Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… και εδώ… και εδώ…


άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει σαν Πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά, κάνει την Κυριακή εκλογές για ανάδειξη Νομαρχιακών Επιτροπών. Ένα άλλο κομμάτι, αυτό που έχει σαν Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε εχθές πολιτική εκδήλωση στο ΙΣΤΑΜΕ, για τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα. Ένα τρίτο κομμάτι, με αρχηγό τον Κώστα Σημίτη, έχει δημιουργήσει τον «Πολιτικό πάγκο» προς χρήση από τις διάφορες υπηρεσιακές κυβερνήσεις. Ένα τέταρτο,  με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, θα κάνει το Συνέδριό του τον Σεπτέμβριο. Ένα πέμπτο, με μπροστάρηδες τους ευρωπαϊκά εξωνημένους, περιμένει την πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη για να παρακάμψει τη σειρά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και να αναλάβει βουλευτικές έδρες και υπουργικές καρέκλες στην επόμενη κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ!


Δεν είναι πλέον Ενωμένο, υπό την καθοδήγηση ενός Αρχηγού, ούτε Δυνατό, υπό την στενή κομματική έννοια. Όμως, σαν τρόπος άσκησης της εξουσίας και σαν άνθρωποι που ασκούν την εξουσία, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είναι εδώ και κυβερνά όπως ακριβώς κυβερνούσε επί είκοσι χρόνια:
- Χρεώνοντας την Ελλάδα και τους απογόνους των Ελλήνων με δισεκατομμύρια.
- Διχάζοντας την Ελληνική Κοινωνία.
- Υποθηκεύοντας το μέλλον του Ελληνισμού.
- Αλλοιώνοντας, τη νοοτροπία αλλά και την σύνθεση του λαού.
- Διαγράφοντας την ιστορική μνήμη και στρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια.

Ήταν λοιπόν τόσο άθλιο κόμμα και τόσο προδοτικά τα στελέχη του; Σίγουρα όχι. Η διαμόρφωση, όμως, του κυβερνητικού -Ευρωδουλικού ΠΑΣΟΚ, ήταν και το τέλος του ονείρου.
Το κομμάτι του λεγόμενου Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που δεν είχε «Πρόσωπο να ακουμπήσει», από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεννηματάς, κατέληξαν να γίνουν οι αχθοφόροι και το άλλοθι των Ευρωλιγούρηδων σοσιαλιστών και των Γερμανοτσολιάδων αναμορφωτών.
Οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι που το ψήφιζαν πιστεύοντας πως είναι ο «κυρίαρχος λαός», κατέληξαν σαν τον «απατημένο σύζυγο» που έμαθε τελευταίος ότι τον κερατώνουν.
Οι νέοι που αγωνίσθηκαν για την αλλαγή και την εθνική κυριαρχία, αντιμετωπίσθηκαν τελικώς, από το σύστημα εξουσίας, που στήθηκε με την δική τους ψήφο, σαν εργατοδούλοι και κολίγοι, χωρίς δικαιώματα σε μια καλύτερη ζωή.
Την πλήρωσαν και αυτοί, μαζί με εκείνους που στάθηκαν ανυποχώρητοι απέναντί στον μύθο που χτίσθηκε με συνθήματα του τύπου «ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ», «ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»… και τόσα άλλα.

Σήμερα τα στελέχη του κυβερνητικού -Ευρωδουλικού ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να κυβερνούν, φορώντας την λεοντή του ΣΥΡΙΖΑ ή ετοιμάζονται να ξανακυβερνήσουν υπό τον μανδύα της «αναμορφωμένης» Νέας Δημοκρατίας,.
Άραγε, θα βρεθεί κάποιος μεγάλος του πνεύματος να γράψει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό μεταστατικό καρκίνωμα», κατ’ αναλογία αυτού που είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης ότι «ο κομμουνισμός είναι Πνευματική ψώρα»;

(Αναδημοσίευση από την έντυπη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της 24-6-2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π