Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Ένα πιόνι ακόμα θυσία στην σκακιέρα των συμφερόντων.


γράφει ο Ζαφείρης

Λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ και προσωπικού φίλου του Πούτιν και Λαβρώφ, ο Ρώσος πρόεδρος βγήκε και μίλησε για προβοκάτσια  με στόχο να υπονομευθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, απαλλάσσοντας από την όποια ευθύνη την Τουρκία και κατέδειξε δυνάμεις που "αντιστρατεύονται" την συμφωνία ειρήνευσης στην Συρία, "δείχνοντας" τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Έτσι όσοι χάρηκαν με αυτό το τραγικό γεγονός για μια ακόμη φορά θα απογοητευθούν.Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας είχαν προγραμματίσει πριν τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, να συναντηθούν σήμερα στη Μόσχα. Μια διπλωματική πηγή στην τουρκική πρεσβεία στην Μόσχα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Μόσχα.

«Η τριμερής συνάντηση Ρωσίας – Ιράν – Τουρκίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει άλλα στο μυαλό του, θα στηρίξει την Τουρκία στην παρούσα φάση γιατί ξέρει πως  αν δεν το κάνει  παραμονεύει η Αμερική για να βάλει τους δικούς αμερικανόφιλους  στρατηγούς που μπήκαν στο περιθώριο ή θα έρθει  ο Γκιουλέν , εξέλιξη που δεν θέλει και δεν συμφέρει την Ρωσία.  Εδώ και καιρό οι μεν κάνουν τα στραβά μάτια για τους δε. Ούτε οι Τούρκοι μίλησαν για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι από την Ρωσία και την Συρία, ούτε και οι Ρώσοι για την παράνομη εισβολή στην Συριακή πόλη του τουρκικού στρατού. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. 

Ένας άλλος λόγος είναι ότι αυτή την στιγμή  η  Τουρκία βρίσκεται σε κόντρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στρέφεται προς τον οργανισμό της Σαγκάης κάτι που εξυπηρετεί τους Ρώσους την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι δεν συμμετέχουν, αντίθετα με εμάς,  στις κυρώσεις που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Μόσχα για την Κριμαία και το Ντονμπάς . Αυτό που όμως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Ρώσος πρόεδρος είναι το πώς θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ΝΑΤΟ. Και  η Τουρκία είναι ο ασθενής κρίκος στην Ατλαντική συμμαχία και μέσω αυτής θα το επιδιώξει.  

Ο Τούρκος σουλτάνος είναι δεδομένο πως αυτό το τραγικό γεγονός θα το εκμεταλλευτεί και από γεγονός που φαίνεται με αρνητικό πρόσημο που φαίνεται θα το γυρίσει σε θετικό κυνηγώντας ακόμα πιο σκληρά τους εσωτερικούς του εχθρούς και εισπράττοντας και άλλα δώρα από την διεθνή κοινότητα που τον χαϊδεύει ως το καλομαθημένο παιδί  της.  Οι Έλληνες όμηροι των οσφυοκαμπτών πολιτικών του κοινοβουλευτισμού που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, παρακολουθούμε ως παρατηρητές αυτές τις πολύ σημαντικές στιγμές των γεωπολιτικών εξελίξεων και περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π