Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα




Μία πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ για κάθε απόλυση επίορκου ή κοπανατζή στο Δημόσιο
Για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο που απομακρύνεται από το Δημόσιο επειδή είναι επίορκος ή κοπανατζής, η κυβέρνηση μπορεί να προσλαμβάνει έναν άλλο για να αναπληρώσει το κενό.
Αυτή η συμφωνία προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και έχει στόχο να ενθαρρύνει την ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και να στείλει μήνυμα ότι εφαρμόζονται κανόνες αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.

Η “αναπλήρωση” αυτή δεν αφορά τις θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων ή για άλλους λόγους.
Αφορά μόνο όσες θέσεις μένουν κενές επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι βαρύνονται με πειθαρχικά ή άλλα παραπτώματα που συνεπάγονται την απομάκρυνση τους.
Αρχικά υπολογίστηκε ότι απομακρύνονται 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ με βάση τη συμφωνία η “αναπλήρωση” θα συνεχιστεί όσο ψηλά και αν φτάσει ο αριθμός αυτός.

Σημείωση Κοινού Παρονομαστή 
Ας έχουμε υπ' όψη πως το ΑΣΕΠ εξετάζει μόνο τα τυπικά προσόντα ενός υποψηφίου. Για αυτό έχει γεμίσει ο δημόσιος φορέας με προσωπικό που ναι μεν διαθέτει ECDL αλλά αδυνατεί να συμπληρώσει ένα EXCEL η να γράψει ένα WORD Για αυτό έχει γεμίσει μηχανικούς που ναι μεν έχουν το πτυχίο αλλά από πράξη τίποτα Το ίδιο συμβαίνει με πολλές ειδικότητες .Αντίθετα σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις υπάρχει  η απαίτηση των τυπικών προσόντων αλλά ο υποψήφιος δοκιμάζεται και στην πράξη Κατά πόσο δηλαδή μπορεί να εφαρμόζει αυτά που γνωρίζει  Αυτά όσον αφορά το ΑΣΕΠ Επιμένουμε πάντως ότι οι νέες διοικήσεις φίλα προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί με τους δημόσιους υπαλλήλους και πως το θέμα με τις απολύσεις δεν έκλεισε.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π