Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Συγκίνηση με τον Εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη» - Πρωταθλήτριες οι Νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.


Η Εθνική ομάδα πόλο των Νεάνιδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε συγκινημένος που άκουσε τον Εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη.
«Συγκινήθηκα πολύ που άκουσα τον εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη. Αυτό μένει περισσότερα απ’ όλα. Το έζησα κι αυτό. Είναι μεγάλη στιγμή για μένα και τον Ελληνισμό γενικότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους προσπάθησαν γι αυτό το αποτέλεσμα, αθλήτριες, προπονητές, το σταφ, την ομοσπονδία, τα σωματεία και όλους όσους χαίρονται με τις επιτυχίες μας. Συγχαρητήρια και σε όλα τα κορίτσια που ήρθαν στην προετοιμασία, συνέβαλαν και αυτά», είπε ο κόουτς και πρόσθεσε:
«Η γυναικεία υδατοσφαίριση είχε παρελθόν και έχει παρόν και μέλλον. Αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες να καταλάβουν ότι έχουν χρυσάφι και να το αξιοποιήσουν. Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις και λόγια. Κι όταν κλείνουν τα φώτα να ψάχνουμε να βρούμε πισίνα να προπονηθούμε. Πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες. Αυτούς που φαίνονται στον πάγκο, τον Στέφανο Λέανδρο και την Έφη Βούλγαρη και όσους είναι από πίσω. Τον Βαγγέλη Πάτρα, τον γιατρό μας Κυριάκο Νανούσης, τον Γιώργο Χριστοφοράτο. Και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και το ΔΣ που μας στηρίζει με ό,τι μέσα διαθέτει».

Όσο για τον τελικό και τη διοργάνωση σχολίασε: «Ήμασταν ξεκάθαρα καλύτερα σε όλους τους τομείς, ελέγξαμε από την αρχή το ρυθμό. Όλες τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο κερδίσαμε και πανάξια η Ελλάδα βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εύχομαι να συνεχιστεί η όρεξη. Να συνεχίσουμε να δουλεύουε χωρίς έπαρση. Εχθρός του καλού είναι το καλύτρερο. Εμείς δείχνουμε την κατεύθυνση και το στόχο και πρέπει να τ' αρπάξουν οι αθλήτριες και να τα εξελίξουν».

Ο συνεργάτης του Μορφέση Στέφανος Λέανδρος είπε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόταν. Δίκαιη ήταν η επικράτησή μας και η κατάκτηση του τροπαίου. Δείξαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι. Σε όλα τα ματς διαβασμένοι. Έχουμε και συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικός, όμως, αυτός ο τίτλος με την καινούρια γενιά. Δείχνουμε ότι υπάρχει και συνέχεια, μέλλον. Ήταν ανατριχιαστικό να ακούς εδώ μέσα τον εθνικό ύμνο».

MVP η Ελευθερία Πλευρίου, πρώτη σκόρερ η Ξενάκη

Η Έλενα Ξενάκη, οποία αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του τουρνουά, είπε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Αυτά τα κορίτσια που το πήραμε, μόλις πέντε ημέρες βρεθήκαμε μαζί στην προετοιμασία. Είναι πολύ συγκινητικό που έγινε μέσα στην Πόλη και ανατριχιαστικό να ακούς τον Εθνικό ύμνο. Ο κόσμος από την Ελλάδα (κυρίως γονείς) που ήρθε εδώ, εξάλλου, ήταν πολύ θερμός. Μας δίνει δύναμη αυτή η επιτυχία να συνεχίσουμε με όρεξη για νέες διακρίσεις. Περιμένω μόνο από τους κυβερνώντες να φροντίζουν να έχουμε πισίνα να κολυμπάμε. Αυτό είναι το σημαντικό. Θέλουμε υγιές περιβάλλον».

Η Ελευθερία Πλευρίτου, κορυφαία παίκτρια (MVP) των αγώνων, σχολίασε από την πλευρά της: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί το αποτέλεσμα έγινε με λίγες ημέρες προετοιμασία. Αποδείξαμε ότι είμαστε δεμένη ομάδα και πολύ δυναμική. Ήταν πολύ συγκινητικό να ακούς τον εθνικό ύμνο εδώ μέσα».

Διαθεσόπουλος: «Δεν είναι τυχαίο αυτό το μετάλλιο»

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος έδωσε συγχαρητήρια σε παίκτριες και προπονητές για το χρυσό μετάλλιο και τόνισε πως μόνο τυχαία δεν είναι η κατάκτησή του.

«Συγχαρητήρια στον προπονητή και στα κορίτσια, αλλά και σε όλους όσους βρίσκονται δίπλα σε αυτές τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού αθλητισμού. Είναι μία μεγάλη επιτυχία, που επιβεβαιώνει την τεράστια παρουσία της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί τη μεγάλη παράδοση που έχει στο χώρο. Δεν είναι τυχαίο αυτό το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα αυτή κατάφερε πριν από λίγες ημέρες, με διαφορετική σύνθεση, να πάρει το χάλκινο στο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών του Βόλου.
Μόνο το ελληνικό πόλο μπορεί να φτάσει σε διεθνές επίπεδο τόσο ψηλά και να κατακτήσει τόσα μετάλλια σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάτω από τα οικονομικά δεδομένα και τη μιζέρια της ελληνικής κοινωνίας, θεωρώ πως συνιστά μία τεράστια επιτυχία και είναι ένας άθλος!

Δε θέλω να γίνομαι κουραστικός και γραφικός ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας. Θεωρώ όμως πως επιτέλους πρέπει να αφυπνιστούν κάποια άτομα. Οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τον ελληνικό αθλητισμό. Ζητάμε αξιοκρατία! Όχι όλα στο ίδιο καλάθι. Όχι ισοπέδωση. Μιλάνε τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες.

Το σημερινό χρυσό μετάλλιο, δείχνει πως υπάρχει λαμπρό μέλλον στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση! Αναρωτιέμαι ποιο άθλημα σε επίπεδο Γυναικών, έχει φέρει τόσες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα, όσες το πόλο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π