Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η πράξη που θα άλλαζε τη ροή των εξελίξεων…


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδειξε τον δρόμο! Εφεύρε ένα νομικό έκτρωμα και έβαλε στη φυλακή τους πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου. Ο Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε τον ίδιο δρόμο! Εφεύρε και αυτός ένα νομικό έκτρωμα και έβαλε στη φυλακή τους πρωτεργάτες της Χρυσής Αυγής.
Ως αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η ανάδειξη και η άνοδος του Αντρέα Παπανδρέου, με τους νεοφώτιστους και πεινασμένους «σοσιαλιστές» του, στην εξουσία. Ως αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά είναι η ανάδειξη και η δρομολογημένη άνοδος του Αλέξη Τσίπρα, με τους ξεθωριασμένους και καλοθρεμμένους «αριστερούς του», στην εξουσία.
Βέβαια, ούτε ο Σαμαράς είναι Καραμανλής, ούτε ο Τσίπρας είναι Αντρέας και φυσικά ούτε η Χρυσή Αυγή είναι 21η Απριλίου. Όμως… Οι νεοφώτιστοι και πεινασμένοι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ είναι οι ίδιοι με τους ξεθωριασμένους και καλοθρεμμένους «Αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Ίδιοι …και σαν φυσικές οντότητες αλλά, ακόμη χειρότερα …και σαν πολιτικοί κλώνοι.
Η ιστορία λοιπόν θα επαναληφθεί! Σαν φαρσοκωμωδία με θεατές στο μοντέρνο συμμετοχικό θέατρο …τους Έλληνες.
Όλους τους Έλληνες. Και αυτούς που θα φταίνε για το τι θα συμβεί και αυτούς που θα ευθύνονται γιατί δεν προσπάθησαν ή δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις εξελίξεις.


Η κυβέρνηση της επόμενης ημέρας θα μας βρει όλους … ενωμένους στο αντιμνημονιακό μας μένος, και θα μας οδηγήσει προς τα προδιαγεγραμμένα επίπεδα ατελέσφορης προσπάθειας και προγραμματισμένης δυστυχίας.
Όσοι δηλώνουν εθνικιστές, και σήμερα ηγούνται της Χρυσής Αυγής, θα έπρεπε να πρέπει να νοιώσουν το βάρος της ευθύνης. Οι εκλογές είναι μια μάχη. Αν νομίζουν ότι ορθώς πράττουν, «ας περιμένουν να μετρήσουν τους νεκρούς». Αν πάλι νοιώθουνε το βάρος της ευθύνης που διεκδικούν, αρκεί μια φράση: «Συγνώμη Συναγωνιστές. Κάναμε λάθη. Πάμε μαζί για να τ’ αλλάξουμε όλα… από την επόμενη κι όλας ημέρα».
Λυπάμαι που θα κλείσω γράφοντας και υπογράφοντας πως «…αυτή η φράση δεν θα λεχθεί»!

2 σχόλια:

  1. Όχι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί κατά την γνώμη μου γιατί το 1981 το πασοκ είχε πάρει 48,06 και η νδ 35,88% ενώ τώρα και του συριζα και της νδ τα ποσοστά θα ξεκινούν από 2(20βάλε αρκετά στον συριζα και 20βγάλε από την νδ)
    Οι διαφορές είναι χαώδεις νομίζω.
    Όπως επίσης τότε σχηματίζονταν αυτοδύναμες κυβερνήσεις ενώ τώρα κυβερνήσεις "συνεργασίας".
    Ακόμα οι διαφορές του τότε με το τώρα είναι χαώδεις και επειδή πλέον το πασοκ έγινε ένα μικρό κόμμα, η νδ είναι ΗΔΗ σκιά του παλιού εαυτού της(έχει χάσει τουλάχιστον 40% του μέσου όρου της εκλογικής της δύναμης- και αμήν και πότε Παναγία μου να ακολουθήσει και αυτή τον ποσοστιαίο δρόμο του πασοκ.

    Εμένα, εσένα Πολύδωρε και τους εθνικιστές/πατριώτες θα τους βρει μάχιμους και στις επαλξεις.
    Στο χέρι μας είναι και τους υπόλοιπους συνΈλληνες να μην τους βρει θεατές αλλά να τους ενεργοποιήσουμε εμείς.

    Αν δεν νιώθουν το βάρος της ευθύνης άνθρωποι που διεξάγουν πολιτικό αγώνα μέσα από την φυλακή, που βλέπουν την γυναίκα τους, την φιλενάδα τους, τα παιδιά τους!!! 1-2 φορές το μήνα, που μετρούν 2 νεκρούς ΗΡΩΕΣ και έναν παρολίγο, που δεν ξέρω πόσες βομβιστικές επιθέσεις και λεηλασίες μετρούν στα γραφεία τους, πόσες λασπολογικές επιθέσεις από τα τσοντοκάναλα δίχως δικαίωμα αντίλογου κλπ και όμως παραμένουν ΟΡΘΙΟΙ και ΑΓΕΡΩΧΟΙ τότε τι νιώθουν;

    Συγνώμη να ζητήσουν αν πρέπει αλλά από ποιούς και γιατί;
    Η Χρυσή Αυγή δεν είναι όλος ο εθνικιστικός/πατριωτικός χώρος και δεν εκφράζει όλους μα όλους μέχρι και τον τελευταίο τους εθνικιστές/πατριώτες.
    Ας μην τις ρίχνουμε ευθύνες που δεν της αναλογούν δε συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."αν πρέπει...από ποιους ...και γιατί".
    Συναγωνιστή asepites.
    Είναι φορές που γράφεις κάτι, ελπίζοντας πως θα διαψευσθείς. Είναι φορές που γράφεις κάτι ελπίζοντας πως, κάποιος για να σου πάει κόντρα θα κάνει το αντίθετο. Και είναι φορές που γράφεις κάτι, έχοντας την πεποίθηση πως ...κάποιοι "θα το διαβάσουν".
    Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομai που ο Τσίπρας, χάρις στην πολιτική Σαμαρά γίνεται πρωθυπουργός. Ούτε γιατί όπως προέγραψα "Η ιστορία επαναλήφθηκε".
    Ο Τσίπρας ορκίζεται πρωθυπουργός και ξεκινά, την διακυβέρνηση (με σχέδιο και πρόγραμμα) της χώρας. Κάποιοι άνθρωποι θα συνεχίσουν παραμένουν στη φυλακή χωρίς δίκη και καταδίκη και "ένας κόσμος που αποπειράθηκε το σκίρτημα", θα σκύψει το κεφάλι για μια ακόμη φορά.
    Διαβάζω με σκεπτικισμό την δική σου φράση "...Αν δεν νιώθουν το βάρος της ευθύνης άνθρωποι που διεξάγουν πολιτικό αγώνα μέσα από την φυλακή, που βλέπουν την γυναίκα τους, την φιλενάδα τους, τα παιδιά τους!!! 1-2 φορές το μήνα, που μετρούν 2 νεκρούς ΗΡΩΕΣ και έναν παρολίγο, που δεν ξέρω πόσες βομβιστικές επιθέσεις και λεηλασίες μετρούν στα γραφεία τους, πόσες λασπολογικές επιθέσεις από τα τσοντοκάναλα δίχως δικαίωμα αντίλογου κλπ και όμως παραμένουν ΟΡΘΙΟΙ και ΑΓΕΡΩΧΟΙ τότε τι νιώθουν...;" και κλείνω λέγοντάς σου πως ο επίλογός "είναι όλα τα λεφτά".
    ..."αν πρέπει...από ποιους ...και γιατί". Θα έρθει η ώρα και αυτής της συζήτησης.
    Μέχρι τότε θα προσυπογράψω την τοποθέτησή σου ότι: "Η Χρυσή Αυγή δεν είναι όλος ο εθνικιστικός/πατριωτικός χώρος και δεν εκφράζει όλους μα όλους μέχρι και τον τελευταίο τους εθνικιστές/πατριώτες.
    Ας μην τις ρίχνουμε ευθύνες που δεν της αναλογούν δε συμφωνείτε";
    Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π