Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο Πίου, το τσίου και οι γκάου μπίου


«Οργανωνόμαστε για την ανατροπή. Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρχονται. Ο μαζικός ηρωισμός καλλιεργείται πρώτα και κύρια από τους πρωτοπόρους, τους κομμουνιστές».

Αυτά γράφει το φυλλάδιο της ΚΝΕ, το οποίο διανεμήθηκε με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και είναι ενδεικτικά του υπαρκτού σουρεαλισμού για τον οποίο αγωνίζονται χιλιάδες αγγαρειομάχοι του κομματικού αβάτου του Περισσού. Η έκφραση «ο μαζικός ηρωισμός καλλιεργείται πρώτα και κύρια από τους πρωτοπόρους, τους κομμουνιστές» είναι
αντάξια του Ιονέσκο, ενός από τους γνωστότερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου. Το ΚΚΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα αγροκτήματα και τα θερμοκήπιά του παράγει «μαζικό ηρωισμό», διότι «πρώτα και κύρια”» αυτός ο ιδεολογικός καρπός καλλιεργείται από τους κομμουνιστές.

Αρα, είμαστε πολύ τυχεροί ως έθνος που είχαμε πολλούς ήρωες προτού ανοίξει βιβλία Β΄ Κατηγορίας η μεγάλη μπίζνα του κομμουνισμού. Θερμοπύλες, Μαραθών, Σαλαμίς, Δερβενάκια και Γρανικός αντίκρισαν στρατιές ηρώων που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν αναλύσεις του Μάκη Μαΐλη ή να πάθουν τενοντίτιδα από τη διανομή δεκάδων χιλιάδων φυλλαδίων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Μαύρη αντίδραση

Εδώ, αφενός, υπάρχει το άχαρον του πράγματος. Το ΚΚΕ καπηλεύεται τον αγώνα του εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, τους οποίους είχε βαφτίσει «πληρωμένους υπαλλήλους της ΚΥΠ και ψευτοεπαναστάτες χαφιέδες» («Πανσπουδαστική», τεύχος 8 Γενάρη - Φλεβάρη ’74). Αφετέρου, υπάρχουν (πάλι) ίχνη Ιονέσκο. Γράφουν οι εμπνευσμένοι κομματικοί: «Ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη τα τανκ κυκλώνουν το Πολυτεχνείο.

Στις 3 το πρωί ένα απ’ τα τανκ πέφτει πάνω στην πύλη του Πολυτεχνείου. Η θυσία δεν πήγε χαμένη: Ανοιξε ο δρόμος για την κατάρρευση της δικτατορίας, χιλιάδες νέοι και νέες, απ’ το παράδειγμα του Πολυτεχνείου, διαπαιδαγωγήθηκαν με τα ιδανικά του αγώνα, της οργανωμένης απειθαρχίας και ανυπακοής». Ανάλυσις επιπέδου πτηνού τσίου, παίκτου Πίου και στοχαστών γκάου μπίου. Η κατάρρευση του Παπαδόπουλου έφερε Ιωαννίδη. Η κατάρρευση της δικτατορίας συνέβη λόγω της προδοσίας στην Κύπρο και της εισβολής του Αττίλα.

Η «οργανωμένη απειθαρχία» και η «ανυπακοή» για το ΚΚΕ μπορεί να αποτελούν «ιδανικά» μέχρι την ημέρα που θα αναλάβει εξουσία. Μετά, αυτά τα «ιδανικά» θα αποτελούν κακουργήματα και ικανούς λόγους για να σε στήσουν στον τοίχο.


Παναγιώτης Λιάκος

Το άρθρο το διαβάσαμε στην εφημερίδα Δημοκρατία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π