Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΚ: Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Πρωτοπόρος στον Αγώνα για την Β. Ήπειρο


Ο Εθνικιστής δήμαρχος Γαργαλιάνων, Άκης
 Κατρίτσης 
σε ηλικία 24 ετών. Ο νεώτερος
δήμαρχος 
σ’ όλη την Ελλάδα σαφώς και
υπήρξε 
εγγεγραμμένο μέλος  του ΕΝ.Ε.Κ.  
ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

Παραθέτω κείμενο του συν. Δημητρίου Τσούγκου, που δημοσιεύθηκε στον «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» της Παρασκευής 4ης Νοεμβρίου 1983, αρ. φύλλου 24 σελ. 1, και αφορά γεγονότα που είχαν σχέση με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Γαργαλιάνων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ  

Συντάσσονται με τους εχθρούς της Ελλάδος οι Δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας  
Στον Δήμο Γαργαλιάνων της Μεσσηνίας, η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συντάχθηκε με τους Εχθρούς της Ελλάδος, μειοδότησε Εθνικά και προσπάθησε
να μειώσει την σημασία της Βορειοηπειρωτικής εποποιΐας του 1940, με αφορμή το εορταστικό πρόγραμμα του Δημάρχου Γαργαλιάνων για την 28η Οκτωβρίου.
Ενόχλησε τους 3 Δημοτικούς Συμβούλους του Κ.Κ.Ε. και τους 2 Δημοτικούς Συμβούλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (κ. Δημάκης και Σάμιος) ο όρος «ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΠΟΣ» που ανεφέρετο στο πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου και κατέθεσαν εναντίον του Δημάρχου κοινή δήλωση ως έξης:
Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ του Διοικητικού Συμβουλίου ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ αποτελούμενη από 3 του ΚΚΕ και 2 του ΠΑΣΟΚ ανεχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και απείλησαν ότι θα παραιτηθούν κάνοντας την εξής δήλωση:

«Στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου αναφέρθηκε ο όρος Βορειοηπειρωτικό έπος. Επειδή θεωρούμε ότι ο όρος αυτός μπήκε σκόπιμα για να φανεί ότι τάχα η Ελλάδα έχει ή πρέπει να έχει βλέψεις στην Βόρειο Ήπειρο ξυπνώντας έτσι στείρες ανώφελες και επικίνδυνες εθνικιστικές διεκδικήσεις.
Ωστόσο ξέρουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια ποτέ δεν ανακίνησαν θέμα Βορείου Ηπείρου. Αντίθετα επέδειξαν πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Αλβανία. Αυτό ήταν και το νόημα των συμφωνιών του Ελσίνκι.
Αυτό που δεν τόλμησε καμμιά κυβέρνηση το έκανε ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων, δηλώνοντας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράττουμε μαζί σ’ αυτού του είδους τις κουτοπονηριές. Καλούμε τον Δήμαρχο ν’ αλλάξει αυτόν τον όρο. Σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν θα συμπράξουμε στην παραποίηση της Ιστορίας».

Ο Δήμαρχος των Γαργαλιάνων κ. Άκης Κατρίτσης απάντησε ως εξής:
«α) Με τον όρο Βορειοηπειρωτικό έπος, υποδηλώνουμε τον τόπο όπου έγιναν οι Μάχες του 1940, σαν παράδειγμα Βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατική εκστρατεία, κ.λπ.

β) Ο όρος Βόρειος Ήπειρος, δεν είναι ούτε στείρος, ούτε ανώριμος, αλλά πατριωτικό καθήκον.

γ) Υφίσταται ακόμη η εμπόλεμος κατάσταση με την Αλβανία και προ ημερών ο ίδιος ο κ. Δ. Μαρούδας ενδιαφέρθηκε για την προσπάθεια της ελληνικής μεινότητος στην Αλβανία.

δ) Όσο για την παραποίηση της Ιστορίας να αναζητήσετε αλλού τους δράστες».
Η κοινή δήλωση των 2 Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά των 3 Δημοτικών Συμβούλων του Κ.Κ.Ε., φανερώνει επίσημα πλέον την ρυμούλκιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το Κ.Κ.Ε., δείχνει το ετερόφωτο πρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την καθοδήγησή του «μαρξιστικά» και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοικήσεως από το Κ.Κ.Ε.

Μας δείχνει επίσης την διάσταση του Λαϊκού Μαρξιστικού Μετώπου που μας κυβερνά και την στενή χαλιναγώγηση της Κυβερνήσεως από το Κ.Κ.Ε. Είναι άξιοι της τύχης των οι 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Γαργαλιάνων, όταν συντάσσονται με τους κομμουνιστές και μειοδοτούν σε εθνικά θέματα, όταν γίνονται γέφυρα, για να περάση η διαστρέβλωση και παραχάραξη της Ιστορίας μας.
Οι Έλληνες δεν έχουν ούτε «στείρες», ούτε «ανώφελες», ούτε «επικίνδυνες» διεκδικήσεις, διεκδικούν τις αλύτρωτες πατρίδες που μας ανήκουν, έχουν λογικές και ωφέλιμες τις δίκαιες εθνικές τους διεκδικήσεις, δεν ξεχνάνε τις 430.000 Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, δεν ξεχνάνε την Ίμβρο, την Σμύρνη, την Τένεδο, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο και την Ανατολική Ρωμυλία. Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ διεκδικήσεις. ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, θα ήταν προτιμώτερο, πιο ωφέλιμο και λιγώτερο επικίνδυνο, αντί κύριοι του Κ.Κ.Ε. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ να αγωνίζεσθε για αλληλεγγύη στην Χιλή, στο Σαλβαντόρ, στην Τουρκία κ.α., να παίρνατε επίσημη και δημόσια θέση για την Κύπρο, για την Βόρειο Ήπειρο και για τα άλλα Εθνικά θέματα.

Θα ήταν πιο ωφέλιμο για τους κατοίκους της πόλεως των Γαργαλιάνων και για την Ελλάδα, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αντί να παρασύρεσθε από τους κομμουνιστές, να παραδειγματισθήτε από την υπερήφανη Ελληνική στάση του Δημάρχου Γαργαλιάνων και να αναγνωρίζατε όχι αρνητικά, αλλά θετικά την στάση του κατά τα λεγόμενα της δηλώσεώς σας: «Αυτό που δεν τόλμησε καμμιά Κυβέρνηση επίσημα τα τελευταία χρόνια, το τόλμησε ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων».

Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ συμπαρίσταται αμέριστα στην Πατριωτική Ελληνοπρεπή στάση του Δημάρχου και σας καταγγέλλει εσάς την μειοψηφία σαν στείρους και επικίνδυνους ακροβάτες των συμφερόντων του Λαού και του Έθνους, που με την στάση σας διχάζετε τον Λαό των Γαργαλιάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π