Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Με αυτές τις σκέψεις ονειρευτήκαμε να αλλάξουμε τον κόσμο!του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου


Λες και μια αόρατη δύναμη οδήγησε τα βήματά μας στο Πεδίο του Άρεως, στην οδό Λομβάρδου 10.
Ανταμώσαμε και ενώσαμε ιδέες και όνειρα για την ζωή. Με απόλυτη πίστη ότι «Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο». Πως, μπορούσαμε να κάνουμε τον Λαό των Ελλήνων να νιώσει και πάλι Ενωμένος… Υπερήφανος… Διαφορετικός… και με παγκόσμια Αποστολή.
Καταθέσαμε το σώσμα της ψυχής μας και το απόσταγμα των γνώσεων που είχαμε για την Ελλάδα. Ζητήσαμε τη βοήθεια του Περικλή Γιαννόπουλου, του Ίωνα Δραγούμη, του Ιωάννη Συκουτρή, του Άγγελου Σικελιανού, του Κωστή Παλαμά και πολλών άλλων “παραμελημένων φίλων” και καταλήξαμε στον Κοινό μας Παρανομαστή.
Σαν αποτέλεσμα προέκυψαν δυο φράσεις:
- Εγώ θα σώσω το Έθνος μου!
- Χρειάζεται Επανάσταση καθολική!
Αναθέσαμε στον εαυτό μας τον ρόλο του Χαλαστή και του Χτίστη και βγήκε μια λέξη ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ!


Ορίσαμε τον Επαναστάτη με τα λιγότερα λόγια που μπορούσαμε και έτσι γράφτηκε ο πρόλογος της Ιδεολογικής μας Διακήρυξης. Της περιγραφής δηλαδή, του τρόπου ζωής που επιλέξαμε και που, ποθήσαμε να μεταδώσουμε στους Νέους και στους πάντα Νέους Έλληνες.
Αυτόν τον πρόλογο δημοσίευα παράγραφο παράγραφο, πέντε μέρες τώρα, στην σελίδα μου στο fb, προκαλώντας σχόλια και φέρνοντας μνήμες.
Κείμενα Πίστης και Ψυχής γραμμένα από εμένα, τον Σπύρο, την Άντα, τον Φώτη, την Βιβή, τον Δημήτρη, την Ευγενία, τον Πρόδρομο, τον Γιάννη και δεκάδες άλλους συναγωνιστές που πρόσθεσαν ή έσβησαν μια λέξη, αφήνοντας το αποτύπωμά τους. Με τον ίδιο τρόπο που το έχουν αφήσει όλοι οι άγνωστοι στρατιώτες που πρόσφεραν το μέγιστο που μπορούσαν για να υπάρχει και να προχωρά η ράτσα των Ελλήνων.
Αναδημοσιεύω αυτόν το πρόλογο, ολόκληρο πια, για να τον διαβάσετε ενιαίο. Με την πεποίθηση πως θα θελήσετε να διαβάσετε και ολόκληρη την Ιδεολογική Διακήρυξη του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος, που συντάχθηκε, οδήγησε και υπηρετήθηκε από χιλιάδες νέους και νέες του ΕΝΕΚ κατά την δεκαετία του ’80 που έδρασε δημιουργώντας γεγονότα, εξελίξεις και κυρίως Έλληνες!  

Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΚ
Τα λάβαρα μας πρέπει να συμβολίζουν όλα εκείνα που δε θα θέλαμε ποτέ να μας αντιτάξει ο εχθρός.
Σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η μετριότητα και η ανευθυνότητα, πού ζει με τα οράματα και τον απόηχο του παρελθόντος, χωρίς να ‘χει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον, σε μια εποχή στείρα με καταφανή τα σημεία του εκφυλισμού και της σήψεως, σ' αυτή την εποχή που δογματίζει ανόητα και χτίζει ναούς για να τους γκρεμίσει, μέσα από την ανωνυμία του πλήθους ξεχωρίζει ό ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ!

Ο Επαναστάτης βγαίνει από τα σπλάχνα της μάνας του, μα γεννιέται από το χθες για το αύριο, με βαθειά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές και με έναν προορισμό: να γίνει ό θεματοφύλακας όλων όσων θα διαπαιδαγωγήσουν και θα διαμορφώσουν τις γενιές που θα έρθουν. Ο επαναστάτης ένα δρόμο έχει να ακολουθήσει. Και ξέρει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει περιθώρια για υπαναχωρήσεις γιατί η πίστη του και η απόφαση του ένα του ορίζουν.

Ο Επαναστάτης φεύγει από τα μέτρα του συνηθισμένου, καθημερινού ανθρώπου. Είναι ο απόστολος πού γυρνά ακατάπαυστα ευαγγελιζόμενος την απαρχή ενός νέου κόσμου. Οραματίζεται μια νέα τάξη πραγμάτων που θα γεννηθεί με τον αγώνα του μέσα από τα συντρίμμια της παρηκμασμένης εποχής μας. Ο επαναστάτης, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος, ξέρει να μην αναλώνει τον εαυτό του στην καθημερινότητα, μα να δημιουργεί συνεχώς εστίες αγώνος και να διαμορφώνει επαναστάτες.

Ο Επαναστάτης είναι φύση ξεχωριστή και Ιδιαίτερη, έχει διαλέξει τον μοναχικό δρόμο του πολεμιστή, τον δύσκολο δρόμο αυτού που έχει αποφασίσει έναν τρόπο ζωής, τον ΑΓΩΝΑ. Η ζωή του επαναστάτη, δεν του ανήκει. Είναι ταγμένη στην υπηρεσία του Έθνους, είναι προσφορά στην δημιουργία των θεμελίων των νέων πολιτιστικών άξιων. Ένα φόβο έχει ο επαναστάτης. Μήπως λυγίσει κάτω από την ευθύνη της αποστολής του και σταθεί ανάξιος του όρκου που έδωσε και τότε ξέρει ότι το τελευταίο κτύπημα δεν θα ‘ρθει από τους πολέμιους μα από τους συμμαχητές του.

Ο Επαναστάτης είναι η πρόκληση. Αντίθετα στο ρεύμα της παρακμής, υψώνει τα πιστεύω της δυναμικής κοσμοθεωρίας, της επιλεκτικής βουλησιοκρατίας, και προκαλεί ανοικτά τις ξεπερασμένες και δογματικές ψευδοϊδεολογίες.

Ο Επαναστάτης είναι ότι δυναμικότερο υπάρχει. Είναι η εγγύηση για την αφύπνιση της νέας εποχής.

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΡΧΕΣ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π