Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Σάλος από την προσβλητική Σουηδική διαφήμιση για την Κρήτη !


Την αήθη προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας, που προκειμένου να αυτοδιαφημιστεί, ανήρτησε προσβλητική για τον ελληνικό τουρισμό αφίσα σε ψυχαγωγικό πάρκο στο Γκέτεμποργκ, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες με την εικόνα ενός....

αγοριού που κλαίει και το κείμενο «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Η δυσφημιστική εκστρατεία έγινε αντιληπτή από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων η οποία προέβη σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ την σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στην Σουηδία σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος από την σκανδιναβική χώρα».

Η Ένωση Ξενοδόχων, διαμαρτύρεται για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητά τη βοήθεια του πρέσβη της Σουηδίας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση.

«Τι θα πράξετε για να αποσυρθεί αυτή η άκρως προσβλητική διαφήμιση; Θα επισημάνετε στο Σουηδό Πρέσβη στην Ελλάδα, ότι τέτοιες προσβλητικές διαφημίσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι έχουν νοιώσει τη φιλόξενη αγκαλιά των Ελλήνων εκατοντάδες χιλιάδες Σουηδέζες, Σουηδοί, αλλά και τα παιδιά τους, τις τελευταίες δεκαετίες, που επισκέπτονται είτε κατά μόνας είτε οικογενειακά την πατρίδα μας, για διακοπές;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τους υπενθυμίζει τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας για την Κύπρο, που είναι ανεκτίμητο κομμάτι του Ελληνισμού.

Η ερώτηση

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Διαβάζω σε ιστοσελίδες και σας μεταφέρω επί λέξει τα εξής απίστευτα και αισχρά που επινοήθηκε επιχείρηση της Σουηδίας, για να αυτοδιαφημιστεί, προσβάλλοντας τον τουρισμό της πατρίδας μας και ειδικότερα της Κρήτης:

«Προκλητική η προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας και συγκεκριμένα ενός ψυχαγωγικού πάρκου, να αποτρέψει τους Σουηδούς να επισκεφθούν την Κρήτη.

Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες με την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει και το κείμενο «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Η δυσφημιστική εκστρατεία έγινε αντιληπτή από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων η οποία προέβη σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ τη σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στην Σουηδία σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος από τη σκανδιναβική χώρα».

Αναλυτικά κα και κ. Υπουργέ, η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων:

«Προς:

Πρεσβεία της Σουηδίας

Κοινοποίηση:

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Τουρισμού

Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: «Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας το σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθειά σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας πάνω στο θέμα».

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Τι θα πράξετε για να αποσυρθεί αυτή η άκρως προσβλητική διαφήμιση;

2.Θα επισημάνετε στο Σουηδό Πρέσβη στην Ελλάδα, ότι τέτοιες προσβλητικές διαφημίσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεδομένου οτι έχουν νοιώσει τη φιλόξενη αγκαλιά των Ελλήνων εκατοντάδες χιλιάδες Σουηδέζες, Σουηδοί, αλλά και τα παιδιά τους, τις τελευταίες δεκαετίες, που επισκέπτονται είτε κατά μόνας είτε οικογενειακά την πατρίδα μας, για διακοπές;

3.Διατηρείτε στη μνήμη σας και τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας για την Κύπρο, που είναι ανεκτίμητο κομμάτι του Ελληνισμού;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π