Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

«ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του Σπύρου Παπαδόπουλου


Οι Βρυξέλλες, ο Μινώταυρος και ο ...Θησέας.

Τον Δεκέμβριο του 1983 σε μια πολιτική ομιλία εν όψει τότε των ευρωπαικών εκλογών του Ιουνίου 1984, όπου το ΕΝΕΚ είχε αποφασίσει την πρώτην του συμμετοχή, ο ιστορικός αρχηγός του συν.Πολύδωρος Δάκογλου μέσα από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση με θέμα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ» προς το τέλςο της ομιλίας του είχε πει τα εξής αναφερόμενος στην τότε Ε.Ο.Κ. (Ε.Ε.)
«Στα αρχαία χρόνια, οι Κρήτες είχαν κατακτήσει όλο τον τότε κόσμο. Στους Αθηναίους είχαν επιβάλλει την αποστολή κάθε χρόνο δέκα αγοριών και δέκα κοριτσιών για να ταΐζουν ένα τέρας, τον Μινώταυρο που κατοικούσε σε ένα πολύπλοκο οικοδόμημα, τον Λαβύρινθο.

Και κάθε χρόνο οι άρχοντες των Αθηνών διάλεγαν τα πιο όμορφα κορίτσια και

αγόρια και τα έστελναν με ένα καράβι κάτω στην Κρήτη με ένα καράβι για να τα φάει το τέρας!  Εγώ θα πω πως ο λαβύρινθος είναι οι μηχανισμοί λειτουργίας της ΕΟΚ (ευρωπαϊκή ένωση) και πως τα παλικάρια που κάθε χρόνο η Ελλάδα στέλνει βορά για θάνατο δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι βιομηχανίες μας που κλείνουν, τα εμπορικά καταστήματα που κλείνουν, οι επιχειρήσεις  που κλείνουν ...σ αυτόν  τον λαβύρινθο των διαδικασιών της ΕΟΚ όπου ένας Μινώταυρος παραμονεύει τρώγοντας την αλκή του δικού μας κράτους, σ αυτόν τον Λαβύρινθο μας έβαλε το κατεστημένο χωρίς ποτέ να μας εξηγήσει την πραγματικότητα. Ποτέ κανείς δεν σας είπε ότι οι νόμοι των ευρωπαϊκών κοινοτήτων είναι ισχυρότεροι από τους νόμους της Ελλάδος, ποτέ κανείς δεν σας είπε πως η Ελλάδα προορίζεται να γίνει ο τόπος παραθερισμού των (ηλικιωμένων Ευρωπαίων).» 

-          Τριάντα δυο χρόνια πριν !! Όταν το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας βυσσοδομούσε και λεηλατούσε τον δημόσιο πλούτο της Ελλάδος, αυτά δηλαδή που «όλοι μαζί τα φάγανε» (κυβ. Ανδρέα Παπανδρέου είχαμε τότε)
-          Εμείς οι Εθνικιστές του ΕΝΕΚ προβλέπαμε και αγωνιζόμασταν να ξυπνήσουμε τους Έλληνες για αυτό που εκτιμούσαμε με ακρίβεια ότι έρχεται, αλλά...Οι Βρυξέλλες αποδείχθηκαν Λαβύρινθος και η «Ευρωπαϊκή Ένωση» ο Μινώταυρος που τώρα κατασπαράζει το άνθος του Ελληνισμού, τα ελληνικά νιάτα με την ανάγκη της εργασίας.
Θα επικαλεστώ και πάλι λόγια από τον επίλογο της εμπνευσμένης ομιλίας του συν. Πολύδωρου Δάκογλου:
«Εμείς λοιπόν σας ζητάμε να γίνουμε η αποστολή του Θησέα, αυτή η οποία μπόρεσε να γυρίσει πίσω, αφού προηγουμένως έπαψε να υπάρχει το θεριό ..»

Θα κλείσω με αυτή τη προτροπή απευθυνόμενος στους συνειδητοποιημένους εθνικιστές, αλλά και σε κάθε Έλληνα πατριώτη που μπορεί να καταλάβει...

-          Πέρασαν 32 χρόνια, οι θέσεις μας σταθερά και περήφανα επιβεβαιώνουν την ποιοτική μας διαφορά και δικαιώνουν τις αγωνιστικές μας διαδρομές. Ιδού λοιπόν ο δρόμος και η κατεύθυνση του Αγώνος για το 2016! Να κατευθύνουμε τον νου και τις ενέργειές μας στον αντίστοιχο ρόλο του ιστορικού προγόνου μας Θησέα και των συντρόφων του, να προετοιμάσουμε την τακτική και την στρατηγική μας, να φτιάξουμε γερό «σκαρί» και να πλεύσουμε για να τελειώνουμε με το θεριό των Βρυξελών και των ντόπιων υποτελών!

-          Ας ανασυνταχθούμε και ας συστρατευθούμε κάτω από το μοναδικό λάβαρο που θα πρέπει να γράφει: « ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π