Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Σιωπηρή Άλωση»: Ομιλία στην Λαμία του Αναστασίου Λαυρέντζου για το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.


Το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ιστορική και πολιτισμική συνέχεια του ελληνισμού κρίνεται επιτακτικότερη από ποτέ, καθότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο και κομβικό σημείο της ιστορίας, όπου η ελληνική εθνοδιάλυση δείχνει να βρίσκεται προ των πυλών. Η απώλεια της οικονομικής και πολιτικής αυτοδυναμίας της Ελλάδας, η επιταχυνόμενη δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού και η ολοένα μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών και προσφύγων, αποτελούν τις τρεις συνιστώσες που οδηγούν στη μία και κοινή συνισταμένη, αυτή της εθνοδιαλυτικής διεργασίας στη χώρα μας.
                Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του «Σιωπηρή Άλωση» ο κ. Αναστάσιος Λαυρέντζος «ο ελληνισμός, σύμφωνα και με τις παραπάνω διαπιστώσεις, οδεύει προς μια κατάσταση στην οποία πιθανώς θα πάψει να αποτελεί ένα αυτοσυνείδητο και ιστορικά προσδιορισμένο συλλογικό υποκείμενο το οποίο θα κυριαρχεί σε έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο». Στο κομβικό σημείο της ιστορίας που βρισκόμαστε, λοιπόν, απαιτούνται άμεσες, καίριες και ουσιαστικές πρακτικές επίλυσης των προβληματικών καταστάσεων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Οφείλουμε να υψώσουμε συλλογικά ανάστημα αντίστασης σε ό,τι κατατρέχει την απρόσκοπτη ιστορική μας συνέχεια. Πάνω σ’ αυτό ο κ. Λαυρέντζος παρατηρεί πως η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο έλλειμμα, «γιατί η ελληνική κοινωνία, όντας μια κοινωνία βιολογικά γηρασμένη και εκμαυλισμένη από τις πρακτικές ενός πολιτικού συστήματος το οποίο τροφοδότησε μέσω της εθνικής εκποίησης έναν ατομοκεντρικό ευδαιμονισμό, δυσκολεύεται πολύ να βρει αυτόν τον δρόμο της αντίστασης».



Δυσκολία υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και στο να αναδείξει μια ικανή ηγεσία που να την οδηγήσει σε μια πορεία ανάκαμψης και οράματος. Και αυτή την ηγεσία οφείλει να την ανακαλύψει μόνη της.
Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφικτύονες Λαμίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας Λαμίας, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Διατήρησης Ελληνικής Παράδοσης & Εθίμων, συνδιοργανώνουν ομιλία με θέμα: «Το Δημογραφικό και Μεταναστευτικό Πρόβλημα της Ελλάδας». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου (2ος όροφος 9-11) και ώρα 7.30μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Λαυρέντζος συγγραφέας των βιβλίων «Σιωπηρή Άλωση» και «Η Θράκη στο μεταίχμιο».

Η αξιοπρέπεια της μακραίωνης ελληνικής ιστορικής παρουσίας και συνέχειας, αλλά και η ανάγκη διατήρησης της ελληνικής γλώσσας ηλικίας τουλάχιστον 4.000 ετών, επιβάλλουν την ενεργό συμμετοχή όλων σε κρίσιμες διαβουλεύσεις, όπου με σύνεση, περίσκεψη, προβληματισμό και διεισδυτική ματιά στα προβλήματα του δημογραφικού και μεταναστευτικού, χωρίς επιπόλαιους συναισθηματισμούς, επιδερμική αντιμετώπιση και εξάρσεις φανατισμού, θα αναδυθούν λύσεις πολιτικού χαρακτήρα, αλλά εθνικής σπουδαιότητας.

Alea jacta est…   (σημ. ο κύβος ερρίφθη) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π