Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Επιλογή Τσίπρα: Η καυτή πατάτα στα χέρια των πολιτών


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου 
Για μια ακόμη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε κορυφαίος τακτικιστής (σε ελλαδικό πλαίσιο). «Θα ζητήσω την ψήφο του ελληνικού λαού, για να κυβερνήσουμε και να ξεδιπλώσουμε όλες τις πλευρές του κυβερνητικού μας προγράμματος. Πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο προσγειωμένοι» είπε στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την απλή και «αθώα» πρόταση, ως απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής πραγματικότητας, στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών το πρόσωπό του και μετέφερε την ευθύνη των εξελίξεων στην πλάτη του λαού. Ενός λαού που, ανήμπορος, περίμενε μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015 προκειμένου να διώξει από την διακυβέρνηση της χώρας -με την τιμωρητική του ψήφο- τα μνημονιακά κόμματα. Ενός λαού που ζήτησε -με την θετική του ψήφο- να κυβερνηθεί από πολιτικούς και πολιτικές που θα έδιναν ένα τέρμα στη λιτότητα και μια προσδοκία αποκατάστασης της εθνικής του κυριαρχίας. 

Ενός λαού που έσπρωξε στο πολιτικό περιθώριο τους υπαίτιους της δυστυχίας του. Όλους όσους ψήφισαν ή στήριξαν τα δύο πρώτα μνημόνια. Τον Παπανδρέου, τον Καρατζαφέρη, τον Κουβέλη, τον Βενιζέλο, και τον Σαμαρά. Ενός λαού που, όμως, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα να μεταφραστεί το εντυπωσιακό ΟΧΙ του 62% σε ένα τρίτο βαρύτατο Μνημόνιο.Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, έδειξε να προτιμά την στήριξη της ισχύος του κόμματός του από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών της Ελλάδος. 

Έβαλε το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας και της οικονομίας. Κέρδισε χρόνο πρωθυπουργίας με κόστος που πλήρωσαν οι μικρομεσαίοι και τα ταμεία των συνταξιούχων.Και τώρα, με τη στήριξη της Μέρκελ και του Ολάν, αξιοποιώντας (έτσι τουλάχιστον πιστεύει) το αδιέξοδο επιλογών των ψηφοφόρων, επαναλαμβάνει τον εαυτό του και θέτει τους Έλληνες σε δίλημμα  ζητώντας νέα, «καθαρή εντολή για το ποιος και πώς θα οδηγήσει την Ελλάδα» όπως είπε. Μια εντολή που, αν του δοθεί, θα λειτουργήσει ως συγχωροχάρτι για όλα όσα σκληρά μέτρα και συνθήκες θα νομοθετήσει η επόμενη κυβέρνηση. Μέτρα για τα οποία, ο λαός δεν θα δικαιούται να διαμαρτυρηθεί. Ούτε για όσα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις, ούτε για όσα θα δημιουργήσουν κοινωνικές και εθνικές πληγές.Εντυπωσιακά ψύχραιμος (και γλυκούλης) ομολόγησε ότι «…Φτάσαμε, είναι η αλήθεια, σε καταστάσεις οριακές για το λαό και την οικονομία». Δεν ζήτησε όμως συγνώμη.

Αντιθέτως, ξεκαθάρισε πως «…δε πρόκειται να παραδώσουμε την ασπίδα των ιδεών και των αξιών μας». Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες περί των ιδεών και αξιών του, θύμισε την ψήφιση του νόμου για τους μετανάστες και την επαναπρόσληψη του κομματικού στρατού των καθαριστριών και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ «Εσείς, με την ψήφο σας, θα αποφανθείτε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδοντας, με την παραίτησή του, την καυτή πατάτα της "σημαδεμένης επιλογής", στον ελληνικό λαό. Απομένει να δούμε αν θα υπάρξουν εκπλήξεις ή αν θα μας κυβερνήσει ο προγραμματισμένος "μεγάλος συνασπισμός".
ενημέρωση Πελοποννήσου


1 σχόλιο:

  1. Αδελφέ, δεν πιστεύω ότι ο Καρατζαφέρης είναι ,μέσα σ' αυτούς που ευθύνονται για την δυστυχία των Ελλήνων, αντίθετα, νομίζω ότι τον Καρατζαφέρη τον τιμώρησαν κάποιοι που είχαν την δυνατότητα να ρίξουν απάνω του ένα αόριστο ανάθεμα για κάτι που δεν συνέβει ποτέ και που δεν "μάτωσε" κανένα. Απλά το πήραν οι αλαφροΐσκιωτοι Έλληνες του φραπέ και της αμπελοφιλοσοφίας και πες-πες, σχεδόν κατέστρεψαν το καλύτερο κόμμα που διέθετε η Χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π