Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αγωνιστικό Ημερολόγιο ΕΝΕΚ: Στο Αγιονόρι Κορινθίας τιμήθηκε η μνήμη των σφαγιασθέντων Ελλήνων από τους κομμουνιστές.



Ο οργανωτής της εκδηλώσεως Αλέξης Τσούμπας ενώ ομιλεί.
Κυριακή 21η Αυγούστου1983 :                          
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)  

Με πρωτοβουλία του Ελληνολάτρη Αλέξη Τσούμπα και με δική του χρηματοδότηση ετελέσθη μνημόσυνο εις μνήμην των δεκάδων αμάχων εθνικοφρόνων της περιοχής που εσφαγιάσθησαν από τις συμμορίες του ΕΛΛΑΣ.

Στην τελετή παρευρέθησαν πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών καθώς και Αθηναίοι καταγόμενοι από την περιοχή.

Το ΕΝ.Ε.Κ. έκανε αισθητή την παρουσία του, αντιπροσωπευθέν από τις Τ.Ο. Κορίνθου, Αχαρνών, Πειραιώς και τα Ο.Σ. Αιγάλεω, Ναυπλίου και Κηφισιάς.

Μετά την επιμνημόσυνο δέηση παρουσι΄πασθησαν και μίλησαν πολλοί αγωνιστές της κατοχής, περιγράφοντας με τα μελανώτερα χρώματα τα δεινά που υπέστησαν από τις συμμορίες του Κ.Κ.Ε.


Συγκινητική ήταν η παρουσία του αγωνιστή Γιώργα ο οποίος έδειξε στο συγκεντρωμένο πλήθος δύο βαθειές μαχαιριές στο σημείο της πλάτης, τις οποίες είχε δημιουργήσει το «κομμου­νιστικό λεπίδι».



Αίσθηση προκάλεσε και ο Βορειοηπειρώτης φυγάς Ηλίας Λέκκας, ο οποίος τιμώντας την μνήμη των θυμάτων, ύψωσε συγχρόνως φωνή διαμαρτυρίας για τα δεινά που υφίστανται οι αδελφοί μας της Β. Ηπείρου και εζήτησε απ’ όλους τους Έλληνες πατριώτες να συμβάλουν στην απελευθέρωσή της.

Κατετέθησαν στέφανοι από τις Κοινότητες Αγιονορίου, Στεφανίου, Λιμνών, Μηδέας και Νέας Επιδαύρου. Εν συνεχεία κατέθεσε στέφανο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μουντζουρίδης, τον οποίον όμως το συγκεντρωμένο πλήθος εδέχθη με ψυχρότητα λόγω της στάσεως του κόμματός του στο θέμα της νομιμοποιήσεως του Κ.Κ.Ε.



Εκ μέρους του ΕΝ.Ε.Κ. στεφάνους κατέθεσαν ο συν. Αγησίλαος Μαρκάκης για την Κεντρική Διοίκηση, ο συν. Χρήστος Βίρλας για την Τ.Ο. Κορίνθου και ο συν. Μιχάλης Καζάς για το Ο.Σ. Ναυπλίου.

Μετά το πέρας της τελετής οι προσκυνηταί μετέβησαν στο χωριό Λίμνες Αργολίδος, όπου η οικογένεια Τσούμπα παρέθεσε συμπόσιο συμφώνως με τα πανάρχαια έθιμα.

Στην επιστροφή προς Αθήνα οι νέοι του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος σταμάτησαν στον Ισθμό και μοίρασαν διαφωτιστικό υλικό για την γιορτή της Νίκης που θα γίνη στο Βίτσι την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π