Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σακοράφα προς Τσίπρα: Αλέξη, μας πούλησες!


Την πρώτη σοβαρή και ολοκληρωμένη εκ των έσω αμφισβήτηση, ύστερα από τους πρόσφατους συμβιβασμούς του με το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε όχι μόνο το «ακόντιο», αλλά και τα έντονα πυρά της Σοφίας Σακοράφα, η οποία με μια ομιλία-καταπέλτη τον κατηγόρησε ουσιαστικά ότι προδίδει τον αντιμνημονιακό αγώνα και ακυρώνει τη «διαπραγματευτική ισχύ» του. Οπως επισημαίνει, μάλιστα, όλες οι πρόσφατες συναντήσεις του, καθώς και οι «δηλώσεις νομιμότητας» που έκανε, «πήραν τον χαρακτήρα του καλού πολιτικού χώρου που δίνει τις εξετάσεις του στους δανειστές, στους τοκογλύφους, ώστε να προαχθεί σε εν δυνάμει κυβέρνηση»!


Η άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό (μία από τους τρεις πρώτους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον Μάιο του 2010 καταψήφισαν το Μνημόνιο) ήταν μέχρι τώρα σιωπηλή εντός του ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίο εξελέγη σαρωτικά βουλευτής στη Β' Αθηνών) παρά τις επιφυλάξεις της. Το γεγονός ότι βγαίνει τώρα μπροστά δείχνει ότι το εσωκομματικό πρόβλημα έχει φουντώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Σακοράφα, μαζί με τους περισσότερους από τους άλλους πασοκογενείς, όπως επίσης το Αριστερό Ρεύμα υπό τον Π. Λαφαζάνη, καθώς και αρκετές από τις μικρότερες συνιστώσες, είναι αντίθετη με τη στροφή του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να συγκροτείται μια ισχυρή «αριστερή αντιπολίτευση» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η βουλευτής δημοσιοποίησε η ίδια στην ιστοσελίδα της την ομιλία (που έγινε στην πρόσφατη, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής), ενώ στη συνέχεια την αναπαρήγαγε και η ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις του Αριστερού Ρεύματος.

Η σύγκρουση αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, καθώς ο κ. Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να συνεχίσει τη στροφή σε όλα τα επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι ύστερα από τις πρόσφατες αναφορές τους στους «νοικοκυραίους», με τηλεοπτική συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο επιχείρησε άνοιγμα και στην εκλογική βάση της Κεντροδεξιάς, κάνοντας θετικά σχόλια τόσο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και για τον Κώστα Καραμανλή. Την ίδια ώρα, στελέχη που συμπορεύονται μαζί του, όπως ο Δημ. Παπαδημούλης, τάσσονται ακόμη και υπέρ των διαγραφών των διαφωνούντων προκειμένου να «καθαρίσει» το εσωτερικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκατοίκηση των δύο βασικών τάσεων προβλέπεται υπό τα νέα δεδομένα αν όχι ανέφικτη σίγουρα εύθραυστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι διεργασίες φτάνουν μέχρι και του σημείου να εξετάζεται, σε περίπτωση ρήξης, η δημιουργία νέου αντιμνημονιακού φορέα που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με ανάλογο προσανατολισμό. Ηδη ο Αλέκος Αλαβάνος επαναφέρει την πρόταση για νέο κόμμα που θα τάσσεται υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ενώ εκτός από ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι είναι εφικτή η συνεργασία και με το ΚΚΕ.

Στο κείμενό της, που μοιάζει με πολιτική πλατφόρμα και θέτει ευθέως «ιδεολογικό πρόβλημα» στον ΣΥΡΙΖΑ, η Σ. Σακοράφα καυτηριάζει τη σκοπιμότητα και το μήνυμα που εξέπεμψαν τα ταξίδια του κ. Τσίπρα, αλλά και την υποχώρηση από το πεδίο των κοινωνικών αγώνων, κάνοντας λόγο για «αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης» και για επιλογές «που μας καθιστούν αναξιόπιστους».

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για «αγιοποίηση του αμερικανικού καπιταλισμού», ενώ από την κριτική της δεν λείπει η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τους δρόμους. «Που ήταν τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα; Γιατί δεν βρεθήκαμε συντονισμένα 500 στελέχη από την προηγουμένη εκεί, ώστε να μετατρέψουμε το θέμα της επιστράτευσης σε μείζον πολιτικό θέμα;» αναφέρει ενδεικτικά για την πρόσφατη απεργία στο μετρό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π