Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σταματήστε κάθε διάλογο με την απομίμηση κράτους των Σκοπίων και τον "μπροστινό" τους Νίμιτς


Ασόβαρος διάλογος, ακατάλληλος Νίμιτς

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να πείσει τους Ελληνες ότι αξίζει να χαρίσουμε ανεκτίμητη εθνική κληρονομιά στους Σκοπιανούς πολιτισμικούς λαθρεπιβάτες επειδή και εκείνοι θα κάνουν... υποχωρήσεις. Λες και μεταξύ του δικαίου και του αδίκου, του ορθού και του εσφαλμένου πρέπει να τηρούμε ίσες αποστάσεις.
Η ανυπαρξία επιχειρημάτων από την πλευρά των οπαδών της συναίνεσης με τους επίδοξους καταπατητές των ελληνικών δικαίων προκάλεσε τόση αμηχανία, ώστε να παρουσιάζουν σαν κινήσεις «καλής θέλησης» τις δηλώσεις αξιωματούχων του
γειτονικού κρατιδίου για μετονομασία ενός αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού. Ευτελή λεκτικά καθρεφτάκια σε ιθαγενείς διαφημίστηκαν σαν «διπλωματικές επιτυχίες»!

Η πραγματικότητα, όμως, διαψεύδει θεαματικά και με κωμικοτραγικό τρόπο τους οπαδούς τής άνευ όρων παράδοσης σε θνησιγενή κρατίδια όπως το γειτονικό. Επειτα από τόσους αφορισμούς που εκτοξεύτηκαν εναντίον του ελληνικού «εθνικισμού» από τη συμμαχία των προθύμων του συμβιβασμού, έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ και θέτει ως απαράβατους όρους για τη συμφωνία και την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικού έθνους και συλλογικής μακεδονικής ταυτότητας!

Στο πλαίσιο του Ντιμιτρόφ, δυστυχώς, κινείται και οι ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αναγνωρίζει ως «ισχυρή και πολυετή» τη «μακεδονική» ταυτότητα των Σκοπιανών.
Ουσιαστικά ο κ. Νίμιτς δεν λειτουργεί ως ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ αλλά σαν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων. Η στάση του και τώρα αλλά και στο παρελθόν δείχνει ότι οι απόψεις του (ίσως και τα όποια συμφέροντά του) ταυτίζονται με εκείνα των Σκοπιανών.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάς να συζητά στα σοβαρά με απομίμηση κράτους σαν αυτό των Σκοπίων. Δεν αξίζει ούτε στον λαό ούτε σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας να συζητούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του έθνους τι σκοπεύουν να παραχωρήσουν στους Σκοπιανούς. Ούτε είναι σωστό να ανέχεται το ελληνικό κράτος τη μεροληψία του κ. Νίμιτς, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία ενθαρρύνει τον καιροσκοπισμό και τη θρασύτητα των Σκοπίων.
Δεν επειγόμεθα για λύση...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π