Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ΟΧΙ

Ο βασιλεύς Γεώργιος Β’ και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος» την 28η Οκτωβρίου 1940.
Ο Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914» σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Το Έπος της Βορείου Ηπείρου 1940-1941» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, πλησίον σταθμού μετρό Ευαγγελισμός).

Ομιλητές:

Δρ. Θαλής Μυλωνάς, επίτιμος δικηγόρος - διεθνολόγος: Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου.
Γεώργιος Κασσαβέτης, επισμηναγός ε.α.: Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και η
συμβολή του στην νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ελίνα Μαστέλλου - Γιαννάκενα: Αφήγηση της μαρτυρίας του πατέρα της στρατιώτη Δημητρίου Μαστέλλου από την μάχη στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.
Σπύρος Δημητρίου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων: Η δράση του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή στον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο και ο αγώνας του για την Βόρειο Ήπειρο.
Σταύρος Δερματάς, στρατηγός ε.α.: Οι νεκροί του Στρατού Ξηράς κατά τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο μέσα από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Θα τιμηθούν προσωπικότητες από το Βορειοηπειρωτικό Έπος 1940-1941. Είσοδος ελεύθερη. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π