Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η Θέση των Εθνικιστών για τις έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου Μπαρμπαρός.


Τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες της συστηματικής και μεθοδευμένης υπονόμευσης της ανεξάρτητης υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους ιθύνοντες των Αθηνών, της Λευκωσίας, των Βρυξελλών και της Άγκυρας, ο καθένας με τον τρόπο του.
Η διείσδυση του εν λόγω τουρκικού πλοίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν είναι παρά ένα ακόμα καλοστημένο επεισόδιο αυτής της διαδικασίας, αυτή τη φορά απο πλευράς τουρκίας, μέσω της γελοιοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της διεθνοποίησης της ουσιαστικής ανυπαρξίας της.

Υπενθυμίζουμε ξανά την θέση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σχετικά με το θέμα της  ΑΟΖ:
Εφαπτόμενες Ελλαδική και Κυπριακή ΑΟΖ σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει de facto “ένωση” - αποδίδοντας στον όρο την σημασία της συνοριακής επαφής - των δυο ελληνικών κρατών, όπως συχνά ακούγεται. Ακόμα και στην περίπτωση υπάρξεως εφαπτόμενων ΑΟΖ, αυτό δεν θα εμποδίζει την Τουρκία να προχωρεί σε στρατιωτικά γυμνάσια οπουδήποτε το επιθυμεί σε αυτές τις ΑΟΖ. Ο όρος "ένωση" αποκτά περιεχόμενο όταν προϋποθέτει ενιαία κυριαρχία ή τουλάχιστον ενιαίο στρατηγικό χώρο και αυτές τις δυο διαστάσεις, δεν τις κατοχυρώνει η ΑΟΖ. Εξάλλου, οι πικρές εμπειρίες Ελλάδος και Κύπρου στον 20ο και 21ο αιώνα μας δείχνουν πως κανένα νομικό δίκαιο δεν αντικαθιστά την πολιτική και στρατιωτική ισχύ, παρά μόνο τις συμπληρώνει και ενίοτε τις νομιμοποιεί.

Συμπερασματικά, το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει πως ο θόρυβος γύρω από την ανακήρυξη της ΑΟΖ και η κομματικοποίηση μιας τέτοιας νομικής ενέργειας είναι άκαιρη και αποπροσανατολιστική, ιδίως όταν υπονοείται πως λύνει το πρόβλημα των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο προς όφελος της Ελλάδος. Είναι παντελώς γελοίο να γίνεται συζήτηση για την ΑΟΖ όταν παραμένουμε στα 6 ν.μ. λόγω του τουρκικού casus belli. 
Αυτές οι διαπιστώσεις του Εθνικού Μετώπου επαληθεύονται δυστυχώς πανηγυρικά και στην περίπτωση της Κύπρου, αφού η ανακύρηξη ΑΟΖ χωρίς τις πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις που χρειάζονται για να υποστηριχθεί, είναι κενό γράμμα. Η ΑΟΖ έχει νόημα μόνο ως κρίκος μια συνολικής εθνικής στατηγικής του ελληνισμού, η οποία φυσικά και δεν υπάρχει. Η Τουρκία φυσικά γνωρίζει τα παραπάνω, και σπεύδει να εκμευταλλευτεί δεόντως τα νομικά κενά που έχουν δημιουργήσει εκ του μη όντος οι προδοτικές ηγεσίες Αθηνών και Λευκωσίας. Με την Ελλαδική ηγεσία να έχει αποδεχτεί εκ των πραγμάτων την ελεύθερη διέλευση τουρκικών πολεμικών πλοίων οπουδήποτε εκτός της ζώνης των 6 ν.μ. (και να αποσιωπά τις όποιες περιπτώσεις εισδοχής ακόμα και μέσα στα 6 ν.μ.) και τους τελευταίους δύο κυπρίους προέδρους να έχουν αυτο-υποβιβάσει το αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από αυτό του αρχηγού κράτους σ'αυτό του ...φυλάρχου “των ρωμιών του νότου”, η Τουρκία έχει πλέον απεριόριστες επιλογές και ελευθερία κινήσεων για το πως θα “λύσει” το κυπριακό οριστικά και αμετάκλητα, υπέρ των συμφερόντων της.
Η άποψη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για τα αποτελέσματα των προσφάτων εξελίξεων συνοψίζεται ως εξής:

- Η Τουρκία καθιστά σαφές πως είναι η αυτή η μοναδική κυρίαρχη ναυτική δύναμη στην ανατολική μεσόγειο.  Καταγγέλουμε την εσκεμμένη εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού δόγματος, την διακοσμητική πολεμική ισχύ της Εθνικής Φρουράς, αλλά και την αδυναμία του Πολεμικού Ναυτικού και την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας να υποστηρίξει στοιχειώδεις επιχειρήσεις πέριξ της Κύπρου. Τώρα εισπράττουμε σαν Έλληνες τα δεινά της προδοσίας αυτής, και έπονται πολύ πιο δυσάρεστες καταστάσεις, αφού και με μια μελλοντική πατριωτική διακυβέρνηση, αυτά τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν.
- Αφήνονται αυτοί που παριστάνουν τους ηγέτες Ελλάδος/Κύπρου να φωνάσκουν, όντας απρόθυμοι να αντιδράσουν ουσιαστικά, αφού ποτέ δεν επιθύμησαν να κάνουν τις στοιχειώδεις κινήσεις που θα μας διαφύλασσαν, νομικά τουλάχιστον, από αυτό που συμβαίνει τώρα. Αποτελεί χείριστη κοροϊδία και μέγιστη γελοιότητα η απειλή διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. της Τουρκίας, από τη στιγμή που αυτές βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο – πρακτικά έχουν ολοκληρωθεί – κι ενώ επί χρόνια το σύνολο σχεδόν των σημερινών – και όχι μόνο – κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν με φανατισμό υπέρ της εντάξεως της στην Ε.Ε. Συμπερασματικά, εσκεμμένα κραυγάζοντες μ'αυτόν τον τρόπο υποθάλπτουν έτσι ακόμα περισσότερο το ήδη ανύπαρκτο διεθνές κύρος της Ελλάδος και της Κύπρου.

- Η Τουρκία πλέον μπορεί να σύρει με ακόμα χειρότερους όρους τα υπολείμματα της πάλαι ποτέ Κυπριακής Δημοκρατίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχοντας υπόψη μας μια μακροτάτη παράδοση... συνεχών υποχωρήσεων, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τι σημαίνει η επόμενη μέρα των συνομιλιών των “δύο κοινοτήτων”.
- Προωθείται ακόμα περισσότερο και με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, η εδραίωση της λεγομένης “ΤΔΒΚ” στη διεθνή κοινότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε περίπτωση οποιασδήποτε “αποτυχίας” (=άρνησης υποταγής στις απαιτήσεις των τούρκων) των “διακοινοτικών συνομιλιών” ο δρόμος για την αναγνώριση από την διεθνή κοινότητα της λεγομένης “ΤΔΒΚ” θα είναι πλέον ορθάνοιχτος δια της προώθησής της ως 'σοβαρός συνομιλητής'. Αυτό θα είναι και το  επόμενο ενδιάμεσο στάδιο για τον τελικό στρατηγικό στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος απο την πλήρη πολιτική, δημογραφική και πολιτιστική τουρκοποίηση της Κύπρου.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί:  
- 'Οσους Κύπριους αδελφούς μας πιστεύουν πως θα οφεληθούν οικονομικά απο την όποια εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου τους, να μην έχουν αυταπάτες. Τους προειδοποιούμε με κάθε σιγουριά πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο μερικοί 'μιλημένοι' θα καταφέρουν να 'τρουπώσουν' μέσω του ραγιαδισμού, του παρασιτισμού, της άκρας ιδιωτίας και του κοινωνικού καννιβαλισμού για να πάρουν τα ψίχουλα που θα τους πετάξει ο δυνάστης τους. Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό εθνικό κορμό της Κύπρου να μην πέσει σε αυτή την παγίδα, που θα είναι και το οριστικό τέλος του, και για το οποίο θα έχει την αποκλειστική ευθύνη αφού γνωρίζει την κατάσταση.
- Ως επακόλουθο, να κατανοήσουν οι Κύπριοι αδερφοίμ μας πως με τις εποχές των “παχέων αγελάδων” έχουν περάσει οριστικά και αμετάκλητα και πως αυτό θα πρέπει να σημάνει μια εκ νέου πολιτικοποίηση τους σε μια νέα, Ελληνοκεντρική βάση, αν θέλουν να υφίστανται σαν οντότητα στην Κύπρο σε μερικά χρόνια.
- Τους Ελλαδίτες να αντιληφθούν πως δεν βρισκόμαστε πλέον σε φάση “Κυπριακού”, όπου στο νου τους οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι ένα “εσωτερικό” θέμα των Κυπρίων, αποκομμένο από την Ελλαδική πραγματικότητα. Το Μπαρμπαρός δεν είναι τελικά δεν είναι παρά μια τουρκική “πρόβα” για νέες κρίσεις παρόμοιου τύπου και στο Αιγαίο, μέχρι αυτό να μετατραπεί οριστικά σε τουρκική λίμνη.

Συμπερασματικά, είναι ένα εκνευριστικό και εξευτελιστικό παιχνίδι με τον Ελληνισμό, όπου ο Ελληνικός πλούτος γίνεται βορά αλλότριων συμφερόντων. Η πρακτική κυριαρχία του Ισραήλ τόσο ως εκμεταλλευτή του Ελληνικού πλούτου, όσο και ως ...εγγυητή της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας για όσο φυσικά αυτό την χρειάζεται, σε συνδυασμό με την ...πατροπαράδοτη τουρκική παράδοση λεηλασίας κάθε τι Ελληνικού, δίνει το στίγμα στο πως αντιμετωπίζεται σήμερα ο Ελληνισμός γενικότερα: Ως μια ανύπαρκτη πολιτική οντότητα και ως εκ τούτου σαν ένα κουφάρι, όπου μπορούν ανεμπόδιστα να συλήσουν.
Όσο όλοι οι 'Ελληνες, απο τον Αυλώνα της Ηπείρου μας ως το Παραλίμνι της Κύπρου μας, και απο την Ορεστιάδα ως την Γαύδο, δεν αντιλαμβάνονται τον Ελληνισμό ως ενιαίο, όπως το πράττουν οι αντίπαλοί μας, δεν έχουμε καμία ελπίδα επιβίωσης.

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής & Εθνικών Θεμάτων Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π