Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Να αλλάξει ο ...γουναράς. (του Υπερείδη Γλαύκιππου)


Οι δηλώσεις Γιωτόπουλου έρχονται να επιβεβαιώσουν την προσωπική μου άποψη που διατύπωσα σε άρθρο μου στις 8 Ιανουαρίου με τίτλο: Πολιτική Απόφαση. Πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας παρακρατικός υπάλληλος που θα παίξει τον ρόλο που θα του δώσει ο πολιτικός του "σκηνοθέτης" την στιγμή που πρέπει και όταν και αν χρειαστεί. Στην επιστολή, που έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2014 και δημοσιεύει η  εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Γιωτόπουλος μεταξύ άλλων μιλά για τη μεταχείριση του Ξηρού εντός των Φυλακών, επιρρίπτοντας ευθύνες στις Αρχές και την κυβέρνηση, ενώ διερωτάται: 

  • «αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί, όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε διαταγή;».
  • «Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».
  • «Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε», καταλήγει. 
Η επιστολή εστάλη την ίδια ημέρα με την ανάρτηση του βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού και το κείμενο μανιφέστο με τα οποία απειλεί για επανεμφάνιση στην ένοπλη δράση.. 
Δεν θα μπω λοιπόν στην διαδικασία να αναλύσω ιδιαίτερα τις δηλώσεις ενός παρακρατικού υπαλλήλου αλλά θα σταθώ στην προσπάθεια που κάνει να στρέψει προς το μέρος του μερίδα αφελών πολιτών με πατριωτικές ανησυχίες λέγοντας πως "τελειώνουμε σαν λαός και σαν πολιτισμός !!". Παράλληλα απευθύνεται στους..συναδέλφους του λέγοντας: " Σύντροφοι της άκρας αριστεράς και της αναρχίας" παροτρύνοντάς τους (όσοι ακόμα πιστεύουν στην επανάσταση) να εξεγερθούν για να διασώσουν, άκουσον άκουσον, την μεσαία τάξη που χάνεται, όπως λέει στην αρχή του μηνύματος του! Να λοιπόν που ταυτίζει την ακροαριστερά με τους μικροαστούς και  και την αναρχία, τους ιδεολογικούς προδότες και εχθρούς του έθνους με την διάσωσή του ! Η  προσπάθεια δε να ταυτίσει τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη με τον Βελουχιώτη, δηλαδή δύο ήρωες που αφιέρωσαν την ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία του Έθνους με τον σφαγέα Ελλήνων και γυναικόπαιδων  αλλά και προδότη αφού ο μόνος του στόχος ήταν πως να παραδώσει την Ελλάδα στην αγκαλιά των Σοβιετικών είναι πέρα για πέρα ατυχής.  Το πολιτικό σύστημα ρίχνει στη μάχη της επιβίωσής του όλα του τα "'όπλα" μήπως καταφέρει να επιβιώσει. Στο τέλος του μηνύματος του ο Ξηρός λέει: Καλή αντάμωση στα γουναράδικα.Μόνο που ο γουναράς Χριστόδουλε και άδειες σου έδινε και πάρτι διοργάνωνε. Δεν τό'χε το επάγγελμα ρε παιδί μου δεν τό'χε. Να εύχεσαι να μην αλλάξει ο γουναράς.. 
   
ΥΓ
Για όσους δεν ξέρουν τι εστί αυτή η φράση, βγήκε από τον λαό που κυνηγούσε αλεπούδες για τις γούνες. Όταν λοιπόν οι αλεπούδες έβγαιναν για τροφή, στα κοτέτσια και δεν είχαν σίγουρη την επιστροφή στη φωλιά τους, έλεγαν μεταξύ τους (οι αλεπούδες)  σαν αστείο τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Δηλαδή, ακόμα και αν μας πιάσουν και μας σκοτώσουν, θα συναντηθούμε ξανά στον πάγκο του γουναρά.Την έκφραση αυτή χρησιμοποιούσε και ο Άρης Βελουχιώτης θέλοντας να περιγράψει τι μπορεί να συμβεί αν πέσει στα χέρια των εχθρών εκείνος ή οι σύντροφοί του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π