Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών (Μέρος Γ’)


Τα Πρωτόκολλα θεωρούνται ευρέως προδρομική μορφή της σύγχρονης λογοτεχνίας συνωμοσιολογικών θεωριών και παίρνει την μορφή ενός εγχειριδίου για τα νέα «μέλη» των «Σοφών», περιγράφοντας πώς κυβερνούν τον κόσμο μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ και της οικονομίας και αντικαθιστούν την παραδοσιακή κοινωνία με μία που βασίζεται καθαρά στον έλεγχο των μαζών. Έτυχαν σημαντικής απήχησης, ειδικότερα σε περιόδους διεθνών ανακατατάξεων.

Στο Γ’ Μέρος της παρουσίασης των Πρωτοκόλλων της Σιών υπάρχουν ορισμένα αποσπάσματα από το 6ο έως το 10ο Πρωτόκολλο, τα οποία σε πολλά σημεία παραπέμπουν στην κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Αποσπάσματα από το 6ο Πρωτόκολλο:

«Για να καταστρέψουμε τη βιομηχανία των χριστιανών πρέπει να αναπτύξουμε την κερδοσκοπία, την τάση για πολυτέλεια, η οποία είναι ολέθρια. Θα συντελέσουμε στην αύξηση των ημερομισθίων, η οποία παρ’ όλα αυτά δεν θα
αποφέρει κανένα όφελος στους εργάτες, για τι θα έχουμε προκαλέσει συγχρόνως υπερτίμηση των ειδών πρώτης ανάγκης.
Γι αυτή την υπερτίμηση θα ισχυριστούμε ότι οφείλεται στην παρακμή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Επιπλέον, θα υποσκάπτουμε της πηγές παραγωγής, εξωθώντας τους εργάτες προς την αναρχία και τον αλκοολισμό, και θα παίρνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να απομακρύνουμε από τη γη τους διανοούμενους χριστιανούς.

Για να μην αντιληφθούν εγκαίρως την πραγματική κατάσταση, θα καλύπτουμε τους αληθινούς σκοπούς μας διαδηλώνοντος την επιθυμία μας να εξυπηρετούμε την εργατική τάξη και να διαδίδουμε τις μεγάλες οικονομικές αρχές τις οποίες διδάσκουμε σήμερα.»

Αποσπάσματα από το 7ο Πρωτόκολλο:

«Πρέπει να εξαναγκάσουμε τις χριστιανικές κυβερνήσεις να ενεργούν σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, το οποίο έχουμε εκθέσει ευρέως και το οποίο φτάνει στο τέλος. Σ’ αυτό θα μας βοηθήσει η κοινή γνώμη, η ‘‘μεγάλη δύναμη’’: Ο Τύπος βρίσκεται ήδη μυστικά στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, που είναι περιττό να τις πάρουμε υπόψη, ο Τύπος βρίσκεται υπό την απόλυτη εξουσία μας. Συμπερασματικά για να συγκεφαλαιώσουμε το σχέδιό μας της υποταγής των χριστιανικών κυβερνήσεων της Ευρώπης, σε μια μόνο χώρα που θα τολμούσε να μας αντισταθεί θα απαντήσουμε με τρόμο. Σε όλες – αν όλες ξεσηκωθούν εναντίον μας – θα απαντήσουμε με τα αμερικάνικα, κινέζικα και ιαπωνικά τηλεβόλα. »

Αποσπάσματα από το 8ο Πρωτόκολλο:

«Θα πλαισιώσουμε την κυβέρνησή μας από έναν ολόκληρο κόσμο οικονομολόγων. Ιδού γιατί οι οικονομικές επιστήμες είναι οι σπουδαιότερες για τη διαπαιδαγώγηση των Ιουδαίων. Θα περιστοιχιζόμαστε από πλήθος τραπεζιτών, βιομηχάνων, κεφαλαιούχων και προπαντός εκατομμυριούχων, γιατί τα πάντα θα αποφασίζονται δια των αριθμών.»

Αποσπάσματα από το 9ο Πρωτόκολλο:

«Για να μην καταστρέψουμε σε ακατάλληλη ώρα τα σχολεία των χριστιανών, ενεργήσαμε διακριτικά. Που πάει να πει ότι πήραμε στα χέρια μας τους ‘‘μοχλούς’’ του μηχανισμούς τους, και εκεί όπου επικρατούσε η τάξη φέραμε την αταξία.

Διεισδύσαμε στη δικαιοσύνη, στις εκλογές, στον Τύπο και προπαντός στην εκπαίδευση και την αγωγή, οι οποίες είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ελεύθερης ύπαρξης.

Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη χριστιανική νεολαία μέσα από την ανατροφή που βασίζεται σε αρχές και θεωρίες ψευδείς όπως γνωρίζουμε, τις οποίες εμπνευστήκαμε εμείς.»

Αποσπάσματα από το 10ο Πρωτόκολλο:

«Εφόσον έχουμε εισαγάγει στον ‘‘οργανισμό’’ του κράτους το φιλελευθερισμό, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί. Τα κράτη πάσχουν από θανάσιμη αρρώστια: τη σηψαιμία. Δεν αποκλείεται πλέον παρά να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.

Από το φιλελευθερισμό γεννήθηκαν οι συνταγματικές κυβερνήσεις, οι οποίες αντικατέστησαν για χάρη των χριστιανών τη σωτήρια μοναρχία, και το σύνταγμα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είναι τίποτε άλλο από μια σχολή διαφωνιών, διχονοιών, συζητήσεων, διχογνωμιών, ολέθριων προστριβών των κομμάτων. Με μια λέξη, είναι η σχολή όλων εκείνων των πραγμάτων που κάνουν ένα κράτος να χάσει την οντότητα και την ατομικότητά του. Το κοινοβουλευτικό βήμα, όπως και ο Τύπος, έχει καταδικάσει τους βασιλείς στην αδράνεια και την αδυναμία. Τους έχει καταστήσει μ’ αυτό τον τρόπο ελάχιστα χρήσιμους, γεγονός που εξηγεί γιατί έχουν ανατραπεί.»

Μια σειρά από τα παραπάνω άρθρα εμφανίστηκαν στους «Τάιμς» του Λονδίνου το 1921 φανέρωσαν ότι το περισσότερο από το υλικό των πρωτοκόλλων ήταν αντιγραμμένο από παλαιότερη πολιτική σάτιρα που δεν είχε κανένα αντισημιτικό θέμα. Συγκεκριμένα, βιβλίο του Μορίς Ζολί από το 1860 περιείχε αυτούσια κομμάτια από τα "Πρωτόκολλα" αν και δεν είχε σχέση με τους Εβραίους ή με το Σιωνισμό, στόχος ήταν ο αυτοκράτορας Ναπολέοντας Γ'.

ΙΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π