Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - 2014: Η προδοσία ολοκληρώνεται..


Γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος
Χωρίς να έχουν συμπληρωθεί καλά καλά  δέκα χρόνια  από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με το οποίο το 76% των Κυπρίων απέρριψαν το σχέδιο του τότε Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού, με πρωτοβουλία της Αμερικής επανέρχεται η «επίλυση» του Κυπριακού έτσι όπως τα μοντάρουν οι Αμερικανοί ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν ενεργειακά την Κύπρο. ‘Η εμπλοκή τους στα της Κύπρου ζητήματα, μόνο κακό έκαναν και ως γνωστό εφ’ όσον έχουν έτοιμο δορυφόρο-κράτος, την Τουρκία, όλες οι κινήσεις της εξωτερικής τους πολιτικής έβλαπταν τον Ελληνισμό και εξυπηρετούσαν τους Τούρκους.
Αυτό επιβεβαιώθηκε μετά την έκτακτη ! συνάντηση με τον Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου που είχε χωριστά η αμερικανή υφυπουργός εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, το πρωί της Τρίτης με κύριο θέμα συζήτησης το κυπριακό. Εξισώθηκαν οι εισβολείς και το ψευδοκράτος με το αναγνωρισμένο διεθνώς, κράτος της Κύπρου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αφού πρώτα βέβαια πριν δύο μέρες είχε φροντίσει ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. Μπάν Κι Μουν να το υποβαθμίσει αποκαλώντας το ..κοινότητα.
Ξαφνικά δηλαδή οι Αμερικανοί θέλησαν να λύσουν το Κυπριακό για να προλάβουν τις εξελίξεις στα ενεργειακά και να έχουν το πάνω χέρι και με την πρώτη κίνηση που έκαναν η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Τούρκων. Μάλιστα η κυρία Νούλαντ απαίτησε και έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  συζητήθηκαν τρόποι που θα ενισχύσουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Και ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θα σηματοδοτήσει την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης που θα έχει προοπτική κατάληξης. Η γραπτή δήλωση καταλήγει λέγοντας πως ο ρόλος της Κύπρου στην Μέση Ανατολή έχει αναβαθμιστεί μετά το ιδιαιτέρα έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον.

Σε γραπτή δήλωση η Νούλαντ κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό, τονίζει πως «είχα εξαιρετικές συζητήσεις για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων (!), τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Έρογλου. Είμαι πεπεισμένη, μετά από αυτές τις συζητήσεις ότι ο κάθε ηγέτης είναι προσωπικά δεσμευμένος να πετύχει πραγματική πρόοδο στις επόμενες μέρες και εβδομάδες για τον τερματισμό της διαίρεσης αυτού του νησιού. Οι δύο ηγέτες με διαβεβαίωσαν για την έντονή τους αποφασιστικότητα να καταλήξουν σε συμφωνία για μια Κοινή Δήλωση, η οποία θα καθορίζει τις βασικές αρχές  που θα ενθαρρύνουν την ανανέωση εποικοδομητικών συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε λύση». Καταλήγοντας τόνισε ότι «οι δύο πλευρές έχουν τη σθεναρή υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα και του αμερικανικού λαού, καθώς εκμεταλλεύονται τη συνεχή μας εμπλοκή θέλοντας να κάνουν θαρραλέα βήματα για να επουλώσουν τη διαίρεση του νησιού και να φέρουν ασφάλεια, οικονομική ευημερία και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους όλων των κοινοτήτων του νησιού". 

Αύριο το πρωί ο Αναστασιάδης ενημερώνει τους πολιτικούς Αρχηγούς και έρχεται στην Αθήνα για συνάντηση με Σαμαρά και Βενιζέλο. Να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί οι  επισκέψεις Σαμαρά και Βενιζέλου στην Αμερική προ λίγων ημερών για να πάρουν οδηγίες εφαρμογής της εξωτερικής Αμερικανικής πολιτικής.
Η έναρξη των συνομιλιών με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι υποχείριο των Αμερικανών προδικάζει την έκβαση των εξελίξεων. Και αυτά που λέει η κυβέρνηση της Κύπρου ότι ο Αναστασιάδης εξασφάλισε δέσμευση ότι οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν τα τρία single (μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα) καθώς επίσης και τα ζητήματα της ΑΟΖ είναι απλά προπέτασμα καπνού που στόχο έχει να παραπλανήσει τον ελληνισμό της Κύπρου. Μέχρι τώρα είχαν καταφέρει να παραδώσουν την μισή Κύπρο στους Τούρκους. 

Τώρα ξανάρχονται για δεύτερη φορά μετά το 1974 αφού το 2004 σταμάτησαν στον Τάσσο Παπαδόπουλο που δεν τους έκατσε, τον .."παραμέρισαν" και έφεραν τον πιστό Ανα-ν- στασιάδη που είναι συνεπής απέναντι τους και μέσω του νέου σχεδίου τύπου Ανάν ανοίγει την κερκόπορτα για το ξεπούλημα της Κύπρου αφού πρώτα την έδεσε πισθάγκωνα στις αλυσίδες των τοκογλύφων για να αποτελέσει το εύκολο θύμα. Με έναν λαό καταβεβλημένο από τα χτυπήματα της στημένης οικονομικής κρίσης, τιμωρώντας τον για την περήφανη εκείνη απόφαση που πήρε στις 24 Απριλίου να βροντοφωνάξει ΟΧΙ στα σχέδια εκτουρκισμού της Κύπρου . Το ίδιο σχέδιο για όλον τον Ελληνισμό. Φωνάζαμε από το 1976 για τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας. Τα ξέραμε εμείς. Αυτοί δεν τα γνώριζαν; Απλά ήμασταν το backup για τις δύσκολες τους. Ήρθε η ώρα να διαμορφώσουν τον νέο ενεργειακό τους χάρτη και παράλληλα να αφανίσουν τον Ελληνισμό. 
.      
Αυτά τα χώματα κι ο λαός έχουν ακόμα ζωντανούς ήρωες τη αλλά και νεκρούς ήρωες που το αίμα τους είναι ακόμα νωπό. Για αυτήν την Κύπρο που οραματίζεται και απεργάζεται ο Αναστασιάδης και οι Αμερικανοί έπεσαν ο Γρηγόρης Αυξεντίου ο Καραολής ο Δημητρίου; Για αυτήν την Κύπρο θυσιάστηκαν ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο Λένας, ο Κουτσόφτας; Για αυτήν την Κύπρο πολέμησαν ο Διγενής, ο Δράκος, ο Ζάκος, ο Πατάτσος; Για αυτήν την Κύπρο έπεσαν οι Σολωμός Σολωμού  και ο Τάσος Ισαάκ; Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους φώναζε ο γέρος του Μωριά και το έκανε πράξη πέρα για πέρα.   
Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘κοινότητα’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Τάσσος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π