Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Να γιατί, σε λίγο θα μιλάνε τα δίκανα...


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
42 χρόνια πάλευε με τα τοπογραφικά, τις στατικές μελέτες, τις υπογραφές για λογαριασμό άλλων και τα δημόσια έργα. Έφτασε η ώρα να πει "κουράστηκα, ας πάρω την σύνταξή μου".
Πλούσιο το ταμείο του (ΤΣΜΕΔΕ) και λίγοι οι συνταξιούχοι. Πάμπολες οι καταβληθείσες εισφορές από τον ίδιο. Παρ’ όλα αυτά η σύνταξή του, ως Πολιτικού Μηχανικού, καθορίστηκε μόνον στα 840 ευρώ. Πήρε και κάτι από το Επικουρικό, και έφτασε στα 1250 ευρώ.
Όλα αυτά πριν από 15 χρόνια. Έκτοτε, με κάποιες μικρές αναπροσαρμογές, κατάφερε να εισπράττει συνολικά 1540 ευρώ τον μήνα, από τα οποία, αν και δεν είχε κανένα άλλο έσοδο, του κρατούσαν περίπου 200 ευρώ μηνιαίως για φόρο εισοδήματος.

Ας δούμε τώρα την συμπεριφορά του άθλιου κράτους και κάποιων άστοργων και αγράμματων υπαλλήλων, που δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό "κοπρίτες" που τους έδωσε ο αμετροεπής Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο συνταξιούχος μηχανικός, είχε την ατυχία να μπλέξει με εφοριακούς που, το μόνο που σκεπτόντουσαν ήταν «οι εντολές του βουλευτή» και «τα μπόνους που θα ελάμβαναν αν τον γέμιζαν με πρόστιμα».
Ο έλεγχος που έγινε ήταν παράτυπος, ο δε καταλογισμός υπήρξε παντελώς εξωπραγματικός. Το γεγονός ότι ο συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο (Διοικητικό Πρωτοδικείο) δεν απέτρεψε την εφορία από του να του κατάσχει το 25% από την σύνταξή του. (Όταν θα κερδίσει θα Διοικητικά Δικαστήρια, η εφορία θα κάνει έφεση και θα συνεχίσει να του κατακρατεί, για πολλά ακόμη χρόνια, το 25% της συντάξεως με την πιθανότητα να μην του τα επιστρέψει ποτέ, λόγω θανάτου).

Από το 2011, και παρά το γεγονός της αποστέρησης βασικών πόρων ζωής λόγω επιβολής κατάσχεσης επί της συντάξεώς, του κόλλησαν και ένα ΛΑΦΚΑ (παράνομο, ως γνωστόν) και μια σειρά από άλλες μειώσεις, δίνοντάς του την χαριστική βολή.
Ο «μεγαλοσυνταξιούχος», των 1540 ευρώ, υποχρεώθηκε να ζει με τα 1.000 ευρώ κάθε μήνα, από τα οποία αφαιρούσε τα χρήματα για τις κάρτες και δάνεια του άνεργου παιδιού του, περιμένοντας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα τα δώρα του για να πληρώσει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, όπου ο διαχειριστής έκανε υπομονή και του έδινε πίστωση χρόνου.

Όμως, τα 2.880 ευρώ που έπαιρνε ετησίως από τα δώρα, κόπηκαν. Έγιναν μόνον 800 ευρώ. Τώρα του τα κόβουν και αυτά, γιατί τα καταργούν. Για να τα βγάλει πέρα, ζήτησε και του διέκοψαν την σύνδεση του καλοριφέρ ώστε να μπορεί να κουτσοπληρώνει τα υπόλοιπα κοινόχρηστα.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, το ΤΣΜΕΔΕ αυθαιρετώντας και εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του, λόγω ηλικίας, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, του περιόρισε από το 2010 την καταβαλλόμενη σύνταξη στα 840 ευρώ, παραβαίνοντας ατιμωριτί τον νόμο που επιτάσσει:
1ον, η κατάσχεση υπέρ της εφορίας να μην υπερβαίνει το 25% της συντάξεως και
2ον, μετά τις κρατήσεις και την κατάσχεση να του αποδίδονται τουλάχιστον 1.000 ευρώ.
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ.

Πριν λίγους μήνες του επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή μια κλήση κατηγορουμένου σε ποινικό δικαστήριο, διότι (λένε) χρωστά στην εφορία.
Το ποινικό δικαστήριο «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενο», θεωρεί ότι ο καταλογισμός από τον βαλτό ή αμελή εφοριακό αποτελεί γι' αυτούς βεβαιωμένο χρέος και δεν υποχρεούται να περιμένει την απόφαση του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου για την ύπαρξη ή μη (και σε τι ποσόν), κάποιου χρέους προς το δημόσιο.
Έτσι, ένας άνθρωπος που «ανοικοδόμησε την μισή νεώτερη Ελλάδα» και που το Δημόσιο σε παλαιότερα χρόνια του κατέκλεψε εκατομμύρια λέγοντας «δεν έχω να σε πληρώσω», κινδυνεύει να πάει φυλακή. Και ας έχει περάσει τα 90 του χρόνια. Και ας μην χρωστά στην πραγματικότητα ούτε δεκάρα. Και ας του έχουν κατακρατήσει από την σύνταξή του περισσότερα από 20.000 ευρώ, τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι κοπρίτες υπουργοί της κυβερνήσεως GAP με τα νομοθετήματά τους και με συνένοχους τους φοροκλέφτες μεγαλοδημοσιογράφους έβγαλαν τους μισούς Έλληνες ποινικά υπόδικους, μας έκαναν να νοιώθουμε ένοχοι και να μην τολμάμε να τους λέμε κατάμουτρα «Υπουργέ, εσύ και οι άνθρωποί σου είσαστε κοπρίτες και κλέφτες».
Αν λοιπόν ο υπερήλικας συνταξιούχος βρει ένα δίκανο και στείλει στον τάφο κάποιον κλέφτη και υβριστή υπουργό ποιος θα φταίει; Και αν αυτός δεν το κάνει και το κάνει το παιδί του, στέλνοντάς στον τάφο τον επίορκο εφοριακό και τον εντολέα του βουλευτή, ποιος θα του δώσει άδικο;

Το άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα στην έντυπη αλλά και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδος Ενημέρωση Πελοποννήσου http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr


1 σχόλιο:

  1. Αμοίγει ένας νέος δρόμος

    Επι τέλους. Ένα άρθρο γραμμένο με αφορμή ένα γενικό πρόβλημα, που στηρίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό.
    Έτσι πρέπει να προσεγγίζουμε την πραγματικότικα και όχι με αόριστες κραυγές περί προδοτών πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π