Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ


Κλείσαμε αυτόν τον μήνα (Ιούλιο) έναν χρόνο σαν Κοινός Παρονομαστής
Έχουμε κάθε λόγο οι συντελεστές αυτής της ηλεκτρονικής σελίδας να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς που έγινε, για την εικόνα που βγαίνει κάθε μέρα από την προσπάθεια μας αυτή στον κόσμο της διαδικτυακής ενημέρωσης.

Είμαστε υπερήφανοι και νιώθουμε «γεμάτοι» γιατί ο κόπος, η προσπάθεια και η επιμονή έδωσε τους καρπούς και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αυτό που είναι όμως το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηλεκτρονική σελίδα με την ποιότητά της κάνει εσάς που την επισκέπτεστε, τους συναγωνιστές, τους φίλους, αλλά και κάθε επισκέπτη να νοιώθετε την διαφορά, κάτι που εμείς εισπράττουμε μέσα από τα  θετικά σας σχόλια. 
Με την ευκαιρία λοιπόν των γενεθλίων μας θεωρούμε αρχικά σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι πρωταρχικός σκοπός  του ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ήταν και
παραμένει να ανασύρει από την Ιστορία του Εθνικιστικού Κινήματος έτσι όπως κατεγράφη μέσα από τους αγώνες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ της Ε.Ν.Ε.Π. και του ΕΝ.Ε.Κ.
Και να καταθέσει στις νεώτερες γενιές τις ιδεολογικές , τις πολιτικές, τις οργανωτικές και τις αγωνιστικές παρακαταθήκες που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά  για τους νεότερους.

Σ αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει ίχνος «ναρκισσιστικής»  διάθεσης, δεν παραβλέπουμε το σήμερα, αντίθετα θεωρούμε ότι στηρίζουμε και βοηθάμε στην ποιοτική μετάλλαξη του εθνικιστικού κινήματος με την όποια μορφή εμφανίζεται σήμερα στην πατρίδα μας, και αυτό θα μας επιτρέψετε να το διεκδικούμε, όχι μόνο για την ποιοτική δουλειά που έγινε εκείνα τα χρόνια αλλά και την διαχρονική ιδεολογική και ποιλτική συνέπεια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας, ένα ΚΙΝΗΜΑ που από την πρώτη μέρα υπάρξεως του το 1975 ανέδειξε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ χωρίς παρερμηνείες, χωρίς κακέκτυπα ξένων προτύπων, απαλλαγμένο από τις όποιες «παιδικές ασθένειες» αλλοιώνουν την σημερινή εικόνα του, δεδομένου ότι κάποιες άλλες παράλληλες κινήσεις αυτά τα χρόνια, αλλιώς ξεκίνησαν, διαφορετικά πορεύθηκαν καταλήγοντας σήμερα σε ιδεολογικές «πιρουέτες»  και ιδεολογικά αδιέξοδα που ειδικά στις νέες γενιές δημιουργούν από ερωτηματικά έως σύγχυση..

Να πούμε ότι το ΚΙΝΗΜΑ μας μπορεί να ανέστειλε το 1992 την οργανωτική του παρουσία, εκατοντάδες όμως στελέχη του δεν ανέστειλαν την αγωνιστική καθημερινή τους παρουσία μέσα από άλλους εθνικιστικούς και πατριωτικούς φορείς διαδίδοντας έτσι τις ιδέες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, γιατί αυτός ο ΑΓΩΝΑΣ ήταν ¨καταδικασμένος¨ να διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, γιατί τα στελέχη μας είχαν εκπαιδευθεί με το πνεύμα της αυταπάρνησης και του ηρωικού τρόπου ζωής, γιατί η ψυχή τους είχε γαλουχηθεί με την πίστη της τελικής ΝΙΚΗΣ, γιατί έμαθαν να αγωνίζονται συντεταγμένα, έμαθαν όμως να είναι και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ !!
Με απλά λόγια, το ΚΙΝΗΜΑ μας δεν είναι παρελθόν, είναι ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ.

Μέσα λοιπόν από τον Κοινό Παρονομαστή είναι η πρώτη φορά που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ καταγράφει και καταθέτει συγκροτημένα την πρόσφατη ιστορία του, την Ιδεολογία του την Κοσμοθεωρία του τις πολιτικές του θέσεις, τις οργανωτικές του δομές, την εκπαίδευση στελεχών, την ίδια την ΨΥΧΗ του..

Στην καινούργια διαδικτυακή περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας ένας ακόμα τεράστιος πλούτος της Ιστορίας μας θα κατατεθεί στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ, μια αστείρευτη δεξαμενή ιδεών που είμαστε βέβαιοι ότι θα δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο ρεύμα ιδεολογικής και πολιτικής παιδείας που θα γίνει η επαναστατική εκείνη δύναμη η οποία καθοδηγούμενη σωστά θα σωριάσει μια για πάντα το ανθελληνικό πολιτικό σύστημα στο έδαφος.

«Μια φυλή Ανθρώπων με δύο λόγια δοκιμασμένη, αδάμαστη, ηρωική, πονηρή, ανθεκτική, παγκόσμια. Μήπως θάναι εκείνη η Αρχαία Φυλή που πρώτη πρόβαλλε την φιλοσοφία και το αίτημα της αντικειμενικότητος;»

Για τον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ
Σπύρος Παπαδόπουλος                        

2 σχόλια:

  1. αν και ωρες ωρες λογοκρινετε, χωρις να υπαρχει ουσιαστικη αιτια, να ευχηθω να τα εκατοστησετε και να παραδεχθω βεβαιως οτι η προσπαθεια σας ειναι αξιολογη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγώνας χωρίς διακοπές

    Το έχει η μοίρα των Εθνικιστών του ΕΝΕΚ, να αγωνίζονται χωρίς μέσα, με θυσίες προσωπικές, και με αντιπάλους εκ του χώρου ή εκ του συστήματος. Σε χρονικές στιγμές δυσμενείς για τους ίδιους και με στόχο την καλλιέργεια και την διάδοση της Εθνικιστικής κοσμοαντίληψης όπως την προσδιόρισαν μεγάλοι Έλληνες διανοητές, παλαιότεροι ή και σύγχρονοι.
    Εσείς, οι δημιουργοί και διαχειριστές του "Κοινού Παρανομαστή", με την συμπαράσταση και άλλων συναγωνιστών, κάνατε πράξη -με σοβαρές προσωπικές θυσίες- την μία από τις δύο ρεαλιστικές προτάσεις που συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε στην συγκέντρωση του "Πρέζιντεντ". Εκεί όπου συναντηθήκαμε και γιορτάσαμε την επέτειο των 30 χρόνων από την δημιουργία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος.
    Καταγράφετε την ιστορία μας, τις ιδέες μας, τις πολιτικές μας αποφάσεις, την δράση μας, τα στελέχη μας, την διαφορετικότητά μας ...από κάθε άλλη εθνικιστική έκφραση. (Εθνικιστική, με ή χωρίς εισαγωγικά). Και το κάνετε με την σεμνότητα του αγωνιστή που δεν ζητά την αναγνώριση αλλά προσφέρει την γνώση του και την εμπειρία του στην διάθεση των νεωτέρων με την ελπίδα της αξιοποίησης από αυτούς.

    Θέλω να σας πω ότι έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας. Γιατί, όπως ανακαλύπτω και εγώ μαζί σας, μπορεί ο κύκλος της οργανωμένης δράσης του ΕΝΕΚ να έκλεισε στα δώδεκα περίπου χρόνια, όμως, κάναμε τόσα πολλά...σε τόσο μικρό διάστημα. Θα χρειαστούν, λοιπόν, πολλά ακόμη χρόνια για να τα καταγράψετε.
    Οπλισθείτε λοιπόν με κουράγιο, και προχωρήστε στην καταγραφή και συστηματοποίηση όσων, πολλών, απομένουν ακόμη να γραφούν.
    Ο συναγωνιστής σας
    Πολύδωρος Δάκογλου
    Υ.Γ.
    Διάλεξα σαν τίτλο το σύνθημα που είχαμε προβάλλει (νομίζω, εσύ συναγωνιστή Παπαδόπουλε), όταν καθιερώσαμε τον αγωνιστικό θεσμό του "Εθνικιστικού Καλοκαιριού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π