Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ του Σπύρου Παπαδόπουλου


Ο Κοινός Παρονομαστής ψηφιοποίησε και αναδημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ"  από την εφημερίδα Α1 της 22  Φεβρουαρίου 2014 και την στήλη "Ιχνηλάτης" 
Το άρθρο σχολιάζει ο συναγωνιστής Σπύρος Παπαδόπουλος. 
Ιχνηλάτης
Οι προδότες προκειμένου να δικαιολογήσουν την επαίσχυντη πράξη τους αναζητούν άλλοθι κατηγορώντας τους ορθοτομούντες την κατάσταση. Τα ίδια κι εδώ, τα ίδια και στην Κύπρο. Αδέλφια δεν είναι μόνο οι αγωνιστές αλλά και Νενέκοι.
Ενδεικτικές συγγένειες ΜΕΤΑΞΑΣ -ΓΡΙΒΑΣ, Τσολάκογλου - Γιωργάκης Πα­πανδρέου -ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΔΗΣ - ΣΟΛ. ΣΟΛΩΜΟΣ - Σαμαράς - Αναστασιάδης.
Τα κεφαλαία της ιστορίας και οι μικροί. Οι Σελίδες Δόξας και Τιμής και οι μικρές κουκίδες. Οι της δεύτερης κατηγορίας προσπα­θούν, λοιπόν, να μειώσουν ή να λερώ­σουν εκείνους που δεν οσφυοκάμπτουν αλλά όρθιοι με τις πράξεις μεταλαμ­παδεύουν το ΦΡΟΝΗΜΑ στις επόμενες γενιές.

Η κουκίδα που Κυβερνάει την Κύπρο αποκάλεσε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ όλους εκείνους που έχουν το κουράγιο να λένε ΟΧΙ στην ισοπέδωση του νέου σχεδίου ΑΝΑΝ ΜΑDΕ ΙΝ USA. Την απάντηση την πήρε από αδιάλλακτες Γραφίδες της ΝΗΣΟΥ, τόσο ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΥ όσο και ο ΣΑΒΒΑΣ IΑΚΩΒΙΔΗΣ, εξετέλεσαν τον αυθάδη Νίκο Αναστασιάδη. Μεταφέρουμε από την ΣΗΜΕ­ΡΙΝΗ του Κωστή Χατζηκωστή, από την στήλη ΕΙΡΗΣΘΩ.



ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που υποχωρούντες παραπίσω στις τουρκικές απαιτήσεις, ετοιμάζονται να συνθηκολογήσουν και να υποταχθούν, υψώνοντας λευκά κουρέλια παράδοσης του ελληνικού κάστρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Δι­ζωνικό Συνεταιρισμό των Δύο Συνιστώντων Κρατών, νομίζουν ότι τους είναι χρήσιμες και οι ματαίως δοκιμασμένες κατ' επανάληψιν μέθοδοι των Ειδικών Επιχειρήσεων Ψυχολογικού Πολέμου: Να πείσουν τον κυπριακό Ελληνισμό ότι φταίει κι ο δικός του «εθνικισμός» για τα δεινά. Και, συνεπώς, θα πρέπει να... «πληρώσει το τίμημα»!

ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ταινία καθ' όλην τη διάρκεια των ενισχυμένων και με US Dollars επιχειρήσεων για επι­βολή της λύσης Ανάν στη διετία 2002-2004- Ξανά παιγμένη επί προεδρίας Χριστόφια τής «συνυπαιτιότητας στις τρα­γωδίες», που ειρωνευόταν κιόλας τους «ωραίους Έλληνες»!

ΝΑΤΗΝΕ ΚΑΙ πάλι: Πέντε μέρες μετά που ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης προσέφερε στους Τούρκους τη Συμφω­νία για Διζωνική λύση Δύο Συνιστώντων Κρατών, έσπευσε, 16.2.14, στη συνάντηση του με τον πρόεδρο τής διαπιστευμένης σε 70 χώρες Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου τών Ρωμαιοκαθολικών, να την... ξαναπαίξει: «Εκείνο που μας χώριζε από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπρι­ους, δεν ήταν ποτέ η θρησκεία, αλλά, δυστυχώς, ο εθνικισμός είτε των μεν είτε των δε είτε και των δύο», είπε ο ΠτΔ...

ΕΘΝIΚIΣΜΟΣ των Ε/κ, όπως ορίζεται και κατηγορείται από τους δε­δηλωμένους αντι-εθνικιστές, ήταν πρώτα απ' όλα η ανυποχώρητη επιμονή τους να ταυτίζουν το απελευθερωτικό και δημοκρατικό ιδεώδες με την αξίωση τους, απ' τα χρόνια κιόλας της Επανά­στασης του 1821 και αδιαλείπτως ώς το 1967 (επισήμως), για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Αυτού του περιεχομένου ο «εθνικισμός» διακατείχε σύσσωμο τον λαό. Περιλαμ­βανομένου και του διεθνιστικού ΑΚΕΛ, το οποίο, μέχρι τον Ιούνιο 1967 (δύο μήνες μετά την επιβολή της χουντικής δικτατορίας στην Ελλάδα), ψήφιζε στην κυπριακή Βουλή υπέρ τής «άνευ τινός ενδιάμεσου σταθμού Ενώσεως ολοκλήρου και ενιαίας της Κύπρου μετά της μητρός Ελλάδος».

ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, επίσης, κατηγορείται, ιδιαίτερα, ο ένοπλος αντι-αποι-κιακός αγώνας της ΕΟΚΑ 1955-1959· Εναντίον του οποίου οι Εγγλέζοι (απ' το 1878 αξιοποιούντες την οθωμανική μει­ονότητα για τις ανάγκες του Διαίρει & Βασίλευε) και η υποκινηθείσα απ' τους Άγγλους Αγκυρα, όρθωσαν την τρομο­κρατική ΤΜΤ, στρατιωτικό βραχίονα της Τουρκίας στην Κύπρο.

ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ κατηγορείται, επίσης, η αντίσταση των νόμιμων δυνάμεων του κράτους, απέναντι στην ένοπλη Τουρκανταρσία του 1963-64, με ηγέτες του εν λόγω «εθνικισμού», τον ΠτΔ Αρχιεπ. Μακάριο τον Γλ. Κληρίδη, τον Πολ. Γιωρκάτζη, τον Τ. Παπαδόπουλο, τον Ν. Κόσιη, τον Χρ. Χριστοδούλου, τον Λέλλο Δημητριάδη, την Οργάνωση τους «Ακρίτας», με τους εθελοντικούς λόχους των Κοκκινοσκούφηδων του Β. Λυσσαρίδη και των Πρασινοσκούφηδων του Ν. Σαμψών, με τον οποίο Σαμψών, τότε, η ηγεσία του ΑΚΕΛ οργάνωνε και συλλαλητήρια έξω από τις βρετανικές βάσεις.

Από την στήλη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ο Σάββας Ιακωβίδης του υπενθυμίζει στιγμές από την Ιστορία που δείχνει να ξεχνά­ει ο κ. Αναστασιάδης.

Τι ευκαιριακή συμπόρευση! Τι οβιδιακή μετάλλαξη! Και τι εκπληκτική προσχώρηση! Ο Πρό­εδρος Αναστασιάδης μιλά τώρα με γλώσ­σα ΑΚΕΛ και Χριστόφια! Υιοθετεί τη διαχρονική θέση τους πως, για τα δεινά της Κύπρου ευθύνονται ο σοβινισμός, ο εθνικισμός και ο ιμπεριαλισμός. Πιο συγκρατημένος, ο Πρόεδρος απέδωσε μόνο στον εθνικισμό των Ελλήνων και Τούρκων την ευθύνη του δήθεν διαχωρισμού της ε/κ πλειοψηφίας από την τ/κ μειοψηφία. Μιλώντας στη Ρώμη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Κύπρος έχει προοπτικές να καταστεί χώρος διαθρησκευτικής συνύπαρξης. Και ότι αυτό μπορεί να γίνει, «αν λάβει κανείς υπόψη ότι ποτέ στην Κύπρο η θρησκεία δεν ήταν εκείνο που μας χώριζε από τους συμπατριώτες μας Τουρκο­κυπρίους, αλλά, δυστυχώς, ο εθνικισμός είτε των μεν είτε των δε είτε και των δύο».

Ώστε, λοιπόν, ο εθνικισμός χώριζε τους Τ/κ από τους Ε/κ και αυτός είναι, προφανώς, ο υπαίτιος για τα δεινά μας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εμφανίζει οσημέραι και πιο έντονα σημάδια πολι­τικής ύβρεως και ιστορικής διαστρεβλώσεως. Επειδή αρέσκεται σε επικοι­νωνιακά παιγνίδια, δεν διστάζει να υιο­θετήσει ένα διχαστικό σύνθημα του ΑΚΕΛ για να προϊδεάσει αφελείς. Η πιο πάνω θέση του είναι απαξιωτική προς τον κυπριακό Ελληνισμό και ειδικά προς τους συναγερμικούς! Αν δεχθούμε τον απαράδεκτο ισχυρισμό του Προέδρου, σημαίνει πως οι στρατιές των Ελλήνων, που ορκίζονταν στο ιερό Ευαγγέλιο πριν ενταχθούν στην ΕΟΚΑ, όπως και οι χι­λιάδες των συλληφθέντων και βασανισθέντων, ήταν στην υπηρεσία του εθνι­κισμού.

Οι καταδικασθέντες εις θάνατον, που ανέβαιναν στο ικρίωμα με το όραμα της Ελλάδας και της Ένωσης, ήταν εθνικι­στές. Ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης, που ψαλμωδούσε την πανώρια πεντασύλλαβη κόρη και υμνωδούσε την Ελλάδα ήταν ένας εθνικιστής. Ο ήρωας μαθητής Πετράκης Γιάλλουρος, που με την ελληνική σημαία έπεσε από τις σφαίρες των Εγγλέζων, ήταν εθνι­κιστής.
Όταν ο Μάκης Γιωργάλλας, πριν πεθάνει, ψέλλισε στον Αυξεντίου: «Μάστρε, πε­θαίνω. Ζήτω η Ελλάς», ήταν και αυτός ένας ανεκδιήγητος εθνικιστής. Όταν ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής κήρυσσε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση με την Ελλάδα μας, ήταν ένας εθνικιστής.

 Όταν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ πολεμού­σαν τους Εγγλέζους δυνάστες για ελευ­θερία και Ένωση, διαχώριζαν τους  Έλληνες από τους Τούρκους. Όταν ο Μα­κάριος διασάλπιζε, ακόμα και μετά την ανεξαρτησία, ότι ένας είναι ο στόχος μας, η Ένωση, ήταν εθνικιστής. Όταν μέλη του ΑΚΕΛ διαδήλωναν με πανό όπου αναγραφόταν «Ένωση και μόνο Ένωση», ήταν και αυτοί εθνικιστές. Χι­λιάδες σημερινά μέλη και φίλοι του ΔΗ-ΣΥ, που αγωνίστηκαν στις τάξεις της ΕΟΚΑ, πολέμησαν κατά της τουρκοανταρσίας και κατά την τουρκική εισβολή, αυτοί και αν είναι εθνικιστές. Ο κυπρια­κός Ελληνισμός, που έδωσε αίμα και άφησε τα κόκκαλά του στους υπέρ ελευθερίας αγώνες, είναι εθνικιστής. Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, που κάθε χρό­νο διοργανώνουν εκδηλώσεις για το έπος της ΕΟΚΑ, μας χωρίζουν από τα τ/κ αδέλφια του Προέδρου. 

Αλλ' απο­ρούμε:
Εκείνες οι δεκάδες ελληνικές σημαίες, που ανέμιζαν κατά την εκλογή του, ήταν εθνικιστικό παραλήρημα; Οι ομιλίες που μόλις πρόσφατα έκανε σε μνημόσυνα ηρώων, ήταν απόδειξη άκρατου εθνι­κισμού; Ο Πρόεδρος και βουλευτές του ΔΗΣΥ, που εκφωνούν πατριωτικούς λό­γους για τους ήρωες μας, είναι εθνικι­στές; Ο Πρόεδρος μπορεί να υιοθετήσει όποια θέση τον βολεύει. Όμως, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να καθυβρίζει την ΕΟΚΑ, τους αγωνιστές, τους ήρωες, τους θυσιασθέντες και την ιστορία του τόπου στον βωμό των δικών του σχε­διασμών. Η ιστορία μας δεν αποδομείται ούτε τέμνεται στα μέτρα κανενός.

Ευτυχώς για την Κύπρο και τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ του Ελληνι­σμού ο... Πρεντετερισμός δεν τους έχει ακουμπήσει όλους.
Η αδέσμευτη πέννα και το ελεύθερο μι­κρόφωνο θα τσακίσουν και αυτή την απόπειρα εκτουρκισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Ας θυμηθούν κάποιοι υψηλά ιστά­μενοι της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Πρόσφατη των «αδελφών» μας των Τούρκων την τύχη του ΜΕΝΤΕΡΕΣ.
Ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε και πως μπορεί να χρειαστεί ν' αντιγράψει τους γείτονες.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ του Σπύρου Παπαδόπουλου 

Διάβασα το παραπάνω άρθρο το οποίο έχει σωστές ιστορικές αναφορές και επισημάνσεις, δεν θα συμφωνήσω όμως την..οπτική γωνία που τοποθετείται σε ότι αφορά την έκφραση του εθνικισμού, αντίθετα θα συμφωνήσω όμως με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη
«εκείνο που μας χώριζε από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους δεν ήταν ποτέ η θρησκεία, αλλά δυστυχώς, ο εθνικισμός είτε των μεν είτε των δε είτε και των δύο»

-Έχει απόλυτο δίκιο ο Αναστασιάδης και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, η θρησκεία δεν αποτελεί απαραίτητα ουσιαστικό εμπόδιο στην προσπάθεια ισοπέδωσης ενός έθνους, ούτε καν στην εδαφική κατοχή του πατριωτικού εδάφους δεν θεωρεί εμπόδιο ο ανεκδιήγητος αυτός προδότης όταν αναφέρει τους Τουρκοκύπριους «συμπατριώτες μας» ο εθνικισμός είναι αυτός που τον ενοχλεί, είναι αυτός, ο εθνικισμός που αποτελεί το μεγάλο και το ουσιώδες εμπόδιο στα σχέδια των διεθνιστών, των ανδρείκελων της παγκοσμιοποίησης στην προσπάθειά τους να ισοπεδώσουν τα έθνη.

ΟΛΟΙ αυτοί λοιπόν, αγαπητέ κ. Σάββα Ιακωβίδη, που αναφέρεις στα κατά τα άλλα πολύ καλό άρθρο σου, και οι οποίοι σε μια διαχρονική πορεία αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα Ελλάδα, μέσα στην ψυχή τους ξύπνησε την χρονική εκείνη στιγμή ο εθνικισμός τους, άσχετα σε πια πολιτική παράταξη η κόμμα πίστευαν, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία αν στην ζωή τους είχαν προφέρει η όχι  την λέξη εθνικισμός, αυτό που έχει σημασία είναι το συναίσθημα που πλημμύρισε τον νου και την καρδιά των αγωνιστών για ένα ιδανικό που ξεπερνάει την λογική, τους αριθμούς, τους καθωσπρεπισμούς, την δουλοπρέπεια, την οσφυοκαμψία και ορθώνει τα έθνη στην κορυφή της ιστορίας, είναι αυτό  το συναίσθημα του αγώνος για το έθνος που μετουσιώνει τον άνθρωπο σε ήρωα και ημίθεο.

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι η φυσική ιδεολογία του ανθρώπου, είναι η κινητήριος δύναμις που ωθεί τα έθνη να γράφουν απαράμιλλες στιγμές δόξας και μεγαλείου..
Όσο αυτό το συναίσθημα του εθνικισμού θα υπάρχει μέσα στις ψυχές μας θα υπάρχει η ελπίδα για την επιβίωση του έθνους μας, για την ανάπτυξή του, για την πολιτική του ανάταση ..

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι το εμπόδιο, αυτός είναι ο εχθρός της νεοταξικής λαίλαπας και των σιωνιστικών σχεδίων για αποεθνοποίηση και κυριαρχία, αυτό το συναίσθημα του εθνικισμού προσπαθούν με κάθε μέσον να κάμψουν και να εξαφανίσουν, ας μην πέφτουμε λοιπόν στην παγίδα των αυτοενοχών και της στρέβλωσης των εννοιών, η φύση δεν νικιέται και ο εθνικισμός είναι ΦΥΣΗ!     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π