Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Παύλο Μελά στην Αθήνα


Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003 που ξεκίνησε να πραγματοποιείται από την Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (πλατεία Παύλου Μελά, Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης).
 Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του ήρωα, με σκοπό τότε να παρακινήσουμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση
των 100 ετών. Σήμερα 111 χρόνια μετά, ο Δήμος συνεχίζει να απουσιάζει!
 Οι εθνικοί ήρωες πρέπει να τιμούνται από όλο το έθνος και από το κράτος που το εκπροσωπεί, διότι ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς όμως στην
πρωτεύουσα του σημερινού Ελληνισμού, την Αθήνα, στην πόλη όπου ο πατέρας του Παύλου, ο Μιχαήλ Μελάς, υπήρξε Δήμαρχος το 1891-1894, αυτή η πρόταση δεν βρήκε αντίκρισμα (από τον Ν. Κακλαμάνη έως τον Καμίνη). Έτσι εμείς δεν μείναμε αδρανείς και πράττουμε το χρέος μας.
 Για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές η θυσία του Παύλου Μελά αλλά και όλων των άλλων Μακεδονομάχων αποτελεί μια κορυφαία στιγμή του Ελληνικού έθνους στην πορεία του για εθνική ολοκλήρωση. Εμείς τους ήρωες μας τους τιμούμε γιατί η θυσία τους ή η δημιουργία τους, είναι αυτή που γράφει - κάθε ώρα και στιγμή - την λαμπρή ελληνική ιστορία.
 Στην εποχή που έζησαν και έδωσαν τον αγώνα τους, οι Μακεδονομάχοι πέθαιναν για την Ελλάδα. Στην εποχή μας, δεν μας έχει ζητηθεί η υπέρτατη θυσία της ζωής (ακόμα), γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες εθνικιστές καλούμαστε να ζήσουμε αγωνιζόμενοι για την Ελλάδα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, να ζούμε και να αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Να υπερασπιζόμαστε την Ελληνική γη, να θωρακίζουμε την Ελληνική ψυχή και να εξασφαλίζουμε την Ελληνική συνέχεια.
 111 χρόνια μετά την θυσία του Παύλου Μελά και ένα αιώνα μετά την απελευθέρωση της σημερινής Ελλαδικής Μακεδονίας, οι ντόπιες συναλλασσόμενες κυβερνητικές πολιτικές εξουσίες (όλων των «αποχρώσεων») συνεχίζουν να «διαπραγματεύονται» την Ελληνικότητα του όρου Μακεδονία, ενώ έχουν απεμπολήσει ήδη την εθνική κυριαρχία του Ελλαδικού κράτους. Με πρωτεύοντα σήμερα έναν απατηλό πρωθυπουργό, με συνεκτελεστές όλους στην κυβέρνησή του, όπως και οι προκάτοχοί του.
 Εμείς οι Έλληνες πατριώτες δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα. Η Μακεδονία ήταν και θα είναι πάντα Ελλάδα και η Ελλάδα θα ανήκει πάντα και μόνο στους Έλληνες.

Φέτος η διοργανώτρια επιτροπή καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες, την Tετάρτη 14 Οκτωβρίου, να παρευρεθούν το απόγευμα από τις 7 μ.μ. έως 8 μ.μ. στην πλατεία Παύλου Μελά και να φέρει ώστε να καταθέσει ο καθένας τα λουλούδια ή το στεφάνι του στο μνημείο του ήρωα. Δεν θα υπάρξουν ομιλίες ή χαιρετισμοί. Στις 8 μ.μ. θα ψάλουμε όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι τον εθνικό μας ύμνο. Εννοείται ότι όσοι μπορούν να περάσουν μόνον άλλη ώρα για να αποθέσουν τα λουλούδια τους, να το πράξουν.

 Για την Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά
Γιάννης Γιαννάκενας - Γιάννης Παναγιωτακόπουλος


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ? ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ? ΠΩΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ?ΠΟΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π