Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι κλεπταποδόχοι της λάμψης μας


Οι ληστές, όταν δεν φοβούνται τις συνέπειες του νόμου ή όταν υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, μπορούν να γίνουν θρασύτατοι. Είναι ικανοί, για παράδειγμα, να ζητήσουν έπειτα από χρόνια από τα θύματά τους να τους δανείσουν μερικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δεν πρόλαβαν να κλέψουν, για να τα... εκθέσουν σε περίοπτα σημεία των πολυτελών οικιών τους. Ισως φαίνεται αδιανόητο το παραπάνω, αλλά είναι αληθές. Ισως αποδειχθεί κατώτερο της εξωφρενικής περίστασης που περιέγραψε η εφημερίδα μας: «Οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σκέφτονται σοβαρά να κάνουν αίτημα δανεισμού αρχαιοτήτων από τη χώρα μας, προκειμένου να παρουσιάσουν μια έκθεση αφιερωμένη στο ελληνικό σώμα. Μάλιστα για τις ανάγκες της φιλόδοξης αυτής διοργάνωσης, η οποία θα εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2015, οι Βρετανοί... μετακινούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε άλλο χώρο του μουσείου, απαιτώντας από τους επισκέπτες επιπλέον χρηματικό αντίτιμο!»


Οι αποδέκτες των κλοπιμαίων του Ελγιν όχι μόνο αρνούνται να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά ζητούν κι άλλες ελληνικές αρχαιότητες για να περιληφθούν στα εκθέματα που θα αφορούν το «ανθρώπινο σώμα στην αρχαία Ελλάδα», που θέλουν να παρουσιάσουν στο διεθνές κοινό. Είναι αυτονόητο και εθνικά επιβεβλημένο η πατρίδα μας να αρνηθεί να δανείσει έστω και καρφίτσα στους προκλητικούς αυτούς ανθρώπους οι οποίοι αρνούνται να επιστρέψουν τα κλεμμένα και επιδιώκουν στο άμεσο μέλλον να... κόβουμε εισιτήριο για να τα βλέπουμε (παρόλο που η είσοδος στο Βρετανικό Μουσείο είναι ελεύθερη).


Ο Ελληνισμός δεν έχει να κερδίσει κάτι από την... προβολή του στο Βρετανικό Μουσείο. Αντίθετα, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα προσβάλλει βάναυσα την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων και θα αποδυναμωθούν τα επιχειρήματα για επιστροφή των Γλυπτών μας. Οταν κάποιον τον αποκαλείς «κλεπταποδόχο αρχαιοτήτων», δεν μπορείς να του προσφέρεις κι άλλες για να κάνει εκθέσεις.


Οι Βρετανοί, που αντιστέκονται σθεναρά στη δίκαιη και νόμιμη απαίτηση των Ελλήνων να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ποντάρουν στη διαχρονική υποχωρητικότητα της πολιτικής τάξης της χώρας μας και στην ανυποχώρητη διάθεση μερικών ελληνόφωνων να κάνουν δημόσιες σχέσεις σε βάρος του έθνους. Επίσης, με ανταλλάγματα που παραπέμπουν σε χάντρες για ιθαγενείς, ζητούν μια έμπρακτη απόδειξη μεταμέλειας και αποδοχής των «τετελεσμένων».



Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε μπορεί να χαλαρώσει στο ελάχιστο η εθνική και διεθνής καμπάνια επιστροφής των αρχαιοτήτων μας. Η υπόθεσή μας συγκινεί ολοένα και περισσότερες σημαίνουσες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο (με πρόσφατο παράδειγμα τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ) και είναι βέβαιο ότι ο σκοπός θα ευοδωθεί. Αρκεί να επιμείνουμε.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π