Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Σόρος και Παπανδρέου. Οι τρεις μοιραίες συμπτώσεις


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Έχω την γνώμη πως, ο ερχομός του Τζώρτζ Σόρος και η ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σηματοδοτεί την απαρχή της κορύφωσης του δράματος που ζει εδώ και 18 μήνες η πατρίδα μας και ο λαός μας.
Είναι η τρίτη φορά που ο Ουγγροεβραίος διαχειριστής τεράστιων κεφαλαίων, έρχεται στην Ελλάδα. Και, συμπτωματικά, είναι η τρίτη φορά που συναντάται με τον Εβραιοπολωνικής και Εβραιο- αμερικανικής ρίζας, πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Οι δύο προηγούμενες κατέληξαν σε συμφορές για τους Έλληνες και τεράστια κέρδη για τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ο Τζώρτζ Σόρος.
Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η ανησυχία μου ότι «θα τριτώσει το κακό».
Ας δούμε όμως το θέμα πιο αναλυτικά.
Η πρώτη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος, έγινε όταν ακόμη πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης και (μόνιμος) υπουργός του ο Γιώργος Παπανδρέου. (Θυμίζω ότι ο Σημίτης έγινε
πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την αποφασιστική αλλά μη αναμενόμενη υποστήριξη του υιού του Ανδρέα Παπανδρέου. Και θυμίζω ακόμη ότι ο Κώστας Σημίτης, παρέδωσε το δαχτυλίδι της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καταστατικές διαδικασίες, στον Γιώργο Παπανδρέου).
Ήταν τότε που η Αμερική και λιγότερο η Ευρώπη ζητούσαν από την Ελλάδα να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομιών των τέως κομμουνιστικών χωρών των Βαλκανίων. Τα αναγκαία κεφάλαια για το εγχείρημα αυτό, βρέθηκαν από την καταλήστευση των αποταμιεύσεων και των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.


Αν θυμάστε ξεκίνησε μια τρελή κούρσα ανόδου της αξίας των μετοχών των εισηγημένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, χάρις στις τοποθετήσεις αμερικανικών επενδυτικών οίκων (διάβαζε Σόρος). Οι Έλληνες ενθαρρυνθήκαν από τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπερυπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και «αγόραζαν ότι χαρτί έβρισκαν μπροστά τους».
Από τις τεράστιες υπεραξίες που δημιουργήθηκαν και από τον πακτωλό των κεφαλαίων που επενδύθηκαν, δημιουργήθηκε η κεφαλαιουχική βάση επέκτασης των ελληνικών εταιρειών στα Βαλκάνια και όχι μόνον.
Μετά από λίγο, οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, εξαργύρωσαν τα κέρδη τους και αποχώρησαν, με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας των μετοχών και την απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων για τους Έλληνες Μικροεπενδυτές.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια διατηρήθηκαν και άνθησαν. Έπρεπε λοιπόν και αυτές να απαξιωθούν, ως τίμημα, για να αγορασθούν έναντι πινακίου φακής.

Ανακεφαλαιωτικά την πρώτη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος και την συνάντησή τους με τον Γιώργο Παπανδρέου ακολούθησε «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου» και η απώλεια της οικονομικής βάσης δεκάδων χιλιάδων ελληνικών οικογενειών.
Η δεύτερη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος έγινε στην Ελλάδα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός. Ήταν η εποχή που οι περιβόητες αγορές μας δάνειζαν ακόμη όσα χρήματα θέλαμε και με επιτόκια 2% εώς 3%. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, χρονικά μετά την επίσκεψη Σόρος, όχι μόνο δεν δανείστηκε τα αναγκαία ποσά με ευνοϊκούς όρους, αλλά, επιδόθηκε σε κάθε είδους δυσφήμιση των πιστοληπτικών προϋποθέσεων δανεισμού της χώρας. Θα θυμάστε υποθέτω τα περί «Τιτανικού», «Διεφθαρμένων», «Ψευδών στατιστικών στοιχείων» κ.λ.π. Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι αγορές κουμπώθηκαν.
Ανακεφαλαιωτικά, την δεύτερη επίσκεψη του Τζωρτζ Σόρος και την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου ακολούθησε η ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ και η επιτυχής βάρβαρη προσπάθεια υποτίμησης της αξίας των ελληνικών επιχειρήσεων (μαζί και των θυγατρικών τους στα Βαλκάνια) και της ελληνικής γης. Συγχρόνως, εξαπολύθηκε μια ανεπανάληπτη εκστρατεία ενοχοποίησης όλων των Ελλήνων και υποβάθμισης του επιπέδου ζωής μας.

Η Τρίτη επίσκεψη του Τζώρτζ Σόρος στην Ελλάδα και η εκ νέου συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου έγινε προ ημερών. Αφού προηγουμένως, μας είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου για την ανάγκη πώλησης ή «αξιοποίησης» ακινήτων του δημοσίου, πώλησης ή «στρατηγικής συμμετοχής» ξένων επενδυτών σε κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛ.ΤΑ, Φυσικό Αέριο, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.λ.π). και εν γένει «γρήγορων αποφάσεων για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων».
Μετά από όσα, περιληπτικά, προανέφερα, νομίζω ότι δικαιούμαι να πιστεύω πως, η Τρίτη επίσκεψη και συζήτηση Σόρος- Παπανδρέου, σηματοδοτεί την απαρχή της κορύφωσης του δράματος που ζει εδώ και 18 μήνες, η πατρίδα μας και ο Λαός μας.

Το πως θα μεταφραστεί αυτό, θα μάθουμε πολύ σύντομα. Νομίζω ότι θα είναι η πώληση μισοτιμής, ακινήτων, υποδομών και συμμετοχών του δημοσίου.
Αναμείνατε λοιπόν, το αποτέλεσμα της τρίτης επίσκεψης. Της τρίτης και φαρμακερής που λέει ο λαός μας.
(Θα προσέξατε ίσως ότι, απέφυγα να μιλήσω για τις όποιες συμπτώσεις δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα, στην επίμονη προσπάθεια αποεθνοποίησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης των νέων μας και στην διαρκή προσπάθεια αλλοίωσης της δημοσιογραφικής σύνθεσης των Ελλήνων.
Το έκανα συνειδητά γιατί ο χώρος μιας στήλης δεν επαρκεί για να καταγραφεί το σχέδιο που εξελίσσεται, τα όργανα που το υλοποιούν, οι συνένοχοι της προσπάθειας και οι εμφανείς και αφανείς συνέπειες).

Υ.Γ. Το αντίτιμο της εξουσίας

Το άρθρο αυτό, που το έγραψα τον Απρίλιο του 2011 έχει μια αστοχία στην πρόβλεψή του. Την διορθώνω. Οι πωλήσεις "μπιρ παρά", γίνονται μεν αλλά... πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς.
Και κάτι ακόμα. Την προηγούμενη εβδομάδα που είχε έρθει ο Σόρος στην Αθήνα, για τέταρτη φορά, δεν πήγε ο Παπανδρέου να τον συναντήσει. Πήγαν όμως δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Τα συμπεράσματα δικά σας και οι φόβοι δικοί μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π