Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Γαλλία: Το κοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση της λέξης «φυλή», από τη Γαλλική νομοθεσία !


Η Γαλλία έχει κάνει το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση της λέξης «φυλή» από το σύνολο της νομοθεσίας, όπως αξιώθηκε από τον πρόεδρο Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία.



Το Σοσιαλιστικό Κόμμα βοήθησε την ψηφοφορία της πρότασης που έφερε το Front de Gauche στην Εθνοσυνέλευση και ο Jean-Jacques Urvoas, πρόεδρος της Επιτροπής Νομολογιών είπε ότι τώρα είναι βέβαιο πλέον ότι η υπόσχεση του Ολάντ δεν ξεχάστηκε.

Ο Ολάντ είχε ζητήσει για τη λέξη «φυλή» … ότι θα πρέπει να διαγραφεί από το Σύνταγμα …. λέγοντας ότι δεν είχε καμία θέση στη Δημοκρατία.



Είναι μέρος του άρθρου 1: «Η Γαλλία είναι μια αδιαίρετη, κοσμική, δημοκρατική και σοσιαλιστική δημοκρατία. Θα διασφαλίζει την ισότητα ενώπιον του νόμου για όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή θρησκείας. Σέβεται όλες τις πεποιθήσεις. »
Οι Βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος τροποποίησαν την αρχική διατύπωση της πρότασης του Front de Gauche για να τονίσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία.

(Left Front (France)

From Wikipedia, the free encyclopedia




Η σοσιαλιστική πλειοψηφία συσπειρώθηκε στο προτεινόμενο νόμο, τονίζοντας ότι αυτό ήταν απλά «το πρώτο στάδιο».

Ενώ   ... ο εισηγητής του προτεινόμενου νόμου, Alfred Marie-Jeanne, δήλωσε ότι η λέξη «φυλή», "αυτή η ανώμαλη αντίληψη, που χρησίμευσε ως βάση για τις χειρότερες ιδεολογίες, δεν έχει καμία θέση στην έννομη τάξη μας."


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π