Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

‘’Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά’’

                                                                       Μάρκ Τουαίν
Ο μεγάλος  Αμερικανός συγγραφέας είχε πεί  ‘’Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι  έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά’’. Η απορία του Μάρκ Τουαίν είναι απόλυτα  εφαρμόσιμη αν αναλογιστεί κανείς το τι συμβαίνει σήμερα στην Πατρίδα μας. Είμαστε μια χώρα που από ώρα σε ώρα μπορεί να ξεμείνει από φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα και κάποιοι διατείνονται ότι θα βοηθήσουμε την Ευρώπη να
βελτιωθεί. Προσωπικά αισθάνομαι ότι καθυβρίζεται αυτή η ελάχιστη σκέψη που διαθέτω ή πιθανόν δεν έχω καθόλου σκέψη συγκρινόμενος με τον μυστακοφόρο στρογγυλούλη Υπουργό
Νίκο Βούτση που ντύνεται με το πουλοβεράκι που το έπλεξε η Μαννούλα του όταν ήταν ακόμη στο σχολαρχείο. Δεν ξέρω, τα χάνω, βλέπω ανθρώπους με μηδενική επαγγελματική σταδιοδρομία να εκστομίζουν απόψεις και αποφθέγματα σαν μεγάλοι  διανοητές και επιστήμονες. Όσο λιγότερα ξέρεις τόσο πιο στεντόρεια φωνή διαθέτεις.
Σε καμμία περίπτωση δεν διανοούμαι να δεχτώ ότι ο Ελληνικός λαός ψήφισε ημικαθυστερημένους Βουλευτές και Υπουργούς και από την άλλη να βλέπω εν μέσω οικονομικής θύελλας να επαναπροσλαμβάνει η Κυβέρνηση
Δημοσίους υπαλλήλους. Με τι θα τους πληρώσει, που θα βρεί τα λεφτά για να  ανταμείψει τον κόπο τους μόλις έρθει η πρώτη του μηνός;  Η φαιά ουσία παγώνει, οι νευρώνες παραλύουν και το αίμα δυσκολεύεται να τροφοδοτήσει  τις ανάγκες του εγκεφάλου. Αισθάνομαι κλινικά νεκρός. Αυτές τις μαγκιούλες τις έκανε ο Andreas Papandreou αλλά είχε βρεί τότε κάποια ταμεία έτοιμα να εκραγούν από κέρματα και χαρτονομίσματα. Ο καλός μας Αλεκάκος πως θα συντηρήσει τους απειράριθμους αναπαυόμενους συνδικαλιστές και πως θα αναχαιτίσει τα στίφη των άνεργων νέων από την καθημερινή τους επέλαση στις πολυπληθείς ακμάζουσες καφετέριες? Πιθανόν να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του (γιατί στο μπροστινό δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο) κάποιο κόλπο, κάποιον κρυμμένον άσσο, κάποια κεφάλαια από την ΕΔΟΚ ΕΤΕΡ που θα τα ρίξει στον δημόσιο κουρβανά. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε την πολυχιλιετή πολιτιστική μας ιστορία ταξιδεύοντας στα Harrods του Λονδίνου και απολαμβάνοντας την απείρων κυβικών εκατοστών νέα δημιουργία της Βαυαρικής βιομηχανίας αυτοκινήτων με μόνη έξυπνη ανταπόδοση την γνωριμία με τον Βουλευτή της περιοχής μας. Έχουμε τη λύση στο μικρό τσεπάκι του γιλέκου μας, πάντα θα εκλέγονται Βουλευτές, το ψηφοδέλτιό μας σε όλους τους αιώνες θα ζυγίζει χρυσάφι.
Πιέζουν την Κυβέρνηση να μειώσει τις συντάξεις και τους μισθούς. Ε, και; Την σύνταξη ενός Έλληνα υπαλλήλου ΔΕΚΟ ο Καναδός και ο Γερμανός συνταξιούχος την βλέπει με τα κιάλια, και αν δεν έχει συννεφιά, διαφορετικά δεν την βλέπει καθόλου, τρέχει στον γιατρό για εγχείριση καταρράκτη. Δεν υπάρχει ούτε ένας ΄Ελληνας ελεύθερος επαγγελματίας που να παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη από έναν κλητήρα της ΔΕΗ. Ούτε ένας.
Οι μεγάλες αμοιβές του Δημοσίου δεν δόθηκαν τυχαία και χωρίς σκέψη. Σκοπός τους ήταν η σημερινή κοινωνική κατάσταση, η αδυναμία της νέας γενιάς να παντρευτεί, να κάνει παιδιά, να πολλαπλασιαστεί το γένος ,να συντηρηθεί η γλώσσα, να διαδοθεί ο Ελληνικός πολιτισμός. Οι μεγάλες αμοιβές ήταν η βάση της διαφθοράς. Πολύ παλιός και καλός φίλος που εργάστηκε (τρείς φορές την εβδομάδα με τετράωρο κάθε φορά) στην πολιτική αεροπορία με αμοιβές της τάξεως των 7.500 Ευρώ μικτά  μηνιαίως μου είχε πεί: Είναι θέμα ποιότητας ζωής, είναι θέμα επιλογής. Δηλαδή οι ΄Ελληνες είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, στους έξυπνους και στους χαζούς.
Οι έξυπνοι αμείβονταν  πλουσιοπάροχα  με ελάχιστη δουλειά και οι χαζοί δούλευαν σκληρά με λίγα λεφτά. Είχες το δικαίωμα της επιλογής, μπορούσες να εκμεταλλευθείς  τον σκληρά εργαζόμενο και να είσαι και ο έξυπνος της παρέας από πάνω, άλλωστε το Δημόσιο έδινε μεγαλύτερους μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα. Με αυτές τις ιδέες εμφορείτε το σύνολο σχεδόν των πολιτών και δυστυχώς και των κυβερνώντων. Οι έξυπνοι του Δημοσίου και οι βλάκες της Ιδιωτικής οικονομίας. Κατάφερε ο Andreas να συνδέσει την φιλεργατικότητα με την ανοησία, έτσι καταρρεύσαμε.
Τα παιδιά του cappuccino σε λίγα χρόνια θα γίνουν σαραντάρηδες και οι καρέκλες των καφενείων θα ξεθωριάσουν από την χρήση. Ο συνταξιούχος Πατέρας θα έχει πεθάνει και η πλήξη της ανεργίας και της ανέχειας θα έχει σηκώσει πανιά στη ψυχή και το νού του σημερινού παιδιού. Τότε θα είναι η ώρα της έκρηξης, και την έκρηξη της λαϊκής οργής  δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει με την έκρηξη του Βεζούβιου. Ευτυχώς, οι περισσότεροι σήμερα πολιτικοί θα έχουν αποδημήσει τότε σε μακρινούς Γαλαξίες και θα γελάνε χαιρέκακα.


Φοίβος Ιωσήφ





1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά, πληρώνουμε το κομματικό κράτος του πασοκ επί παπανδρέου και έπειτα μόνο που δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το επίσης άθλιο κομματικό κράτος των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ που συνέχισε ακριβώς στον ίδιο ρυθμό αν όχι και χειρότερο.
    Και όχι μόνο του πασοκ-νδ-α.ε. αλλά και ο συριζα(πρώην συν) και το κκε ευθύνονται εξίσου αφού αυτοί ζητούσαν πάντα ακόμα περισσότερους υπαλλήλους του δημοσίου από όσους έβαζαν η πασοκ-νδ-α.ε.

    Μόνη λύση αυτό που γράφω εδώ και χρόνια: Απολύσεις τουλάχιστον 400.000 που έτσι και αλλιώς με πλαστά πτυχία θα μπήκαν, κάποιες λαμογιές θα έχουν κάνει, σίγουρα υπεράριθμοι είναι οπότε η απώλεια τους κανέναν δεν θα στεναχωρήσει.
    Θα γλυτώσουμε όμως περίπου 10.000.000.000€(10 δις€ το χρόνο) από την μισθοδοσία τους.
    Δίνουμε και περίπου 30δις€ το χρόνο σε όλους τους 2.7000.000 συνταξιούχους.
    Κόψε άλλα 10δις€ το χρόνο από όσους βγήκαν στην σύνταξη από τα 45, τα 50, τα 55 αλλά και τα 60 τους, δηλαδή όσοι ήταν τεμπελχανάδες...και άστους με 500-600€ το μήνα ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑΝ ΜΕ 20 ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ "ΔΟΥΛΕΥΑΝ" ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
    Το ίδιο ακριβώς και στις εκατοντάδες χιλιάδες των "αντιστασιακών συνταξιούχων" που πολεμούσαν στον Β.Π.Π. άλλοι αγέννητοι και άλλοι πιτσιρίκια του δημοτικού-γυμνασίου.
    Στους 550.000 περίπου συνταξιούχους του δημοσίου υπάρχουν και πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν τίμιοι και δουλευταράδες όταν δούλευαν.Είναι ελάχιστοι αυτοί αλλά να μην τους πάρει η μπάλλα και αυτούς.

    Τα 20 δις€ που θα εξοικονομήσεις κάθε χρόνο θα τα δίνει το εθνικιστικό κράτος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο σε θέσεις εργασίας που θα σχετίζονται με την παραγωγή ελληνικών προιόντων(γεωργία, κτηνοτροφία, βιοτεχνία, βιομηχανία αλλά και ελληνικών υπηρεσιών(ελληνικά software, ξενοδοχεία, τουρισμός) και αυξηση των επιδομάτων τέκνων σε όσους έχουν παιδιά εως την ηλικία των 25.Σοβαρά επιδόματα δηλαδή.

    Και φυσικά να αποκλειστεί 100% ο νομός Αττικής και Θεσσαλονίκης τα πρώτα 5-10 χρόνια εφαρμογής των μέτρων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π