία βήματα χρειάζονται μια εθνική ηγεσία για να πραγματοποιηθούν. Εξ'άλλου, είναι κάτι παραπάνω απο ύποπτη η δεδηλωμένη πρόθεση της συγκυβέρνησης να ανακηρύξει ΑΟΖ όταν η στάση της σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφαλείας είναι συνειδητά και ξεκάθαρα προδοτική. Επομένως η πολιτική μεταβολή μοιραία πρέπει να προηγηθεί αυτών των βημάτων. Κατά συνέπεια, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλες τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτικές και εθνικιστικές να επιδείξουν εθνική υπευθυνότητα και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, έντιμα και εμπεριστατωμένα στο συγκεκριμένο θέμα της ανακήρυξης ΑΟΖ. 

Tομέας Εξωτερικής Πολιτικής  Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π