Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Στη διασταύρωση της Στυλίδας


Χρονογράφημα
του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
Για μια μπύρα πήγαμε με την Αθηνά στη πόλη της Στυλίδας. Την ήπιαμε παγωμένη και ολόδροση τόσο που οι κρύες σταγόνες κυλούσαν στο εξω μέρος  του μπουκαλιού. Κουβεντιάσαμε ένα σωρό θέματα με ένταση και αλληλοκατανόηση και στο τέλος είπαμε να σταθούμε για λίγο στην άκρη της διασταύρωσης της Εθνικής οδού.
Την δεκάτη βραδυνή, η κυκλοφορία από μεγάλες τετραξονικές νταλίκες είναι στο κορύφωμά της.Σκεφτήκαμε να κάνουμε στατιστική για το ποια μάρκα φορτηγών είχε την πλειοψηφία στη διέλευση και αρχίσαμε να μετράμε. Και οι δύο είμασταν από την αρχή πεπεισμένοι ότι τα Γερμανικά Mercedes θα είχαν την πρωτοκαθεδρία. Γελαστήκαμε οικτρά και οι δύο. Μετά από μέτρημα ενός τετάρτου απεδείχθη πώς τα Σουηδικά VOLVO ήταν τα περισσότερα.
Ακολουθούσαν σε μεγάλη απόσταση πίσω τα επίσης Σουηδικά SCANIA και πολύ-πολύ πίσω ερχόντουσαν τα Μercedes, τα ΜΑΝ, τα DAF και τα IVECO. Τα Σουηδικά φορτηγά έχουν στη χώρα μας τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό που υπερβαίνει το 80%. Γεμάτη η Ελλάδα με τεχνολογία Σουηδίας. Οι εσωτερικές μεταφορές της Πατρίδας μας είναι βασισμένες πάνω στα Σουηδικά οχήματα. Απόρησα, πολλαπλώς απόρησα. Η Σκανδιναβική αυτή χώρα έχει ηλιοφάνεια σε ποσοστό λιγότερο από το 10% της δικής μας. Ο κόσμος ζει συνεχώς σε κλειστούς χώρους με ελάχιστη διασκέδαση και κυκλοφορεί σχεδόν πάντα με βαριά ρούχα. Το καλοριφέρ σταματάει τον Ιούνιο και παίρνει μπρός πάλι στο τέλος Αυγούστου. Το ακόμη περισσότερο περίεργο, είναι ισοπληθής με την Ελλάδα, δέκα εκατομμύρια είναι και αυτοί σαν εμάς. 

Παράγουν τεράστιες νταλίκες, πολυτελείς κουρσες, αεροπλάνα SAAB και τα περίφημα ρουλμάν SKF, γνωστα για την υψηλή τους ποιότητα σε όλον τον πλανήτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι κουρσες Volvo έχουν χαρακτηρισθεί τα πιό αξιόπιστα αυτοκίνητα και η αγορά τους αποτελεί απόδειξη πλούτου και ευμάρειας για τον κάτοχό του.
Επαναλαμβάνω, η Σουηδία έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα. Η σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών είναι αδύνατη κι αν κάποιος την τολμήσει θα προκαλέσει ακράτεια γέλιου. Εκείνη η χώρα παράγει χάλυβες και ασημάτσαλα ενώ εμείς καφετέριες, Λιάπηδες και Κουλούρηδες. Από το δημοτικό εκείνοι ετοιμάζονται για να σπρώξουν πιο ψηλά τα πανάκριβα βιομηχανικά τους προϊόντα και εμείς ετοιμαζόμαστε μέχρι τα γεράματα να εκλέξουμε τον περισσότερο ανίκανο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πέστε μου εσείς , είναι τυχαίο που εκείνοι έχουν γεμίσει την Γουατεμάλα, την Ιαπωνία, την Τουρκία, την Σεναγάλη, την Ιταλία και το Μεξικό με νταλίκες Volvo, ενώ εμείς χλευάζουμε τον Πίτσο με τις πάλαι ποτέ ηλεκτικές κουζίνες και τον Πετζετάκη με την διεθνή πατέντα των ενισχυμένων ελαστικοσωλήνων? Και βέβαια όχι, ένας λαός με τόση ταχύνοια όπως ο Ελληνικός κάπως θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί.

 Η λέξη εμπόριο που την κακοποίησαν οι Ευρωπαίοι και την προφέρουν ως emporium είναι Ελληνικής προέλευσης και επινόησης, κάποια αναχαίτιση θα έπρεπε να υπάρξει, ήταν έγκλημα ο ορεσίβιος Αρκάδας να παράξη  χάλυβες και χυτοσίδηρο, τι θα έκαναν τα Γερμανόπουλα και τα Γαλόπουλα αν μια τέτοια συμφορά τους εύρισκε, θα τα άφηναν να πεινάσουν? Βούρ λοιπόν στους διορισμούς σε ΟΤΕ και ΔΕΗ και ελαφρώς χαλαρά μικρή ανοχή για παραγωγή μουσταλευριάς και κουραμπιέδων. Κι αυτοί υπό στενή παρακολούθηση, μη τυχόν και ξεφύγουν σε ποσότητα, το νού μας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
΄Αλλωστε εμείς έχουμε απασχόληση για να κάνουμε, έχουμε την εκλογή Προέδρου της τάχαμτις Δημοκρατίας και κατ επέκτασιν των Βουλευτικών εκλογών. Βογγάνε οι τηλεοράσεις από λεπτομερή ενημέρωση για την πρόοδο των συνενοήσεων για το κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό θέμα της διαδοχής του κ. Κάρολου Παπούλια. 

Αν το καταφέρουμε αυτό σύντομα θα ανοίξουν οι πόρτες για εξαγωγές τεραστίων ποσοτήτων σε τζατζίκι, καστανόχωμα και σκοραμίδες. Βέεβαια, όλα τα νοσοκομεία του κόσμου θα γεμίσουν από πλαστικές πάπιες αφόδευσης των ασθενών. Αρκεί να πετύχουμε στην εκλογή ικανού Προέδρου όπως οι προηγούμενοι. Από επιτυχία σε επιτυχία πηγαίνουμε.  Δεν πηγαίνουμε πλέον, πετάμε.
Κατακαϋμένη Αράχωβα με τα πολλά σου γίδια και τα χοντρά μοσχάρια. Μια χαρά τα πάμε, εμείς το νού μας στις εκλογές και οι Σουηδοί στις εξαγωγές φορτηγών και χαλύβων. ΄Αντε, στην υγειά του μέλλοντος της φίλης Σουηδίας, την οποία με την ευκαιρία ευχαριστούμε για την ποιότητα των οχημάτων που μας πουλάει. Καλά σαράντα.
ΥΓ. Η λέξη VOLVO προέρχεται από το Ελληνικό ρήμα ‘’έλκω’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π