Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Μπορεί να μην είμαστε η αιτία του πολέμου, αλλά ίσως γίνουμε η αιτία να τον χάσουμε...


Κανένας πόλεμος δεν ξεκινά, ούτε σταματά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες -ακόμα και με την επίσημη κήρυξη ή την υπογραφή συμφωνιών για την κατάπαυση των εχθροπραξιών. Ο πόλεμος δεν είναι κοσμική γιορτή, ούτε θρησκευτικό δρώμενο που κρατά κάποιες μέρες. Οι προετοιμασίες, οι συμμαχίες, η καλλιέργεια των συνθηκών ξεκινούν πολλά χρόνια πριν. Οι συνέπειες κρατάνε πολλά χρόνια μετά. Κανένας πόλεμος, επίσης δεν μοιάζει με όσους προηγήθηκαν.
Η σύγχρονη εποχή, μάλιστα χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία μακροχρόνιων μικρών συρράξεων και από την ιδιοτυπία των συγκρούσεων-οι ειδικοί τον αποκαλούν "υβριδικό πόλεμο ". 

Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δεν εξαρτάται απλώς από ένα ή από πολλά θερμά επεισόδια, ούτε η θέληση για άμυνα υπέρ της χώρας μπορεί να βαφτιστεί "καυγάς".

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, ίσως όχι όλες αλλά η μεγάλη τους πλειοψηφία, χαρακτηρίστηκαν από ένδεια πολιτικής βούλησης, ανυπαρξία σοβαρής εθνικής πολιτικής και από τραγική έλλειψη προετοιμασίας. 

Η πολιτική ενδοτισμού σε όλα τα καίρια ζητήματα (ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο κλπ) και η τωρινή στάση στο μεταναστευτικό, προμηνύουν ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας ετοιμάζεται για παράδοση μέρους της εθνικής της κυριαρχίας.
Αν ως πολίτες διατηρήσουμε τη θέση των χρήσιμων ηλιθίων και τη νοοτροπία του ραγιά, η Ελλάδα θα σβήσει. 
Μπορεί να μην είμαστε η αιτία του πολέμου, αλλά ίσως γίνουμε η αιτία να τον χάσουμε...

Δημήτρης Γκίκας
Διδάκτωρ Πολιτικής και Αισθητικής Φιλοσοφίας

1 σχόλιο:

  1. Χρειαζόμεθα ένα καθαρό εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το υπηρετούν αξιοκρατικά με την συμμετοχή τους για ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π