Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Παραίτηση δημοτικού συμβούλου Γεωργίου Σαγιά


Επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο.

<<Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων και παρακαλώ  για την προώθηση των προβλεπόμενων διαδικασιών  για αντικατάστασή μου κατά τα ισχύοντα.
   Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα με γνώμονα τη συνείδησή μου αλλά και τη θέλησή μου να αγωνιστώ ακόμη πιο αποτελεσματικά στο πλευρό των σκληρά και ποικιλοτρόπως δοκιμαζομένων συνελλήνων. Θα συνεχίσω να είμαι παρών  στις γειτονιές και στις συνοικίες, στις κοινότητες και στα χωριά, στους επαγγελματικούς χώρους αλλά και στους χώρους κοινωνικής συνάθροισης και σε κάθε τόπο όπου εκφράζεται το δίκιο και ο αγώνας ενάντια σε προειλημμένες αποφάσεις, παράκεντρα εξουσίας, καθεστωτικές αντιλήψεις και συγχρόνως ενάντια στην ανικανότητα, τη διαφθορά και την υποτακτικότητα.
   

Περαιτέρω: Αν και καθένας εξ ημών είναι ένας απειροελάχιστος κόκκος άμμου στο στερέωμα, παρ’ όλ’ αυτά, συνθλιβόμενος στα γρανάζια τού συστήματος, μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός – έως διαλυτικός – παράγοντας λειτουργίας του. Επεικτείνοντας:  Το παγκόσμιο τοκογλυφικό σύστημα, προς ώρας προελαύνει αυτοαναπαραγόμενο. Η παγκοσμιοποίηση και η λεγόμενη «νέα τάξη» ποδηγετούν έθνη, λαούς και -απανταχού- συνειδήσεις. Η πανθρησκεία υπονομεύει αλλά και επιτίθεται ευθέως στην Ορθοδοξία. Η «κάρτα του πολίτη» οδηγεί σε αποπροσωποποίηση, σε παγκόσμιο φακέλλωμα και  - εν τέλει – στο μαζάνθρωπο. Η ισλαμοποίηση Ευρώπης και Ελλάδος είναι ορατή. Η λαθρομετανάστευση αφανίζει την Ελλάδα. Το παρεμπόριο τσακίζει  τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Το δημογραφικό ζήτημα εντείνεται και σε λίγο θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα, στον ίδιο μας τον τόπο. Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, ενώ αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος, δυστυχώς βάλλονται. Τα άτομα με αναπηρία, συνεχώς περιθωριοποιούνται, μέσα σ’ ένα κλίμα αδράνειας και ωχαδερφισμού κάποιων ανεύθυνων. 2,500 Έλληνες έχουν ήδη αυτοκτονήσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της κρίσης (δηλαδή, περισσότεροι από τους νεκρούς σε περιοχές όπου μαίνεται πόλεμος όπλων). 120,000 χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν έως τώρα εξαιτίας της πασιφανούς αδυναμίας άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής. 1,500,000 περίπου άνεργοι συνέλληνες αναγκάζονται να παρακαλούν τους υπαίτιους για μια όποια δουλειά ώστε να μη χάσουν το φαϊ των παιδιών τους (κι ενώ το δούλεμα των υψηλά ιστάμενων και μονίμως βολεμένων συνεχίζεται εις βάρος τους). Τα δάση μας καίγονται και ο ουρανός και οι θάλασσές μας μολύνονται ανεξέλεγκτα σαν να είμαστε «ξέφραγο αμπέλι» . Άνθρωποι τής διπλανής πόρτας στοιχίζονται σε ουρές συσσιτίων κι άλλοι κοιμούνται στα πεζοδρόμια. Στη Θράκη, κάποιοι μουσουλμάνοι πράκτορες με τουρκική συνείδηση, έστησαν «παράλληλη κυβέρνηση». Η ανεργία αυξάνεται με ρυθμό περίπου 1300 ανθρώπων ανά ημέρα. Η αγροτική παραγωγή περνά σταδιακά σε ξένα χέρια. Τα λεφτά που δίνονται στις τράπεζες, δεν επιστρέφουν στο λαό. Η υγεία και η παιδεία μέρα με τη μέρα καταρρέουν. Μέρος του πολιτισμικού και πολιτιστικού μας κεφαλαίου διαχειρίζεται από κλίκες ανθελληνικής υποκουλτούρας. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου εκχωρούνται όπως εκχωρείται και η εθνική κυριαρχία.  Όλα αυτά –  κι άλλα πολλά  –   έχουν   –   αναλογικώς   –    ευθείες αναφορές και στον τόπο μας. Άρα, η προσωπική μας στάση καθορίζει και το μέγεθος της ευθύνης μας.
      
Την ίδια στιγμή υποτακτικοί, ανίκανοι, εαυτούληδες, ωχαδερφιστές, λομπίστες, ρουσφετλήδες, διεφθαρμένοι, γιουσουφάκια, αργυρώνητοι, εθνομηδενιστές, ανήθικοι, βολεψάκηδες, συστημικοί, σφουγγοκωλάριοι σπουδαρχίδες, μικροαπατεώνες, μεγαλοαπατεώνες, κλέφτες και άλλοι πολλοί (δυστυχώς), δημιουργούν ομάδες συμφερόντων, βάζοντας υπεράνω όλων την καλοπέρασή τους και γινόμενοι χρήσιμα εργαλεία πρόκλησης και διαιώνισης των δεινών για τον τόπο μας.
     
Αυτά - κι άλλα πολλά – βλέπω και καταγγέλω συνεχώς και προσπαθώ να αντιπαλέψω από το 1981. Αγωνίζομαι και μέσα από το σύστημα και έξω από αυτό, προσπαθώντας να μην είμαι ούτε παιδί του ούτε θύμα του, προσπαθώντας δηλαδή να είμαι ελεύθερος. Δύσκολη εξίσωση! Κι ακόμη πιο δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα: « Το καλό, το αληθές, το νόμιμο και το ηθικό, είναι πλειοψηφικό ή μειοψηφικό στην εποχή μας;»
       
Κ. Δήμαρχε, κ. Συνάδελφοι,
       
Προσπάθησα ανιδιοτελώς να προσφέρω με γνώμονα την μεγάλη αγάπη μου για τον τόπο μας. Θέλησα να δουλέψω πολύ, να προσφέρω έργο, να λειτουργήσω με ήθος και ακεραιότητα, να υπερβώ τις γραμμές αριστεράς και δεξιάς για το καλό και το μέλλον. Το αν τα κατάφερα – με τις όποιες ευκαιρίες, όποτε  μου εδόθησαν θα το κρίνετε εσείς και οι συντοπίτες μας. Από την πλευρά μου, θέλω κατ’ αρχάς  - και κατ’ αρχήν – να ζητήσω ένα ειλικρινέστατο συγγνώμη εάν αδίκησα κάποιους. Εάν όντως συνέβη, έγινε χωρίς δόλο ή πρόθεση και πάντως είμαι διατεθειμένος να επανορθώσω.
   
Συνεχίζοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε πολλούς για πολλά.
   
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γιώργιο Κοτρωνιά γιατί με συμπεριέλαβε αυτοβούλως στο συνδυασμό του και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω στον τόπο μας.
Τον ευχαριστώ επίσης γιατί η συνεργασία μαζί του μου έμαθε πολλά και χρήσιμα πράγματα για την πολιτική.
Ευχαριστώ την κα Τζένη Οικονόμου για την αξιοπρεπή αντιπολίτευση που ασκεί με ευγένεια και επιχειρήματα.
Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Κοτσάνο για την μαχητική όσο και διαφορετική οπτική που εισάγει για να αναδείξει θέματα του τόπου μας.
Ευχαριστώ τον κ. Βασίλη Κυριακάκη  για την κινηματική λογική που πρόσθεσε στον τρόπο διεκδίκησης των συμπολιτών μας.
Ευχαριστώ τον κ. Κώστα Μπασδέκη για την αγωνιστική  και ιδεολογική συνέπεια που προτάσσει στην προσπάθειά του.
Ευχαριστώ τον κ. Παναγιώτη Στασινό για την εναλλακτική προσέγγιση που προτείνει σε θέματα καθημερινότητας.
      
Επίσης, ευχαριστώ και παλαιότερους συναδέλφους επικεφαλής παρατάξεων από την έναρξη της θητείας μου (και στο πρόσωπό τους όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συνυπήρξα στο Δ.Σ.), δηλαδή:
Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Ντελή για τα «δωρεάν φροντιστήρια» που μας έκανε ως νέων συμβούλων στο Δ.Σ. για το πώς να εντοπίζουμε την ουσία κάθε θέματος.
Ευχαριστώ τον κ. Φώτη Σερέτη για την σοβαρή και τεκμηριωμένη προσέγγιση αυτοδιοικητικών θεμάτων.
Βεβαίως, ευχαριστώ όλους τους νυν συναδέλφους τού Δ.Σ. για την αγάπη με την οποία με περιβάλλουν και τους γνωρίζω ότι θα συνεχίσω να στέκομαι δίπλα τους στον κοινό στόχο όλων μας, την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες και εργαζομένους στο Δ.Λ. για την συνεργασία μας στην κοινή προσπάθεια.
Ευχαριστώ τους εθελοντές με τους οποίου από κοινού δημιουργήσαμε σημαντικό εθελοντικό κίνημα.
Ξεχωριστά ευχαριστώ τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, γιατί με την προβολή, την κριτική και τα σχόλιά τους (τα οποία πάντα σεβάστηκα), με βοήθησαν να εντοπίσω αστοχίες, λάθη και παραλείψεις ώστε να βελτιώσω κατά το δυνατό το όποιο παραγόμενο έργο.
     
Κυρίως όμως, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και απλά με το χαμόγελό και τον καλό τους λόγο. Ομολογώ πως ήταν πολλοί και έκαναν μεγάλη πολιτική υπέρβαση, πέρα από την λεγόμενη δεξιά και την λεγόμενη αριστερά, πέρα από κόμματα και «χρώματα» και μου εμπιστεύθηκαν  ένα μέρος των σκέψεων, των επιθυμιών και των ονείρων τους. Ελπίζω να μην τους απογοήτευσα γιατί παρά τις δομικές, θεσμικές και άλλες δυσκολίες που συνάντησα, προσπάθησα πολύ να φέρω αποτέλεσμα.
       
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους  - μα όλους ανεξαιρέτως - τους συντοπίτες μου, γνωστούς και αγνώστους, για την ανοχή και την γόνιμη κριτική τους στην προσπάθεια.
      
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να δηλώσω ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών στις πολιτικές εξελίξεις, ασχέτως του ποια μορφή αγώνα θα επιλέξω. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους συναδέλφους μου, δίπλα στους συμπολίτες, στους συντοπίτες, στους συνέλληνες, προσπαθώντας να φανώ χρήσιμος και δημιουργικός, πάντα πιστός σε ιδέες, αρχές, αξίες και ιδανικά. Η προσπάθεια συνεχίζεται από νέες επάλξεις για υπερήφανη Ελλάδα, για δυνατή Ορθοδοξία, για μια Στερεά Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης με έδρα και κέντρο τη Λαμία, για μια Φθιώτιδα πανελλήνιο σημείο θετικής αναφοράς, για Δήμους της Φθιώτιδος με δυναμική προοπτική ανάπτυξης, για μια Λαμία τού μέλλοντος και της νέας προοπτικής. Για μια Λαμία που την αγαπώ υπερβολικά και θα εργαστώ ακόμη πιο παθιασμένα από νέες θέσεις αγώνα για να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει, την υψηλότερη.>>


  Φιλικά
Γ. Σαγιάς
                                                                                            
                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π