Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Προβοκάτσια το χτύπημα στην Άγκυρα για εισβολή στη Συρία ή ειδική επιχείρηση του ΡΚΚ;


Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ
Το χθεσινό χτύπημα στην Άγκυρα, σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Τουρκίας φωνάζει από μακριά πώς πρόκειται για προβοκάτσια με στόχο την εισβολή στη Συρία και τους βομβαρδισμούς των Κούρδων.
Τα σχέδια του Ερντογάν τα έχουν πάρει πλέον όλοι χαμπάρι με το twitter να οργιάζει πώς θυσίασε 28 στρατιωτικούς (άλλοι 61 είναι τραυματίες) για να έχει το πρόσχημα να τα υλοποιήσει.
Μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς αυτό από τη στιγμή που για τα μέχρι τώρα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία με θύματα κυρίως Κούρδους έφταιγαν δήθεν οι τζιχαντιστές, ενώ τώρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και επιφύλαξη, από την πρώτη στιγμή στοχοποιήθηκαν οι Κούρδοι γιατί οι νεκροί είναι Τούρκοι στρατιώτες.
Αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει απάντηση της Τουρκίας “παντού και σε κάθε περίπτωση”. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιαλτσίν Ακντογκάν αναφέρθηκε σε δημιουργία “ασφαλούς ζώνης” μέσα στο έδαφος της Συρίας η οποία μάλιστα θα περιλαμβάνει και την πόλη Αζάζ που βρίσκεται μια ανάσα από τα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

Όλα αυτά δείχνουν πώς το χτύπημα στην Άγκυρα ήταν προβοκάτσια και οδηγούν στο συμπέρασμα πώς η Τουρκία είναι έτοιμη για επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στα σύνορα με τη Συρία. Το θέμα όμως είναι πώς είναι και οι απέναντι έτοιμοι να υποδεχθούν τις τουρκικές δυνάμεις και μιλάμε κυρίως για τους Ρώσους που έχουν στείλει σαφές μήνυμα: “Παραβίαση των συνόρων της Συρίας σημαίνει πόλεμος”.

Από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα χιλιάδες είναι οι χρήστες του twitter και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από όλες τις χώρες του κόσμου που αναφέρουν πώς η έκρηξη στο λεωφορείο που μετέφερε τους Τούρκους στρατιωτικούς ήταν στημένη και σχεδιασμένη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τη ΜΙΤ και πρόκειται για ξεκάθαρη προβοκάτσια.
Το χτύπημα έγινε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το Κοινοβούλιο και το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτοί που χτύπησαν επέλεξαν ο στόχος τους να είναι στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας και αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά.
Η τουρκική κοινή γνώμη θρηνεί με τρόπο που δεν έχει ξανακάνει. Κι αυτό γιατί στις προηγούμενες πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία τα θύματα ήταν Κούρδοι. Τώρα για πρώτη φορά οι νεκροί είναι Τούρκοι στρατιωτικοί και όλο αυτό δημιουργεί ένα φορτισμένο κλίμα. Με λίγα λόγια ο Ερντογάν προετοιμάζει την κοινή γνώμη για ότι θα ακολουθήσει.
Οι υποψίες για πιθανή προβοκάτσια ενισχύονται από το γεγονός ότι από τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση της Τετάρτης, σύσσωμο το τουρκικό σύστημα κατηγόρησε αυτή τη φορά τους Κούρδους. Δίχως αποδείξεις, δίχως καμία έρευνα. Έτσι απλά.

Αυτό που γράφεται ανοιχτά στο twitter είναι ότι η Τουρκία βρήκε την αφορμή που ζητούσε για να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία. "Οι βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα είναι δουλειά από μέσα. Η τουρκική κυβέρνηση θα κατηγορήσει το YPG ώστε να μπορέσει να εισβάλει στη Συρία και να δημιουργήσει τη Ζώνη Ασφαλείας", γράφει ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος λέει:
"Πάμε λοιπόν, αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως νομιμοποίηση όχι μόνο για καταπίεση κατά των Κούρδων αλλά και για εισβολή στη Συρία". "Όταν γίνεται μια βομβιστική επίθεση, όπως αυτή στην Άγκυρα, ο καλύτερος τρόπος να βρεις τον υπεύθυνο είναι να αναρωτηθείς ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί", γράφει ένας άλλος.
"Δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάνουν τα πάντα για να κατηγορήσουν τους Κούρδους και να επιτεθούν στους Κούρδους στη Ροζάβα και στο Μπακούρ", λέει ακόμα ένας, ενώ ο «διάσημος» χρήστης Kurdistani θα καταγγείλει: "Αυτή τη στιγμή τα τουρκικά Μέσα διαδίδουν ψέμματα στοχοποιώντας τους Κούρδους της Συρίας ώστε να τους εκδικηθούν επειδή εκδιώχνουν τους τζιχαντιστές από το Χαλέπι".
Και είναι αλήθεια πώς η Τουρκία έχει συγκεντρώσει αρκετές χερσαίες δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία με τις μηχανές να ζεσταίνονται για εισβολή, αλλά ταυτόχρονα και να θερμαίνεται επικίνδυνα η περιοχή καθώς η κίνηση της Άγκυρας δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από τη Συρία και τους συμμάχους της, κυρίως τη Ρωσία και το Ιράν.
Τις επόμενες ημέρες ή και ώρες θα φανεί αν ξεκινάει μία σύρραξη που μπορεί να γενικευτεί με ότι αυτό συνεπάγεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π