Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

O επαναστάτης: Η πρόκληση στον κόσμο της παρακμής.


Σέ μία εποχή που την χαρακτηρίζει ή μετριότητα και ή ανευθυ­νότητα, πού ζει μέ τα οράματα και τόν απόηχο τοΰ παρελθόντος, χωρίς  ναχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον, σέ μία εποχή στείρα με καταφανή τά σημεία του εκφυλισμού και τής σήψεως, σ' αυτή την εποχή, πού δογματίζει ανόητα και χτίζει ναούς για νά τούς γκρεμίζει, μέσα από την ανωνυμία του πλήθους ξεχωρίζει ό Επανα­στάτης.
Ό Επαναστάτης βγαίνει από τά σπλάχνα τής μάνας του. μα γεννιέται από τό χθες για τό αύριο, μέ βαθειά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές και μέ έναν προορισμό: να γίνει ό θεματο­φύλακας όλων όσων θά διαπαιδαγωγήσουν και θά διαμορφώσουν τις γενιές πού θα έρθουν.
Ό Επαναστάτης ένα δρόμο έχει νά ακολουθήσει. Και ξέρει ότι αυτός ό δρόμος δέν έχει περιθώρια για υπαναχωρήσεις γιατί ή πί­στη του και ή απόφαση του ένα τού ορίζουν.

Ό 'Επαναστάτης φεύγει από τά μέτρα τού συνηθισμένου, καθη­μερινού ανθρώπου. Είναι ό απόστολος πού γυρνά ακατάπαυστα εύαγγελιζόμένος την απαρχή ενός νέου κόσμου. 'Οραματίζεται μία νέα τάξη πραγμάτων πού θά γεννηθή μέ τόν αγώνα του μέσα από τά συντρίμμια τής παρηκμασμένης εποχής μας.

Ό "Επαναστάτης, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος, ξέρει νά μην αναλώνει τόν εαυτόν του στην καθημερινότητα, μά νά δημιουργεί συνεχώς εστίες αγώνος και νά διαμορφώνει επαναστάτες.

Φύση ξεχωριστή και ιδιαίτερη, έχει διαλέξει τόν μοναχικό δρόμο τού πολεμιστή, τόν δύσκολο δρόμο αυτού πού έχει αποφασίσει έναν τρόπο ζωής: τόν ΑΓΩΝΑ. Ή ζωή τού επαναστάτη, δέν τού ανήκει. Εΐναι ταγμένη στην υπηρεσία τού "Εθνους, είναι προσφορά στην δη­μιουργία των θεμελίων των νέων πολιτιστικών άξιων.
"Ενα φόβο έχει ό επαναστάτης:
 Μήπως  λυγίσει κάτω άπό την ευθύνη τής αποστολής του και σταθεί ανάξιος τοΰ όρκου που έδωσε και τότε ξέρει ότι τό τελευταίο κτύπημα δέν θάρθει από τους πολέμι­ους μά από τους συμμαχητές του.

Ό Επαναστάτης είναι ή πρόκληση. Αντίθετα στο ρεύμα τής παρακμής, υψώνει τά πιστεΰω τής δυναμικής κοσμοθεωρίας, τής "Επιλεκτικής Βουλησιοκρατίας. και προκαλεί ανοικτά τις ξεπερα­σμένες και δογματικές ψευδοϊδεολογίες.
Ό Επαναστάτης είναι ότι δυναμικότερο υπάρχει και ή εγγύηση για την αφύπνιση τής νέας εποχής.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Το ιδεολογικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην εθνικιστική εφημερίδα "ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ", την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 1983, άρ. φύλλου 26 και εμπεριέχεται στο βιβλίο με την ιδεολογία του ΕΝ.Ε.Κ. που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π