Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση του Εθνικού Μετώπου Λαμίας στις Θερμοπύλες (video)


Σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση των Λαμιωτών, την πολιτισμένη συμπεριφορά και την ουσιαστική παρέμβαση με θέσεις και προτάσεις  για την ανάδειξη των Θερμοπυλών ως πραγματικά Εθνικό Μνημείο με παγκόσμια ιστορική και πολιτιστική αξία, αλλά και του Ιερού Πυλαίας Δήμητρας στην Αρχαία Ανθήλη σε τόπο αναφοράς ως Παγκόσμιο Σύμβολο Αμφικτυονιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 η εκδήλωση του Εθνικού Μετώπου Λαμίας, στις Θερμοπύλες.
Νίκος Τζιόπας- Διώνη Χρηστάκη.
Μια εκδήλωση που ξεκίνησε με την ομιλία του Γραμματέα Οργάνωση Λαμίας του Εθνικού Μετώπου κ. Νίκου Τζιόπα ο οποίος στηλίτευσε την αδιαφορία του κράτους αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τους δύο αυτούς ιερούς χώρους οι οποίοι σε τίποτα δεν θυμίζουν τόπους παγκόσμιας ιστορικής και πολιτιστικής εμβέλειας και σημασίας.
Στη συνέχεια η Υπεύθυνη Πολιτιστικών του Εθνικού Μετώπου Λαμίας κ. Διώνη Χρηστάκη, ανέλυσε τόσο την σημαντικότητα των δύο ιερών τόπων αλλά και την πρόσθετη αξία που αποκτά από τις θερμές πηγές που αναβλύζουν εκεί. Στην συνέχεια έθεσε την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση προ των ευθυνών τους θέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για την ανάδειξη των χώρων οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.
Δημήτρης Γκίκας

Ακολούθησε περιήγηση και προβολή τρισδιάστατης ταινίας στο Καινοτόμο Μουσείο Θερμοπυλών που αποτελεί μια όαση πολιτισμού στο χώρο των Θερμοπυλών.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία σε κατάστημα του χωριού Θερμοπύλες από τον υπ. Δόκτορα
Πολιτικής Φιλοσοφίας και Διευθυντή Επικοινωνίας του Εθνικού Μετώπου κ. Δημήτρη Γκίκα για την ιστορία και την σημασία του Ιερού Πυλαίας Δήμητρας.
Τέλος, προβλήθηκε βίντεο με το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, του Λαμιώτη Δάσκαλου και Δημοσιογράφου κ. Ευθύμιου Χριστόπουλου από τον τόπο του Ιερού Πυλαίας Δήμητρας και υπογράφηκε από τους συμμετέχοντες λεύκωμα με ευχές και ευχαριστίες για το έργο του κ. Χριστόπουλου για την ανάδειξη του Ιερού Πυλαίας Δήμητρας.
Το λεύκωμα που υπέγραψαν οι συμμετέχοντες με ευχές και ευχαριστίες στο τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας Λαμιώτη Δάσκαλο κ. Ευθύμιο Χριστόπουλο.


Παρακολούθηση τρισδιάστατης ταινίας για την μάχη των Θερμοπυλών.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Ένας τόπος που έχει να προβάλλει τόσα πολλά! Η ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να καθιερωθεί επέτειος της μάχης των Θερμοπυλών.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η άμεση μελέτη, η ανασκαφή και η ανάδειξη του ιερού της Πυλαίας Δήμητρας
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο εξωραϊσμός του χώρου σε ιστορικό - πολιτιστικό πάρκο.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η δημιουργία αμφικτυονικού πνευματικού κέντρου παγκοσμίου ενδιαφέροντος. H δημιουργία παγκόσμιας αμφικτυονικής οργανώσεως με έδρα τις Θερμοπύλες όπου το παραγόμενο έργο θα βασίζεται σε εθελοντικές προσφορές και προσπάθειες.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κατά μήκος της εθνικής οδού ώστε να προτρέπουν και να διευκολύνουν την πρόσβαση σε διερχόμενους και επισκέπτες.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων, που θα φέρει τους νέους κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά.
Επίσης, η δημιουργία μουσείων και πολιτιστικών κέντρων από ιδιώτες στο χωριό Θερμοπύλες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της περιοχής.
Η αλλαγή της ονομασίας διοδίων (από Αγίας Τριάδος σε Θερμοπυλών) με έκδοση αποκόμματος ιστορικού περιεχόμενου θα υπενθυμίζει και θα προτρέπει σε μία επίσκεψη στο χώρο.
Γιατί είναι εθνικό χρέος να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε κάθε ιστορικό χώρο που οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους.  Και πρέπει να ξεκινήσουμε από ΧΘΕΣ!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π