Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Βουλιάζουν τα...συντρόφια !


Βουλιάζουν τα "συντρόφια" του Περισσού .Τι σόι επαναστατικό εργατικό κόμμα είναι το ΚΚΕ που  η κρατική επιχορήγηση  αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων του μόνο ένας Στάλιν το ξέρει !
Κι όπως λέει ο λαός "μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες " αφού το κόμμα του εργάτη θα πάρει αντεργατικά μέτρα .Βέβαια κοντεύει να του γίνει συνήθεια μιας και έχει ξανακάνει απολύσεις στον Ριζοσπάστη .Τώρα δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσουν σε απεργίες η σε καταλήψεις οι εργαζόμενοι ..Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

Σε συρρίκνωση του προσωπικού της εφημερίδας του κόμματος, φαίνεται πως καταλήγει η ηγεσία του ΚΚΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος έχει λάβει τις σχετικές
αποφάσεις και έχει ανάψει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει το σχέδιο των μαζικών -κατά το χειρότερο σενάριο που κυκλοφορεί- απολύσεων στον «Ριζοσπάστη».
Οι λόγοι που επικαλείται η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ είναι οικονομικοί, καθώς εμφανίζεται αδύναμη να στηρίξει οικονομικά το επίσημο κομματικό όργανο. Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, οι απολύσεις που αναμένονται είναι πολλές και θα γίνουν σε «κύματα», ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εφαρμοσθεί περικοπές στους μισθούς του προσωπικού (υπολογίζονται μεσοσταθμικά σε 15%). Σημειώνεται ότι ήδη έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός απολύσεων τόσο στην κομματική εκδοτική επιχείρηση ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία έχει εισέλθει σε διαδικασία πτώχευσης (άρθρο 99), όσο στον «902», η τηλεόραση του οποίου ανέστειλε την λειτουργία της.


Και όλα αυτά ενώ έχουν προαναγγελθεί ευρείες μειώσεις μισθών των επαγγελματικών στελεχών, οι οποίες θα συμπαρασύρουν και όλο το προσωπικό στα εναπομείναντα έντυπα του κόμματος. Συγκεκριμένα στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του προσεχούς Απριλίου, προβλέπεται ότι «τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».
Ενώ θεσπίζεται ότι «το ίδιο ισχύει για τα μέλη του κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του κόμματος, στο Ριζοσπάστη, στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του κόμματος», κάτι που αποτελεί προμήνυμα μειώσεων στις αποδοχές τους.

Όπως σημειώνεται, εξάλλου, στις Θέσεις, «χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών μας, στον περιορισμό ελαστικών λειτουργικών δαπανών, στην τακτική και ουσιαστική παρακολούθηση των εσόδων των Οργανώσεων». Ενώ τονίζεται: «Η ανυποχώρητη στάση του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε την οργή οικονομικών και πολιτικών κέντρων, που κλιμάκωσαν τις συκοφαντικές επιθέσεις και προβοκάτσιες ακριβώς γύρω από τα οικονομικά του Κόμματος. Στόχος η σύγχυση – αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του ΚΚΕ, η ενίσχυση της αντίληψης ότι δε διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Η επίθεση για τα οικονομικά του Κόμματος και ο γενικότερος αντικομουνισμός κυριάρχησαν αυτά τα χρόνια».
 «Το θέμα της οικονομικής αυτοδυναμίας του ΚΚΕ είναι κρίσιμο ζήτημα», υπογραμμίζει ο Περισσός, θεωρώντας ότι «αφορά την ικανότητα του Κόμματος να τα βγάζει πέρα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π