Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

7 παραδείγματα (κοινοβουλευτικής) γνώσης και (δικτατορικής) άγνοιας


Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Η γνώση, όταν την αποκτάς, μπορεί να γίνει δύναμη.
Η άγνοια, που σε διακατέχει, για να την καταπολεμήσεις, απαιτεί να έχεις δύναμη.
Η γνώση, όταν την κατέχεις σε κάνει δυστυχισμένο, γιατί βλέπεις γύρω σου την αδιαφορία που επικρατεί και την άρνηση των ανθρώπων να αποκτήσουν την ευθύνη της γνώσης.
Η άγνοια, όλων όσων δεν επιθύμησες να ψάξεις, σου αφαιρεί κάθε σκέψη αντίστασης σ΄ αυτούς που σε ποτίζουν ψυχοφάρμακα και σε μετατρέπουν σε άθυρμα των σχεδιασμών και των συμφερόντων τους.
Διαβάστε 7 παραδείγματα γνώσης και άγνοιας. Ο προβληματισμός που σίγουρα θα προκύψει στον καθένα, θα ποικίλει και θα οδηγήσει σε επιστροφή στη «νιρβάνα» ή στην απόφαση «πρέπει ν’ αγωνιστώ».
1η Γνώση: Γνωρίζεις ότι η ανεργία, μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, έφτασε από το 12% στο 27,5%.
1η Άγνοια: Αγνοείς ότι, μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Μεταξά, η ανεργία έπεσε από το 12% στο 2%.


2η Γνώση: Γνωρίζεις ότι, η Κυριακή ως υποχρεωτική αργία φαλκιδεύεται και προετοιμάζεται η πλήρης κατάργησή της.
2η Άγνοια: Αγνοείς ότι, η Κυριακή, ως υποχρεωτική αργία καθιερώθηκε από τον Ιωάννη Μεταξά.
3η Γνώση: Γνωρίζεις ότι, η άδεια μετ’ αποδοχών καταργήθηκε στο Δημόσιο και επίκειται η κατάργησή της και στον ιδιωτικό τομέα.
3η Άγνοια: Αγνοείς ότι, η άδεια μετ’ αποδοχών καθιερώθηκε από την κυβέρνηση Ιωάννου Μεταξά.
4η Γνώση: Γνωρίζεις ότι, μειώθηκαν τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων με τελική επιδίωξη την πλήρη κατάργησή τους. Το ίδιο και οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας. Καταργούνται και προωθούνται εκ νέου οι ατομικές συμβάσεις εργασίας.
4η Άγνοια: Αγνοείς ότι, για πρώτη φορά καθορίστηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως και υπεγράφησαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επί κυβερνήσεως Ιωάννου Μεταξά.
5η Γνώση: Γνωρίζεις ότι το 8άωρο εργασίας, στην πράξη έχει καταργηθεί σε πολλές εργασίες, και δεν πληρώνονται υπερωρίες και ότι τείνει να καταργηθεί παντού, δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.
5η Άγνοια: Αγνοείς ότι το οκτάωρο εργασίας και η πληρωμή υπερωριών καθιερώθηκε από τον Ιωάννη Μεταξά, που για τον έλεγχο της εφαρμογής της δημιούργησε και την Επιθεώρηση Εργασίας.
6η Γνώση: Γνωρίζεις ότι ο προϋπολογισμός του κράτους ήταν μονίμως ελλειμματικός και για να καλυφθούν τα ελλείμματα από τις κλεψιές και τις σπατάλες οι κυβερνήσεις μας χρέωναν τις επόμενες γενεές με δισεκατομμύρια τόκους και επιτόκια. Ακόμη και τώρα τα περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα υπήρχε αν πλήρωναν τα τοκοχρεολύσια κανονικά και δεν είχαν εξοντώσει τη Μεσαία τάξη και τους μικροϊδιοκτήτες με φόρους και χαράτσια.
6η Άγνοια: Ο προϋπολογισμός της χώρας, για πρώτη φορά γίνεται πλεονασματικός, επί κυβερνήσεως Ιωάννη Μεταξά.
7η Γνώση: Γνωρίζεις ότι, με μια πολυδαίδαλη διαδικασία, προετοιμάζεται η εκχώρηση (έναντι αμοιβής) των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα, σε ξένους ομίλους.
7η Άγνοια: Αγνοείς ότι, η πρώτη γεώτρηση για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο έγινε από την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά με Ελληνικά μέσα και κεφάλαια.
Θα μπορούσα να παραθέσω δεκάδες ακόμη παραδείγματα γνώσης και άγνοιας που έχετε. Δεν θα το κάνω. Ψάξτε μόνοι σας στην πολιτική ιστορία της χώρας και αποκτήστε τη γνώση. Δηλαδή αποκτήστε τη Δύναμη. 

Υ.Γ. Αν, ύστερα απ’ όσα διαβάσατε, βγάλατε το συμπέρασμα ότι το καλύτερο πολίτευμα είναι η δικτατορία, τότε επιτρέψτε μου να σας πω ότι μου θυμίζετε κάποιον που του έδειχναν το φεγγάρι και αυτός έβλεπε …το δάχτυλο! 

ενημέρωση Πελοποννήσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π