Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Απ' το Κόκκινο στο...Ροζ


Γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος
Την ώρα που στο Κίεβο της Ουκρανίας, πολίτες γκρεμίζανε το άγαλμα του Λένιν και στην συνέχεια το έκαναν κομμάτια με βαριοπούλες στη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Ανεξαρτησίας, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας κατά την διάρκεια πολιτικής-πολιτιστικής εκδήλωσης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ χθες το βράδυ, φόρεσε τον επαναστατικό μανδύα και εκτόξευε τα επαναστατικά βέλη  προς το πολιτικό σύστημα το οποίο τον επιχορηγεί. Γιατί αυτοί είναι οι κομμουνιστές. Παχιά λόγια και παχυλοί μισθοί από την κοινοβουλευτική δημοκρατία για το ίδιο το κομμουνιστικό κόμμα  αλλά και τα στελέχη του. Είπε μεταξύ άλλων ο Κουτσούμπας:  

«Το ΚΚΕ δεν εγκατέλειψε ποτέ το στρατηγικό του στόχο, το σοσιαλισμό, δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, την ανάγκη ανατροπής της δικτατορίας μιας μειοψηφίας, δηλαδή της αστικής τάξης, των εκμεταλλευτών και την αντικατάστασή της με τη δικτατορία της πλειοψηφίας, που είναι το προλεταριάτο, η εργατική τάξη, οι εκμεταλλευόμενοι»

Ουκρανοί σπάζουν το άγαλμα του Λένιν 
Ναι κύριε Κουτσούμπα  το ΚΚΕ δεν εγκατέλειψε τον στρατηγικό του στόχο ο στρατηγικός στόχος εγκατέλειψε το ΚΚΕ. Ο μόνος λόγος ύπαρξης του ΚΚΕ ήταν ο δορυφορικός του ρόλος προς την τότε "μαμά" Ρωσία. Από την ώρα που το κομμουνιστικό οικοδόμημα κατέρρευσε, αφού στηριζότανε στα ιδεολογικά γυάλινα πόδια, μη έχοντας άλλον λόγο ύπαρξης το ΚΚΕ στρογγυλοκάθισε σαν την κλώσα στα χρυσά αυγά του πολιτικού συστήματος που εχθρεύονταν. Αυτό έγινε αντιληπτό και από μεγάλη μερίδα των μελών του που το εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μην μπει στην βουλή. Αυτό θα ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για το ΚΚΕ καθώς τα κονδύλια της χρηματοδότησης από την Ρωσία έχουν κοπεί εδώ και χρόνια και οι μόνοι οικονομικοί πόροι  είναι οι επιχορηγήσεις. Μάλιστα είδαμε να κάνει και  συναλλαγές με εταιρίες  με άκρα μυστικότητα, για να μην εκτεθεί αφού δεν συμβαδίζει «ιδεολογικά» με τέτοια καπιταλιστικά αλισβερίσια  και να πουλά το τηλεοπτικό του κανάλι 902, είδαμε να προχωρά σε απολύσεις στον Ριζοσπάστη, φυσικά χωρίς να υπάρξουν διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ

Είπε και άλλα ωραία ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ όπως:
«Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, νέων εξεγέρσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού- κομμουνισμού. Οι μέρες που λαχταράμε όλοι θαρθούν.
Ο πάγος που ράγισε με την Κομμούνα του Παρισιού για 72 μέρες, ο πάγος που έσπασε με την Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 για 72 χρόνια και που την ακολούθησαν κι άλλες δεκάδες επαναστάσεις και εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, αυτός ο πάγος που έσπασε και ο δρόμος που επιτέλους χαράχτηκε, εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες , οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι προλετάριοι της χώρας μας, όλων των χωρών του κόσμου, καλούμαστε να τον κατακτήσουμε και να τον περπατήσουμε στον 21ο αιώνα μέχρι τέλους, οριστικά και αμετάκλητα αυτήν τη φορά»  

Κάνει μια ύστατη προσπάθεια να πείσει πως το ΚΚΕ είναι εδώ. Όμως ούτε τα επαγγελματικά στελέχη τον πιστεύουν αλλά ούτε καν και οι κομισάριοι. Ο μόνος αγώνας που δίνει το ΚΚΕ είναι αυτός της χρηματοδότησης των κομμάτων που παίρνουν τα κόμματα που μπαίνουν στο κοινοβούλιο. Ακόμα και όταν τους βλέπεις στις πορείες είναι ξεθυμασμένοι, όταν τους ακούς να φωνάζουν βαριεστημένα : «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλι» τους λυπάσαι.. Από Κόκκινοι έγιναν Ροζ από …επαναστάτες αστοί.

Ναι κύριε Κουτσούμπα ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων. Εθνικών. Η άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα αυτό υποδηλώνει. Οι Εθνικιστές θα πάρουν ξανά τα ηνία των Εθνών τους στα χέρια τους. Ή αποεθνοποίηση της οποίας είστε  υπέρμαχοι δεν θα περάσει. Ο Νεοταξισμός  θα συντριβεί στο Εθνικιστικό τείχος που οι Εθνικιστές χτίζουν. Και μόνο  τυχαίο δεν είναι πως στην αποκαθήλωση του αγάλματος του Λένιν στο Κιέβο επικεφαλής των πολιτών ήταν δυο βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα..

1 σχόλιο:

  1. Μπροστά στην.... "Κίνηση των 58", ακόμη κι ο Κουτσούμπας υποφέρεται..
    Κατά τ' άλλα, Υ.Γ., πολύ καλό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π