Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Πόσο κοστίζει μια ώρα πτήσης ελικοπτέρου από το Πεντάγωνο μέχρι το Άργος;



Γράφει ο 
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσετε με όσα γράφω αλλά…. διαβάστε τις σκέψεις που έκανα όταν είδα τον λόγο αναβολής των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ήρωα Αντιπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά (μετά θάνατον του απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιναυάρχου).
Όπως έγραφε η ανακοίνωση γνωστοποίησης της αναβολής, «Η σημερινή τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιναυάρχου Πανανά αναβάλλεται λόγω αδυναμίας των εκπροσώπων του ΓΕΝ να φτάσουν στο Άργος καθώς η εθνική οδός είναι κλειστή μετά την χθεσινοβραδυνή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και τις γύρω περιοχές».
Την διάβασα και την ξαναδιάβασα, φέρνοντας στο μυαλό μου τις συνθήκες θανάτου του ήρωα. Άνεμοι 10 μπωφόρ, νύχτα με πίσσα το σκοτάδι, ώρα 3 μετά τα μεσάνυχτα, κύματα είκοσι μέτρων και εντολή χαμηλής πτήσης, κάτω των 100 μέτρων για να διαφεύγουν της προσοχής του εχθρού (όπως προέβλεπε το σενάριο της άσκησης).

Οι εκπρόσωποι του ΓΕΝ δεν ήρθαν γιατί η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου ήταν κλειστή λόγω κατολισθήσεων στο ύψος της Κινέτας. Στην περιοχή όπου κάηκαν τα δάση και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα αντιπλημμυρικής προστασίας λόγω της διάβρωσης των πλαγιών.
Για να έρθουν, οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, και να τιμήσουν τον Ήρωα των Ελλήνων, στην τελετή αποκάλυψης της προτομής του, δεν βρέθηκε εναλλακτική λύση και έτσι λίγα κυβικά χώμα εμπόδισαν την εκπλήρωση του χρέους.
Προφανώς και δεν υπήρχε ένα 4Χ4 να τους περάσει το δύσκολο σημείο. Ούτε ένα ταχύπλοο του Λιμενικού να τους μεταφέρει μέχρι τον Ισθμό. Ούτε καν ένα ελικόπτερο, από τα δεκάδες που έχουν, να τους παραλάβει μέσα από το προαύλιο του ΓΕΝ ή του Σκαραμαγκά και να τους προσγειώσει στο γήπεδο του Άργους.

Η εύκολη απόφαση κάποιου κλαρούχου ήταν η αναβολή στην εκτέλεση του χρέους. 
Μια απόφαση αναβολής που, ο Ήρωας Κωνσταντίνος Πανανάς, ούτε που σκέφθηκε καθόλου. Και που έχασε την ζωή του υπηρετώντας το χρέος της στολής και της αποστολής.
Γι’ αυτό, κύριοι λογιστές του ΓΕΝ, την επόμενη φορά που θα κληθείτε, αν και πάλι συναντήσετε προβλήματα μετακίνησης πάρτε με ένα τηλέφωνο και σας υπόσχομαι ότι «Εγώ και οι συναγωνιστές μου θα σας τα λύσουμε». Μόνο και μόνο για να προσφέρουμε στα παιδιά, την σύζυγο και τον πατέρα του Ήρωα, την ψευδαίσθηση ότι η συντεταγμένη πολιτεία δεν ξεχνά το δικό της χρέος.

Υ.Γ. Ο Θεός και η φύση, έκαναν το δικό τους χρέος. Σήμερα το πρωί, μάζεψαν τους αέρηδες, σταμάτησαν τη βροχή, έδιωξαν τα σύννεφα και ανέβασαν ένα λαμπρό Ήλιο. Τα έκαναν όλα σωστά για να μπορεί να προσέλθει ο απλός Λαός και να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο προς τιμή του παλικαριού. Προφανώς, όμως, δεν είχαν υπολογίσει ότι κάποιος κλαρούχος, από αυτούς που ορίζει την μοίρα μας σε καιρό πολέμου, έχει τόσο αμβλυμμένη αίσθηση Χρέους και Τιμής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π