Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

To απαράδεκτο αίτημα αφαίρεσης του φράκτη του Έβρου. (του Χρήστου Μπίσδα)



Δεν έχει τελειωμό η εθνική μειοδοσία και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αλλά και των κανόνων του εθνικού και του διεθνούς δικαίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις συνιστώσες του και κυρίως από τις διάφορες «πρωτοβουλίες πολιτών» σε σχέση με την αντιμετώπιση του λεγόμενου προσφυγικού ή μεταναστευτικού ζητήματος. Τελευταία απαράδεκτη ενέργεια είναι το αίτημα αφαίρεσης του φράκτη του Έβρου, οι πορείες που οργανώθηκαν επί τούτου από διάφορες «πρωτοβουλίες» και η εκτεταμένη προβολή τους από τα συστημικά

ΜΜΕ προεξαρχούσης της ΕΡΤ. 

            Βάσει της εθνικής νομοθεσίας η είσοδος και έξοδος από την Ελλάδα επιτρέπεται μόνο μέσω των ελεγχόμενων μεθοριακών διαβάσεων, των αεροδρομίων και των λιμένων και μόνο σε όσους διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και σε κάποιες περιπτώσεις και θεώρηση εισόδου (VISA). Κατ’ εξαίρεση, το διεθνές δίκαιο επιτρέπει σε πρόσφυγες, προκειμένου να αποφύγουν παράνομες διώξεις λόγω φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων κλπ, να διέρχονται τα χερσαία ή θαλάσσια σύνορα από οποιοδήποτε σημείο και να εισέρχονται σε κράτη όπου θα είναι ασφαλείς. Η τελική αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα στο πρόσωπο οποιουδήποτε έχει διέλθει τα σύνορα οδηγεί στην μη δίωξή του για παράνομη είσοδο στην χώρα μας και αντίστοιχα στην μη απέλασή του. Αν κάποιος δεν κατορθώσει να αποδείξει ότι συντρέχουν στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις αναγνώρισής του ως πρόσφυγα τότε θεωρείται λαθρομετανάστης και απελαύνεται. Προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης ενός προσώπου ως πρόσφυγα είναι αυτό να υποβάλει σχετικό αίτημα εμφανιζόμενο σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα.
            Τους τελευταίους μήνες είναι ολοφάνερη η πολιτική ανοιχτών συνόρων του ελληνικού κράτους. Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές δεν αποτρέπουν την είσοδο κανενός στην Ελλάδα, αντίθετα την υποβοηθούν, και δέχονται τα αιτήματα των αιτούντων να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Οι αλλοδαποί που φτάνουν παράνομα στην Ελλάδα καταγράφονται, διεκπεραιώνονται από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη χωρίς να αιτηθούν την αναγνώρισή τους ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.
            Υπό αυτές τις συνθήκες ουδεμία αιτία υπάρχει να αφαιρεθεί ο φράκτης του Έβρου. Εφόσον το ελληνικό κράτος αποδέχεται και διευκολύνει της είσοδο όλων όσοι ισχυρίζονται ότι είναι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια, μπορεί πολύ απλά να επιτρέψει την είσοδό τους από τις ελεγχόμενες μεθοριακές διαβάσεις ή να επιτρέψει να γίνονται δρομολόγια πλοίων που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα παράλια της κατεχόμενης από τους Τούρκους Ιωνίας προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Μ’ αυτόν τον τρόπο κανείς πλέον δεν θα πνίγεται στο Αιγαίο, τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών - που κακώς αποκαλούνται δουλέμποροι - δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και όλοι οι δήθεν ανθρωπιστές (βλ. διάφορες ύποπτες «πρωτοβουλίες» και ΜΚΟ) θα πρέπει να είναι χαρούμενοι για την επίλυση του προβλήματος, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω διότι ταυτόχρονα δεν θα υπάρχει λόγος κρατικής χρηματοδότησής τους.
            Το ύποπτο στην όλη υπόθεση είναι ότι αντί να ζητήσουν το προσωρινό άνοιγμα των μεθοριακών διαβάσεων του Έβρου για την διευκόλυνση της εισόδου των «προσφύγων» στην Ελλάδα, οι διάφορες πρωτοβουλίες ζητούν την καταστροφή ενός έργου που συμβάλλει όχι μόνο στην εθνική ασφάλεια, μέσω της αποτροπής του λαθρεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης κλπ, αλλά και στην εθνική άμυνα, διότι ως κώλυμα δυσχεραίνει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των Τούρκων.          
Όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι ο φράκτης του Έβρου αρκεί να κοιτάξουν τον χάρτη για να καταλάβουν την σημασία του. Ο φράκτης του Έβρου κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη - στον οποίο πρέπει να πιστωθεί ως θετικό έργο - και καλύπτει το μοναδικό σημείο όπου η Ελλάδα με την Τουρκία έχουν χερσαία σύνορα και όχι τον ποταμό Έβρο ως σύνορο. Πρόκειται για το λεγόμενο προγεφύρωμα του Κάραγατς, στον βόρειο Έβρο και δυτικά της Αδριανούπολης,  δηλαδή το μοναδικό κομμάτι γης δυτικά του ποταμού Έβρου που κατέχεται από τους Τούρκους. Για να αποτραπεί κυρίως η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από αυτό το σημείο κατασκευάστηκε ο φράκτης του Έβρου μήκους περίπου 10 χλμ και ύψους 4 μ. Πίσω από τον φράκτη του Έβρου και παράλληλα σε αυτόν κατασκευάσθηκε αντιαρματική τάφρος. Επομένως εκτός από την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, ο φράκτης του Έβρου σε συνδυασμό με την αντιαρματική τάφρο αποτελεί σημαντικό αμυντικό έργο.
            Αυτό το αμυντικό έργο προσπαθούν με δικαιολογία το «προσφυγικό» ζήτημα να ακυρώσουν οι διάφοροι προδότες διεθνιστές. Τους διαφεύγει, όμως, ότι ακόμα κι αν ξηλωθεί ο φράκτης του Έβρου η διάβαση της αντιαρματικής τάφρου από τους «πρόσφυγες» θα είναι δύσκολη έως αδύνατη και πάντως επικίνδυνη. Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι βασικός σκοπός τους είναι η αποδυνάμωση της άμυνας της Ελλάδας με την ταυτόχρονη διευκόλυνση των λαθρομεταναστών να διέρχονται χωρίς έλεγχο τα ελληνοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση προς την Ελλάδα. Αν πράγματι οι δήθεν ανθρωπιστές ήθελαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες θα ζητούσαν, όπως προανέφερα, να ανοίξουν προσωρινά οι συνοριακές διαβάσεις του Έβρου, όπως είναι οι Καστανιές στην βόρεια άκρη του φράκτη. Άλλωστε οι Τούρκοι δεν καταδιώκουν του «πρόσφυγες» ώστε να υπάρχει επιτακτική ανάγκη να περάσουν χωρίς έλεγχο εντός της Ελλάδας.
            Εν κατακλείδι, με αφορμή το «προσφυγικό» παίζονται διάφορα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού αλλά και των πραγματικών προσφύγων, ήτοι:
α) Οι Έλληνες υφίστανται ανηλεή προπαγάνδα για να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της Ελλάδας από τους αλλογενείς λαθρομετανάστες.
β) Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των προσφύγων στην πραγματικότητα τα καταπατούν. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφοροι «αλληλέγγυοι» προωθούν την μαζική αναγνώριση ως προσφύγων, προσώπων τα οποία στην πραγματικότητα είναι λαθρομετανάστες και δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα, εξισώνουν, βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους νόμιμους (δηλ. τους πρόσφυγες) με τους παράνομους (δηλ. τους λαθρομετανάστες). Αν λοιπόν η Ελλάδα διαθέτει τους Χ πόρους υπέρ των προσφύγων, ο πραγματικός πρόσφυγας θα πρέπει να μοιραστεί αυτούς τους πόρους με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που παράνομα χαρακτηρίζονται ως πρόσφυγες, επομένως θα απολαύσει λιγότερη προστασία από το ελληνικό κράτος.

γ) Ταυτόχρονα, προβάλλονται ως «καλοί άνθρωποι» και «με ανθρωπιστικά αισθήματα» οι διάφοροι διεθνιστές (μέλη κάποιων ΜΚΟ κλπ), που απώτερο σκοπό βάσει της ιδεολογίας τους έχουν να καταργήσουν τα εθνικά κράτη και τα σύνορα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκστρατεία τους για την αφαίρεση του φράκτη του Έβρου. Μάλιστα με προτάσεις σαν αυτή δεν επιδιώκουν την επίλυση του «προσφυγικού» ζητήματος αλλά την διαιώνισή του για να έχουν λόγο ύπαρξης και χρηματοδότησης…  
Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης σε επίσκεψή του στον Έβρο επιθεωρεί την κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου.
Το προγεφύρωμα του Κάραγατς στον βόρειο Έβρο, όπου έχει ανεγερθεί ο φράκτης του Έβρου και έχει διανοιχθεί η αντιαρματική τάφρος του Έβρου.
Ο φράκτης του Έβρου, σημαντικό εμπόδιο όχι μόνο για τους εγκληματίες αλλά και για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,
  
Με κόκκινο χρώμα ο φράκτης του Έβρου στα μοναδικά ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π