Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το χρέος του Ελληνικού Εθνικισμού μπροστά στην συνεχιζόμενη Εθνική συρρίκνωση (του Κώστα Καρδαρά)


γράφει ο Κώστας Καρδαράς
Ο όρος ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, δεν είναι φυσικά ένας στενά γεωγραφικός ή γεωπολιτικός όρος, όπως ακριβώς και το Έθνος δεν είναι μία χωρική μόνο οντότητα.
Αφετηρία αλλά και στόχος πολλών Εθνικιστικών αγώνων, η Εθνική συρρίκνωση είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που η κατά γεωμετρική πρόοδο εξέλιξη της έχει ενσπείρει ανησυχίες όχι αβάσιμες για το μέλλον του Έθνους μας.
Τρεις είναι οι κύριες συνιστώσες της συρρικνώσεως αυτής που οφείλουμε να τις γνωρίσουμε για να αναγνωρίσουμε και τον δικό μας στίβο αγώνος.  
1. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. ΑΛΥΤΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Είναι πιστεύω πολύ καλά γνωστό σε όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα αυτή, το γεγονός της γεωγραφικής αναδιπλώσεως και οπισθοχωρήσεως του ελληνισμού από την ευρύτατη εξάπλωση του στα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου και στην Μικρά Ασία παραλλήλως με την γέννηση και την αύξηση του Ελλαδικού κρατιδίου. Μετά από γεννεές προδοτικής διακυβερνήσεως και
χαμένων αλλά και κερδισμένων πολέμων, σήμερα το Ελλαδικό κρατίδιο και οι κυβερνήτες του, μπορούν να καυχώνται για την σχεδόν τέλεια εξαφάνιση του Ελληνισμού των προαιωνίων λίκνων της Φυλής μας όπως είναι η Μικρά Ασία, η Πόλη, η Ανατολική Ρωμυλία, η Ανατο­λική Θράκη, η Ιμβρος και η Τένεδος ενώ καπνίζουν ακόμη τα ερείπια της Κύπρου της οποίας οι προδότες και οι εξανδραποδιστές νέμονται ακόμη τα αργύρια της προδοσίας μολύνοντας με τα αμφιλεγόμενα οπίσθια τους ν τους ανώτατους θώκους της Ελληνικής Πολιτείας. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου θύμα διεθνών συνωμοσιών αλλά και προ­δοτικών μικροπολιτικαντι-σμών, των αστέρων του κοινοβουλευτικού μας στερεώ­ματος υποφέρει, αγωνίζεται, αντιστέκεται αλλά για πόσο ακόμη θα επιμείνει; Ανθρωποι απανταχού της γης, είτε από την πρώην Μεγάλη Ελλάδα είτε από αλλού που καυχώνται για την Ελληνική τους καταγωγή, προσκρούουν στην παγερή αδιαφορία των διαφόρων "αρμοδίων"ίσως γιατί αυτοί πια οι τελευταίοι δεν αισθάνονται και πολύ Έλληνες. Ώστε κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά, ο Ελληνισμός χάνει και από ένα έρεισμα, ένα βήμα, ένα σκαλοπάτι... Ο απόδημος Ελληνισμός αρχαία πληγή αλλά και δύναμη του Εθνους έχει αφεθεί εκεί και ως έτυχε, διαδραματίζοντας ένα ασυντόνιστο ρόλο μάλλον θεάτρου και πεζοδρομίου και όχι ουσίας και σίγουρα με απο­τελέσματα σταδίου απέχοντας από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Χάρις στο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο που είναι ένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής της ψωροκώσταινας που συνεπέστατα ακολουθούν ο ένας μετά τον άλλο όλοι οι αχρείοι που έχουν κυβερνήσει τον δύσμοιρο αυτό τόπο, η χώρα απορφανίζεται συστηματικά από τις νεαρές ηλικίες του πληθυσμού της που αποτελούν άριστο και φτηνό εργατικό δυναμικό για τους αδηφάγους "φίλους" μας.
Οι ικανότητες, η δεξιοτεχνία και ο κόπος τους χάνονται από την χώρα μας και τον Λαό μας και ξένοι τις νέμονται και επω­φελούνται από αυτές.
Μάθαμε αυτές τις ημέρες τα ad referendum, τις φόρμουλες Ζιπέ - Κρανιδιώτη, ακούσαμε για τη διαρκή επιτροπή των πρεσβευτών στις Βρυξέλλες, την ΚΟΡΕΠΕΡ, παρακολουθήσαμε με πολύ προσοχή τις αντικρουό­μενες, από καθέδρας, αναλύσεις του κ. Βενιζέλου για τη "νέα πραγματικότητα" που δημιου­ργείται για την Κύπρο, κάποιοι ίσως να ένοιωσαν και αλτρουι­στικά υπερήφανοι που η Ελλάδα θυσίασε όλα τα δικαιώματά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάριν ενός αβέβαιου και απροσδιό­ριστου διαλόγου γύρω από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση....

ΚΑΝΕΙΣ όμως, δεν μπήκε στον κόπο να μας πει για τις παρενέργειες που έχει η τελωνειακή Ενωση της Τουρκίας με την Ευρώπη, για τη Δυτική Θράκη.... Για την Ελληνική Θράκη....
Μια απ'τις άμεσες παρενέργειες της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρώπη είναι και το ότι οι Τούρκοι που εργάζονται στις χώρες της Κοινότητας θα έχουν το δικαίωμα ελεύθερης εγκατάστασης, στην Ελλάδα. Το ίδιο θα ισχύει και για τουρκικές εταιρείες!

Οταν ο κ. Κρανιδιώτης ήταν ακόμη υφυπουργός Εξωτε­ρικών, δήλωνε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέναιση της Ελλάδας στην υπογραφή της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία, θα ήταν και η διασφάλιση της απαγόρευσης τουρκικών εγκαταστάσεων, αν όχι σε όλη την Ελλάδα, τουλάχιστον στην περιοχή της Δυτικής Θράκης...
Και, ναι μεν η τελωνειακή ένωση με την Τουρκία, θα αρχίσει εφαρμοζόμενη αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμ­βασης.
Ο διάλογος δε για την ένταξη της Κύπρου, με τα δεδομένα που έχουν οι Ευρωπαίοι στο μυαλό τους, θα αρχίσει όταν οι μεταφραστές του Υπουργείου Οικονομικών θα μας δώσουν την ερμηνεία του αγγλικού ρήματος "can" (μπορεί), το οποίο ως δυνητικής σημασίας, προσδιορίζει και την μη δέσμευση των εταίρων για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης, της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οι καθημερινές, τον τελευταίο καιρό, παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι, όσο πιο Έυρωπαία' γίνεται η Τουρκία, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι επεκτατικές της βλέψεις κατά της Ελλάδας. Και με την ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των Τούρκων ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα, που τις παρέχεται και δική μας συναίνεση, η επεκτατικότητα αυτή γίνεται απλό παιχνιδάκι.
Θα πρέπει, κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από τα συμπλέγματα θεωρητικού μεγαλοϊδεατισμού και να συνειδητοποιήσουμε ότι καλή και άριστη και ευπρόσδεκτη η όποια προκοπή της Κύπρου και να δώσουμε ότι είναι δυνατόν για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ομως θα πρέπει επίσης να γίνει σαφές, αντιληπτό και κατανοητό ότι η όποια προκοπή της Κύπρου, δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος καθαρά Ελλαδικών δικαίων. Και η δυτική Θράκη είναι Ελλάδα.

Γι' αυτό μια και, ευτυχώς,αποφασίσθηκε να επανεργοποιήσουμε το βέτο μας και να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας στην Ευρώπη,για τη βελτίωση και αποσαφήνιση του κειμένου που απορρίψαμε, ας θυμηθούν οι περί τα κοινοτικά ασχολούμενοι ότι η Ελλάδα, δεν είναι το Σύνταγμα και η πλατεία Κολωνακίου. Ελλάδα είναι και η Ξάνθη και η Ροδόπη και ο Έβρος.
Η δυτική Θράκη, για όσους τα μπερδεύουν με τους νομούς...
Αντώνης Κωβαίος (Αυριανή 3-2- 95)

2. Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Το Δημογραφικό Πρό­βλημα είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα όχι μόνο του Λαού μας αλλά και όλων σχεδόν των Ευρωπαϊκών λαών. Απότοκο του ευδαιμονισμού και του καταναλωτισμού που βασιλεύουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και στις αλλαγές που σταδιακά επισωρεύονται τόσο στις οικονομικές και παρα­γωγικές σχέσεις όσο και στην εν συνόλω κοινωνική κατάσταση δεν παύει να είναι ένα υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη μας όχι μόνο με την σταδιακή εξαφάνιση του Ελληνικού γένους αλλά και με την άνιση ανάπτυξη των εχθρικών γειτόνων μας που γεννοβολούν αδιάκοπα. Επειδή η σύνδεση του αποδήμου Ελληνισμού με την Ελλάδα δεν είναι βεβαίως γεωπολιτική, το όποια πληθυσμιακά στοιχεία του αποδήμου Ελληνισμού δεν έχουν σχέση με τους εδώ Ελληνες παρά στον βαθμό που η συνεχιζόμενη μετανάστευση επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την αριθμητική συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού. Το γεγονός βεβαίως είναι, πως με γεωμετρική και εδώ πρόοδο εξ αιτίας της υπογεννητικότητος και της μεταναστεύσεως ο πληθυσμός της Ελλάδος παραμένει στάσιμος τα τελευταία χρόνια με προοπτικές μάλιστα και μειώσεως του προσεχώς.
Εχει γίνει από πολλούς προσπάθεια να αναλυθούν οι αιτίες του προβλήματος αυτού και έχει σπαταληθεί πολύ μελάνι και πολλές ώρες τηλεοπτικών εκπομπών σε στείρες ή και μη αναλύσεις του.
Εκείνο που πρέπει την στιγμή αυτή να πούμε είναι ότι και το δημογραφικό (όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται) πρόβλημα είναι μέρος του πλέγματος των μειζόνων εθνικών προβλημάτων που καθορίζονται με την ονομασία εθνική συρρίκνωση. Είναι ματαιοπονία, εθελοτύφλωση και αποπροσανατολισμός η μελέτη ή και η προσπάθεια επιλύσεως του μεμονωμένα και όχι μέσα στα γενικότερα πλαίσια της εθνικής εξαχρειώσεως.

Σημείωση:
Το άρθρο του συναγωνιστή Καρδαρά δημοσιεύθηκε στην εθνικιστική εφημερίδα 21ος ΑΙΩΝ τον Φεβρουάριο του 1995 στο τεύχος 10 και αποτελεί το πρώτο  από τα τρία μέρη. Τα υπόλοιπα δύο μέρη του άρθρου "Το χρέος του Ελληνικού Εθνικισμού μπροστά στην συνεχιζόμενη Εθνική συρρίκνωση" θα τα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π