Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα κερί»



Είναι γνωστή η θέση των εθνικιστών για τα ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά αλλά και τα έντυπα. Βλέποντας όμως μια κίνηση που έκανε σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία δεν μπορούμε παρά να την επικροτήσουμε Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη εφημερίδα σταματά όποια διαφήμιση της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για όσο θα προβάλλεται το τούρκικο έργο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» Διαβάστε και την ανακοίνωση της εφημερίδας:
«Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα κερί». Αυτή η σοφή φράση, που αποδίδεται στον Γκαίτε, αποτελεί μήνυμα δράσης και συμμετοχής έκαστου ανθρώπου στη διαμόρφωση του πεπρωμένου του. Η μεμψιμοιρία και η ανέξοδη κριτική δεν κοστίζουν τίποτα, γι' αυτό είθισται να μην αποφέρουν τίποτα. Οι πράξεις μετρούν και αποδίδουν!

Η «δημοκρατία», πιστή στη διακήρυξη αρχών, που δημοσίευσε στο πρώτο φύλλο της, θεωρεί την υπεράσπιση της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας πρώτιστο καθήκον της ενημέρωσης. Αυτό το καθήκον η εφημερίδα μας το εκτελεί άνευ αντιλογίας και υπεκφυγών, όπως οφείλει. Γι' αυτό έλαβε την απόφαση να διακόψει κάθε διαφημιστικό πρόγραμμα στον τηλεοπτικό σταθμό του AΝΤ1 ως την ημέρα που θα σταματήσει να προβάλλεται το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Η αιτιολόγηση της απόφασης της «δημοκρατίας» είναι η προφανής: αυτή η σειρά αποτελεί μια απόπειρα του τουρκικού κράτους να εξωραΐσει τη μαύρη περίοδο των 400 ετών, όπου η Ελλάς είχε οδηγηθεί, δεμένη πισθάγκωνα, στον οθωμανικό τάφο. Η παρουσίαση του στυγνού σφαγέα και γενοκτόνου Σουλεϊμάν ως «του απόλυτου ηγέτη» και «του χαρισματικού αυτοκράτορα» συνιστά προσβολή στα εκατομμύρια των νεκρών που άφησαν πίσω τους τα στίφη των Σελτζούκων.

Η προβολή μιας σειράς όπως ο «Σουλεϊμάν» αποτελεί άμεση συνέργεια στην προπαγανδιστική καμπάνια της γειτονικής χώρας, που κατέχει περίπου τη μισή Κύπρο, καταπιέζει λαούς και φυλές της Μ. Ασίας, έχει διαπράξει γενοκτονίες των Ελλήνων και διεκδικεί εδάφη και κυριαρχία από την πατρίδα μας.

Η «δημοκρατία» δεν μπορεί να μη σχολιάσει το ζήτημα και να μην αντιδράσει κατά τα ελληνικά θέσμια. Θα ήταν ασυγχώρητο να λαμβάνει χώρα μια τόσο μεγάλη πρόκληση εναντίον των συμφερόντων του έθνους. Kαι βέβαια θα ήταν ενδιαφέρον να εξετασθεί από τη νέα κυβέρνηση κατά πόσον τέτοιου είδους «προδοτικές» παραγωγές μπορούν να εκπέμπονται από τηλεοπτική συχνότητα, η οποία εν τέλει είναι εθνικό αγαθό.

Με την πράξη μας αυτή δεν καταριόμαστε το σκοτάδι. Το διαφημιστικό μας κονδύλι είναι ίσως μικρό για το μέγεθος ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού όπως είναι ο AΝΤ1. Με την απόφασή μας όμως ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των αδικοχαμένων και καταπιεσμένων αδελφών μας, που υπέφεραν στα χέρια των δαιμόνων της Αγκυρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π