Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

«Γύρισαν την... πλάτη» στους συνδικαλιστές!


Την πλάτη γύρισε χθες ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στα συνδικάτα και κυριότερα στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ! Είναι ενδεικτικό ότι σε μια (ούτως ή άλλως, πάντως, υποτονική και μικρή σε συμμετοχή) πορεία αυτοί που επέλεξαν να πορευτούν με τα μπλοκ των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων στη χώρα ήταν περίπου 400 άτομα! Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για τη συνολική συμμετοχή στη χθεσινή πορεία στην Αθήνα έκαναν λόγο για περίπου 8.000 διαδηλωτές, με τους 5.000 να είναι στην πορεία του ΠΑΜΕ. Οι ίδιοι οι διοργανωτές μιλούσαν για περί τους 15.000, αριθμός που μάλλον απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

 Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή στα μπλοκ των αναρχικών, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο, αν και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κάποιοι είχαν διαφορετικά σχέδια, καθώς βόμβες μολότοφ, μάσκες, καψύλια, μπουλόνια, πλαστικά δοχεία και γάντια εντοπίστηκαν σε φρεάτια μετρητών ύδρευσης, στην οδό Ερεσού, στα Εξάρχεια, λίγο προτού ξεκινήσει η πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι μολότοφ ήταν τοποθετημένες σε τρία σχολικά σακίδια πλάτης, ανέρχονται συνολικά σε 18, από τις οποίες οι τρεις εκρηκτικές!

Η ίδια εικόνα με την Αθήνα επικράτησε και στις πορείες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιοχές της χώρας, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στη Λάρισα και τη Ζάκυνθο. Ο κόσμος κι εκεί αγνόησε τα μεγάλα συνδικάτα και συμμετείχε στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο και στην Πάτρα η Εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η μια από τα τοπικά Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ.

Στον Βόλο, την ίδια στιγμή, οι τρεις πορείες που έγιναν ήταν ιδιαίτερα μαζικές, ενώ συγκίνηση προκάλεσε το μπλοκ της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών, τα μέλη της οποίας φώναζαν συνθήματα στη μνήμη του ιδρυτή της Κώστα Κόγια. Ο περιπτερούχος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, τερμάτισε τη ζωή του το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, προκαλώντας σοκ στη Μαγνησία και στο πανελλήνιο.

Κοινός παρονομαστής όλων των συγκεντρώσεων, η εναντίωση στις κυβερνητικές πολιτικές και στα μνημόνια καθώς και «η ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, η στήριξη των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, της διαθεσιμότητας και της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος αλλά και η άμεση υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».


Νίκος Δεμισιώτης, Κώστας Καντούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π