Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η «ελληνική» συγκυβέρνηση αρνείται την φοίτηση των Πομάκων στα ελληνικά σχολεία με πρόσχημα την συνθήκη της Λοζάνης !



Οι Πομάκοι της Θράκης οι οποίοι αποτελούν το μισό πληθυσμό της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή ζητάνε από το …ελληνικό κράτος τα παιδιά τους να φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και όχι στα μειονοτικά.
Όπως ξέρουμε όλοι, στα πομακοχώρια σήμερα, λειτουργούν μόνο μειονοτικά σχολεία όπου τα μισά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά και στα αραβικά αφού τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν το Κοράνι αν και μέχρι την Α’ δημοτικού, τα παιδιά των Πομάκων δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη τουρκική.

Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι Πομάκοι ζήτησαν από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας να γίνονται μερικά ακόμη μαθήματα στα ελληνικά, στα μειονοτικά σχολεία, γιατί ακολούθως οι μαθητές πηγαίνουν σε ελληνικά γυμνάσια και δεν γνωρίζουν τα βασικά για να συνεχίσου τις σπουδές τους.
Όμως η ελληνική πολιτεία αντέκρουσε το αίτημα των Πομάκων λέγοντας ότι σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης τα παιδιά της μειονότητας θα διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα στο σχολείο τα τουρκικά σύμφωνα με το υπουργείο.

Το ζήτημα όμως για τους Πομάκους είναι ότι η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα τουρκικά αλλά τα πομακικά με αποτέλεσμα τα παιδιά των Πομάκων να μαθαίνουν εκτός από τα αραβικά για την ερμηνεία του Κορανιού και μία ακόμη γλώσσα που δεν την χρειάζονται, την στιγμή που δεν μαθαίνουν την μόνη γλώσσα που χρειάζονται για την ζωή τους και την εξέλιξη τους... τα ελληνικά.
Εναλλακτικά οι Πομάκοι ζητάνε από το ελληνικό κράτος να ιδρύσει ελληνικά δημόσια σχολεία για όσους γονείς επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτά αντί για τα μειονοτικά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιρφάν Μεχμεταλή, κάτοικος του χωριού Μάνταινα  «Ελλάδα δεν είναι εδώ; Όπως μπορεί ένας μουσουλμάνος της Ξάνθης να στέλνει το παιδί του στο μειονοτικό ή σε δημόσιο σχολείο, έτσι θέλουμε κι εμείς, εδώ στα Πομακοχώρια, να έχουμε επιλογή που θα στέλνουμε τα παιδιά μας.. Τίποτε παραπάνω». 

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ζητάνε την ίδρυση ελληνικών δημόσιων σχολείων γνωρίζοντας ότι το αίτημα αυτό μπορεί και να τους στοιχήσει την δουλειά τους εάν εργάζονται σε Δήμους με σύμβαση ή εάν αναζητούν εργασία αφού η επιρροή του προξενείου είναι τόσο μεγάλη στην περιοχή που ακόμα και Χριστιανοί επιχειρηματίες και εκλεγμένοι άρχοντες μπορούν να επηρεαστούν από τις «φιλικές συμβουλές» των παραγόντων του προξενείου. 


egerthitoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π