Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!!!

 


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου


Το ΝΑΤΟ θέλει να εντάξει την Σουηδία στη συμμαχία. Η Τουρκία λέει όχι, προστατεύοντας τα συμφέροντά της. Ζητά να αρθεί το εμπάργκο όπλων που τους έχουν επιβάλλει.

Οι ΗΠΑ θέλουν εμπάργκο στις προμήθειες Φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Γερμανία λέει όχι, προστατεύοντας τα συμφέροντά της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά εμπάργκο στην προμήθεια πετρελαίου μέσω θαλάσσης και αγωγών. Η Ουγγαρία και η Σλοβακία λένε όχι, προστατεύοντας τα συμφέροντά τους και η Ε.Ε. προωθεί τελικά, μόνον την απαγόρευση μεταφοράς μέσω θαλάσσης.

Όμως,

- Τα όπλα που θα πάρει η Τουρκία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. Άμεση συνέπεια η αύξηση των αμυντικών μας δαπανών.

- Το Φυσικό αέριο που κόβεται, αντικαθίσταται με υγροποιημένο που θα κοστίζει 4 φορές πιο ακριβά. Άμεση συνέπεια η επιβάρυνση της τσέπης μας με δεκάδες δισεκατομμυρίων.

- Η απαγόρευση μεταφοράς Ρωσικού πετρελαίου μέσω θαλάσσης σημαίνει πλήγμα για την Ελληνική Ναυτιλία. Άμεση συνέπεια απώλεια ναύλων και ισχύος.

Προφανώς και, όπως λέει ο πρωθυπουργός μας (και κάποιοι ακόμα), είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π