Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Έλληνας αναλαμβάνει τη διοίκηση του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού


Νούμερο ένα του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού μέσα στον Απρίλιο θα είναι ένας Έλληνας με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα ο Ναύαρχος Σερ Γιώργος Ζαμπέλας. Η επιλογή του εν λόγω προσώπου μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ήταν κυβερνήτης ναρκαλιευτικού, ενώ συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην Καραϊβική και θεωρείται ως ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς για να διευθύνει και να καθοδηγήσει το Ναυτικό της Βρετανίας.
Ποιος είναι ο Γιώργος Ζαμπέλας: Γεννημένος στη Νότια Ροδεσία, οικογενειακός φίλος του Ωνάση και πρώην «βατράχι» 
Ο Γιώργος Ζαμπέλας πατέρας τριών παιδιών, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1958 στη Νότια Ροδεσία (Ζιμπάμπουε), γιος του Μιχάλη Ζαμπέλα ο οποίος κατάγεται από τα Δωδεκάνησα και της Ρόζμαρι Λίντσεϊ. Ο θείος του Απόστολος Ζαμπέλας, ήταν στενός συνεργάτης και και δεξί χέρι του Αριστοτέλη Ωνάση.
Ο Σερ Ζαμπέλας, κατετάγη το 1980 στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και στην αρχή υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρων. Σύντομα θα ξεχωρίσει και μετά τις απαραίτητες σπουδές ανέλαβε κυβερνήτης του ναρκαλιευτικού HMS Cattistock ενώ το 1995 ανέλαβε να το δύσκολο έργο των περιπολιών στην Καραϊβική σε επιχειρήσεις κατά του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών.

Το 1999, ο Ζαμπέλας υπηρέτησε ως κυβερνήτης της φρεγάτας HMS Chatham, η οποία συμμετείχε σε επιχειρήσεις στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής (Operation Palliser), κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Σιέρα Λεόνε. Για τη δράση του, ο Ζαμπέλας τιμήθηκε με τον Σταυρό των Εξαίρετων Πράξεων το 2001, ενώ το 2002 συμμετείχε στη χάραξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ και το 2005 ανέλαβε την διοίκηση των αμφίβιων δυνάμεων του Βρετανικού Ναυτικού και το 2011 η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη-διοικητή του Τάγματος του Λουτρού κι έγινε σερ.

Τον Ιανουάριο του 2013 προήχθη σε ναύαρχο και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ ότι θα αναλάβει αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού μέσα στον Απρίλιο.

εφ.Δημοκρατία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π