Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κήρυγμα ελευθερίας από τον Ντ. Τραμπ (του Ευθύμιου Πέτρου)


Είναι πράγματι αξιοσημείωτο το πόσο «πρόχειρη» ήταν η ανάγνωσις της ομιλίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον ΟΗΕ, από τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημερώσεως. Αγνόησαν τα κυριότερα σημεία της, δια των οποίων μάλιστα δίδει ένα στίγμα πολιτικής ανατροπών και εκλογικεύσεως και περιορίσθησαν στον χλευασμό κάποιων διασταλτικώς και αποσπασματικώς παραποιημένων σημείων, ενώ τις προειδοποιήσεις του προς την Βόρειο Κορέα και το Ιράν τις ερμήνευσαν ως φιλοπόλεμες κραυγές. Ομοίως έσπευσαν να κατακεραυνώσουν και το εξοπλιστικό του πρόγραμμα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με τα όπλα». Είναι γεγονός αυτό. Οι πόλεμοι κερδίζονται δια της ευφυίας και της συστηματικής προετοιμασίας. Στο πλαίσιο της τελευταίας όμως εντάσσονται και οι εξοπλισμοί.

Θα εχαρακτηρίζαμε αυτές τις «αναλύσεις» επιφανειακές, αν δεν ήταν προφανές ότι είναι εσκεμμένα παραπλανητικές. Δεν μπορεί να ξέφυγε από έναν στοιχειωδώς έμπειρο παρατηρητή, το κήρυγμα ελευθερίας που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος:

«Από την Σοβιετική Ένωση μέχρι την Κούβα και την Βενεζουέλα, οπουδήποτε ένας πραγματικός σοσιαλισμός ή κομμουνισμός επεκράτησε, επέφερε καταστροφή και σώρευση ερειπίων. Αυτοί που προπαγανδίζουν τέτοιες απαξιωμένες ιδεολογίες συμβάλλουν μόνον στην συνεχιζόμενη δυστυχία ανθρώπων που ζουν κάτω από αυτά τα απάνθρωπα συστήματα. Η Αμερική ευρίσκεται στο πλευρό κάθε προσώπου που ζει σε τέτοιο βάρβαρο καθεστώς».
Η Αμερικανική λοιπόν, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρός της παραμένει στο πλευρό κάθε ελευθέρου ανθρώπου που αγωνίζεται κατά του ολοκληρωτισμού. Όπως ευρέθη στο πλευρό της ελευθέρας Ευρώπης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και θα μπορούσε, στα χρόνια που διέρρευσαν, να της καταλογίσει κανείς λάθη, ουδέποτε όμως κακές προθέσεις. Απεναντίας η αγαθότης των προθέσεών της, την ενέπλεξε πολλές φορές σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Το έθνος
Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρσε ακόμη περισσότερο και με μία φράση καταρράκωσε τις «ανατρεπτικές» ή «δημιουργικές» ασάφειες εκείνων οι οποίοι θέλουν να περάσουν μέσα από έναν ψευδεπίγραφο προοδευτισμό τα ολέθρια για την ανθρωπότητα σχέδιά τους: «Για να υπερκεράσουμε τους κινδύνους του παρόντος και για να επιτύχουμε την υπόσχεση του μέλλοντος, πρέπει να ξεκινήσουμε από την σοφία του παρελθόντος» διεκήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατρανώνοντας στον κόσμο ότι ισχυρότερη δύναμις πολιτικής παραμένει αυτή της παρατάξεως που χαρακτηρίζεται ως Συντηρητική. Και η οποία υπάρχει εις πείσμα των φιλελευθέρων και σοσιαλιστών που διεκδικούν -ο καθένας για τον εαυτό του- το αλάθητο.
Ταυτοχρόνως και πάνω σε αυτήν ακριβώς την σοφία του παρελθόντος, ο Τραμπ επανατοποθετεί στα θεμέλια της διεθνούς πολιτικής το εθνικό κράτος: «Δεν περιμένουμε διαφορετικά κράτη να έχουν την ίδια κουλτούρα, τις ίδιες παραδόσεις, ή ακόμη το ίδιο σύστημα διακυβερνήσεως. Προσδοκούμε όμως, όλα τα έθνη να πορεύονται με βάση τα δύο κεντρικά κυριαρχικά καθήκοντα. Να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών τους καθώς και τα δικαιώματα κάθε άλλου κυριάρχου έθνους».

Σε αντίθεση δε προς κάποιους πολιτικούς που νέμονται εξουσίες και κράτη προς ίδιος όφελος, ο Τραμπ δηλώνει ότι ότι δεν εξελέγη για να αποκτήσει ισχύ, αλλά για να δώσει ισχύ στους Αμερικανούς συμπολίτες του, των οποίων οφείλει να υπερασπισθεί την ασφάλεια και να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις αρχές και αξίες τις οποίες πρεσβεύουν.
Θα σημειώσουμε ότι αυτά τα λέγει ο πρόεδρος ενός έθνους σχετικώς νέου. Που εδημιουργήθη πριν 230 χρόνια ως αμάλγαμα των κατατρεγμένων από τα έθνη της Ευρώπης.
Ας τα βλέπουν αυτά οι ηγέτες της σημερινής Ευρώπης που προσβλέπουν σε μιαν ισοπεδωτική συγχώνευση που υπονομεύει τις αξίες και τις παραδόσεις των κυριάρχων εθνών.


το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ΕΣΤΙΑ του Σαββάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π