Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τα όρια των Ελλήνωv


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αν πράγματι … «Τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του», όπως είχε υποστηρίξει ο μεγάλος φιλόσοφος Λούντβιχ Βιττγκενστάϊν (1889-1951), τότε μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε γιατί ο Έλλην μπορεί και φτάνει στα όρια του Ήρωος ή του Ημίθεου. Όρια που πολύ σπάνια προσεγγίζουν οι άλλοι λαοί.
Και επειδή,  « Όσα ξέρω είναι αυτά για τα οποία έχω λέξεις», πάλι κατά τον  Λούντβιχ Βιττγκενστάϊν, μπορεί κανείς εύκολα να εξηγήσει γιατί το μεταπολιτευτικό υπηρετικό πολιτικό και πνευματικό προσωπικό, φροντίζει συστηματικά να αυξάνει την λεξιπενία των Ελλήνων.
Ακόμη, η άποψη του μεγάλου Αυστριακού φιλόσοφου ο οποίος υποστηρίζει πως «Τα όρια της γλώσσας είναι τα όρια του ανθρώπινου μυαλού», εξηγεί το γιατί οι πρόγονοί μας υπήρξαν οι κορυφαίοι όλων των λαών.
Εξηγεί όμως, μέχρις ενός σημείου, και το γιατί σήμερα, οι πιθηκίζοντες χρήστες ξένων λέξεων, ψηφίζουν όπως ψηφίζουν …και αυτούς που ψηφίζουν.
Καταληκτικά, απευθυνόμενος προς τους διάφορους εθνοαποδομητές που θα ήθελαν να με επικρίνουν για τις υπέρ των Ελλήνων απόψεις που καταγράφω, τους χαρίζω την πιο γνωστή -ίσως- φράση του Βιττγκενστάϊν: «Για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς θα πρέπει να σωπαίνει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π