Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ


Γράφει η Ποσειδωνία..
Φτάσαμε και φέτος εν έτη 2013, μπροστά στο παράδειγμα του Διγενή, του Αυξεντίου, του Παλληκαρίδη, του Στυλιανού, του Παπαβερκίου, του Σοφοκλέους, του Γεωργαλά και των υπόλοιπων αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Όλοι  γενναίοι..είχαν το σθένος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να αφήσουν τις οικογένειές τους, γονείς, αδέλφια και να βγουν στα βουνά αναζητώντας Λευτεριά, πέφτοντας και πολεμώντας με τόλμη πάνοπλους Άγγλους στρατιώτες. Κάθε χρόνο εξυμνούμε λοιπόν, τη νεκρική θυσία των ηρώων του 1955- 1959, όμως με το κεφάλι όλο και πιο κατεβασμένο.

Όλο και πιο κατεβασμένο γιατί; Γιατί, ο μεγαλύτερος δάσκαλος των ανθρώπων, δηλαδή η Ιστορία, είναι θύμα των ιθυνόντων της παιδείας και της καλλιέργειας του λαού. Αυτά τα ανθρωποειδή λοιπόν που αποφασίζουν για εμάς, προτιμούν να τη διαστρεβλώνουν, να την κατακρεουργούν και να βυθίζουν το λαό στο σκοτάδι της αμάθειας, ώστε να χαλιναγωγείται  ευκολότερα. Γιατί να έχουμε υψηλό
το φρόνημα; Γιατί να μας φλογίσουν τη σκέψη; Και γιατί να μας πυροδοτήσουν το νου; Δεν είναι καλύτερα να ξεχάσουμε, να αδιαφορούμε, να λέμε σε όλα ναι, να είμαστε έρμαια;;; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο ζωής, και να συνειδητοποιήσουμε ότι στις διεκδικήσεις δεν χωρά υποχώρηση! Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις αναπόδραστες ιστορικές μας ευθύνες ως απόγονοι των επώνυμων και ανώνυμων ηρώων της Ελευθερίας. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Ο λαός όμως αποχαυνώθηκε και ως επακόλουθο, δεν σέβεται και δεν συνεχίζει τον ένδοξο Αγώνα.

Η δικαίωση του Αγώνα της ΕΟΚΑ απαιτεί θυσίες, τόσο ατομικές όσο και συλλογικές. Μόνο με θάρρος θα απομακρύνουμε την εθνική ατίμωση και θα ανατρέψουμε την αδικία. Ο ραγιαδισμός οδηγεί μόνο στην υποδούλωση. Έτσι, οι λαοί που πολεμάνε για τη λευτεριά τους επιβιώνουν. Αντίθετα, οι λαοί που συμβιβάζονται με τον κατακτητή τους αφανίζονται.

Ακράδαντο πιστεύω των Ελλήνων Εθνικιστών είναι η ΕΝΩΣΗ της Μεγαλονήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Ας μην  πηγαίνουμε ενάντια στη Φύση, γιατί οι αδρανής και οι ανίσχυροι εξαφανίζονται..και δυστυχώς, ο Ελληνισμός συρρικνώνεται  λόγω των αλλεπάλληλων συμβιβασμών . Κατ’ επέκταση, η συρρίκνωση ενός έθνους απέχει ελάχιστα από τον αφανισμό του.

Θα ανταποκριθούμε λοιπόν στις επιταγές της θυσίας των νεκρών της ΕΟΚΑ, ή θα εθελοτυφλούμε ερήμην της ιστορίας; Ας αποφασίσουμε εμείς, παρά άλλοι για εμάς!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

«Σαν αητός πέταξε πάλι εκεί ψηλά, άνοιξε δρόμο για να ‘ρθει η λευτεριά,
για να νικήσουμε μαζί την κατοχή, ενάντια στη λύση τη διζωνική.»

Υ.Γ. Για τον επίλογο του άρθρου επέλεξα στίχους από το τραγούδι με τίτλο «ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ», του Συναγωνιστή Κωνσταντίνου Στυλιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π