Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτά που δεν θα δεσμευτεί ο Μητσοτάκης πως θα τ’ αλλάξει!


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε στους Νεοδημοκράτες και σε όλους τους Έλληνες, ένα άλλο δεσμό μεταξύ των Πολιτών και των Πολιτικών. Αυτόν τον δεσμό τον ονόμασε «Συμφωνία Αλήθειας».

Όλοι πιστεύουν πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα τηρήσει τον λόγο του και «ότι πει θα το κάνει». Και σ’ αυτό, είμαι πεπεισμένος πως … έτσι θα γίνει. Το αποδεικνύει η φειδώ με την οποία εκστομίζει υποσχέσεις για λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Τον δικαιολογούν με την σκέψη πως «λεφτά δεν υπάρχουν και ψεύτικες υποσχέσεις δεν δίνει».


Υπάρχουν όμως μέτρα και ενέργειες που δεν αποτιμώνται οικονομικά και που δεν πέφτει λόγος στους ξένους δανειστές που ουσιαστικά κυβερνούν την χώρα. Είναι μέτρα που αφορούν τους δεσμούς της κοινωνίας, την προστασία της ιστορικής μνήμης, την κατεύθυνση της παιδείας, το δημογραφικό, το μεταναστευτικό και άλλα. Επ’ αυτών, το μόνο που απαιτείται είναι γνώση της πραγματικότητα, αξιακό σύστημα που να επιτάσσει «Ο Ελληνισμός και η Ελλάδα πάνω απ’ όλα» και θέληση εφαρμογής.

Αν σε αυτή την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν δεσμευτεί και περιορισθεί στα γνωστά «…ΘΑ διορθώσω τις αδικίες, ΘΑ επαναφέρω την Ελλάδα στην ανάπτυξη… ΘΑ κάμψω την ανεργία… ΘΑΘΑ…», λυπάμαι αλλά, εμένα τουλάχιστον ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ!

Για να βοηθήσω λίγο, το επιτελείο που του ετοιμάζει το πρόγραμμα που θα μας επιβάλλει ως μελλοντική κυβέρνηση, καταγράφω κάποια από τα καταστροφικά που έφερε ο πολύς Φίλης στα σχολειά μας, διαστρέφοντας την ουσία του Πατριωτισμού και διαμορφώνοντας «εξ απαλών ονύχων» ένα λαό χαβαλετζίδων.

Είναι φράσεις που ταυτίζουν την Ελλάδα με τη φασολάδα, που περνάνε τη γραμμή ότι στον Επιτάφειο πάμε για βόλτα, που ταυτίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο με τον Καραγκιόζη και την Κοκκινοσκουφίτσα, που περιγράφουν σαν αντίδραση των Ελλήνων όταν οι Ιταλοί μας κήρυξαν τον πόλεμο «οι Έλληνες κρύφτηκαν στα υπόγεια και έτρεχαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες», που υμνούν τον έρωτα ενός 25χρονου με μια 12χρονη και άλλα πολλά.

Δανείζομαι από το ιστολόγιο ethnegertirio.blogspot.gr μερικά από αυτά που, πρέπει να πληροφορηθείτε και που, κατά τη γνώμη μου, ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ είτε γιατί δεν τα θεωρούν ως μέτρα πρώτης προτεραιότητας, είτε γιατί κρίνουν πως δεν συγκινούν τους ψηφοφόρους, είτε γιατί δεν πιστεύουν όι χρίζουν αλλαγής.



ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



«Στην Β΄ δημοτικού, στο βιβλίο γλώσσης καλούνται οι μαθητές, να γράψουν έναν εξαιρετικό ορισμό της Πατρίδος. «Νοστιμίζει το σέλινο την φασολάδα και στη μέση 2 λάμδα φοράει η Ελλάδα»! Αυτός είναι λοιπόν ο (συριζέϊκος) ορισμός της Πατρίδος…ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;;; Στα νέα ανθολόγια, στο κείμενο υποδοχής λέει ότι η δασκάλα, δεν θέλει να την αποκαλούν …«κυρία», αλλά με το μικρό της όνομα! Λάθος: Αυτή η απόσταση που υπάρχει μεταξύ δασκάλου-μαθητού, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει, γιατί αλλιώς η οικειότητα μετατρέπεται σε κ α τ α φ ρ ό ν η σ η …Στο αφιέρωμα για την Λαμπρή, θα βρούμε 2 ποιηματάκια, που κάνουν λόγο, για …φούρνους που μοσχομυρίζουν, για τσουρέκια και για κουλουράκια! Δεν υπάρχει που – θε – νά, έστω και μία λέξη, για το τι εορτάζουμε εκείνη την ημέρα!

Στα βιβλία του δημοτικού, δε θα βρει κανείς Κ Α Μ Μ Ι Α αναφορά, σε ονομαστική εορτή, παρά μόνο σε γενέθλια! Δεν υπάρχει δηλαδή ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ της Ορθοδοξίας μας. Σε βιβλίο της Δ΄ δημοτικού με μικρά γραμματάκια, σε μία στήλη γράφει τα ονόματα των Ηρώων του ’21. Ανάξιοι λόγου; Στο ανθολόγιο της Γ΄-Δ΄ δημοτικού αναφέρει: «Τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο» αντί του ορθού που είναι η περιφορά του και στο τέλος «περάσαμε όλοι από κάτω – να πώς παίζεται, το περνά περνά η μέλισσα». Ουδέν σχόλιο… Παρακάτω θα βρούμε αναφορές και κείμενα, που αφορούν κάποιο μουσουλμανόπαιδο, το οποίο «απορεί»(…) με την Εκκλησία του Χριστιανού. «Αλλάχ, πού ζωγραφίζουν στους τοίχους «άσχημους γέρους με μακριές γενειάδες» και ποιοι είναι αυτοί;»

(ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ,ΤΑ Α Ι Σ Χ Η! ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ…) Σε βιβλίο της Ε΄ δημοτικού στο αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου, διαβάζουμε τον τίτλο: «ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ». Υπότιτλος; «Και εμείς …κρυφτήκαμε(!!!) στο υπόγειο» με διαλόγους του τύπου, «να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας», ή «σήμερα λέει ο γιος, δεν θέλω να γίνω άνδρας». (Όταν ένας σύλλογος αντέδρασε, η επίσημη απάντηση του Υπουργείου, ήταν μεταξύ άλλων «Το κείμενο περιγράφει ρεαλιστικές στιγμές μιας οικογενείας της εποχής του ’40, στην είδηση της κηρύξεως του πολέμου, εναντίον της πατρίδος μας»).

Πώς όμως αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος την εμβληματικότερη μορφή της ελληνικής ιστορίας, τον Μ. Αλέξανδρο; Με 3 φωτογραφίες του Μ. Αλεξάνδρου, της …Κοκκινοσκουφίτσας και του Καραγκιόζη (!) καλούνται οι μαθητές να φτιάξουν μια ιστορία, στην οποία να πρωταγωνιστούν οι ανωτέρω… Κάποτε υπήρχε ένα εξαιρετικότατο ποίημα για τον ηρωϊκό αγωνιστή της ΕΟΚΑ, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου μας, τον Ε. Παλληκαρίδη. Αφαιρέθηκε!

Υπάρχει ένα κείμενο, από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη από τον λόγο του στη Πνύκα το 1838 και λογοκρίθηκε στο σημείο, που μιλά για τα δεινά της τουρκοκρατίας! Περιπτώσεις παιδεραστίας: Στα βιβλία του Γυμνασίου, θα βρούμε ένα κείμενο με τίτλο «Ο Σάκης». Στο κείμενο υμνείται ο έρωτας του 25χρονου με μια… 12χρονη μαθήτρια! Στα 10 βιβλία γλώσσης του Γυμνασίου, δεν υπάρχει ούτε έ ν α αφιέρωμα, για την 2 8η Ο κ τ ω β ρ ί ο υ !!! Στο αφιέρωμα για την 25η Μαρτίου, σε περιγραφή ενός ‘σκέτς’, τα παιδιά πηγαίνουν σπίτι τους να φάνε …σκορδαλιά (!!!) και να ευχηθούν στον Βαγγελάκη που έχει την «εθνική του εορτή»! Κείμενα ΟΜΩΣ των …Σημίτη, Τσίμα και της κας Κουλούρη υπάρχουν…

Οι ξεπουλημένοι ανθέλληνες που κυβερνούν την χώρα εδώ και δεκαετίες, ξεφτιλίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο, την Ορθοδοξία, τους μάρτυρες της Ορθοδοξίας, τους ήρωες του 1821 και του 1940 και μυούν τα παιδιά μας, σε ότι ΠΙΟ Β Λ Α Κ Ω Δ Ε Σ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ υπάρχει, φτάνοντας στο σημείο να προωθούν μέσα απ’ τα σχολικά βιβλία μέχρι και την παιδοφιλία!


[ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ; ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΩΣ «ΩΡΙΜΟΙ» ΠΟΛΙΤΕΣ; ΜΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ! ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 42 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ! ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ! ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ… ΕΙΔΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ «ΛΑΥΡΕΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Π.Χ. ΤΟ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1 «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ; ΜΕ ΤΟΥΣ …’ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΗΣ’;;; Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ;ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ; Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ;ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ; ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ;ΕΔΩ, ΑΠΕΣΤΑΛΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, Η ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ …’Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ’ !!! ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ;

ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΧΟΛΙΚΑ «ΒΙΒΛΙΑ»; ΕΙΔΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΕΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ οι κύριοι βο(υ)λευτές, ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ (ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ) ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ «ΠΑΙΔΕΙΑΣ», ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ & ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ «ΣΧΟΛΙΚΩΝ» ΒΙΒΛΙΩΝ; ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ «ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΟΙΟΙ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ …ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ; «ΙΩ.ΚΑΠ.»] (Η ‘Χ.Α.’ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΦΩΝΗ…)



odysseiatv


ενημέρωση Πελοποννήσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π